LEXUS HÍREK

A LEXUS AZ LF-30 ELECTRIFIED TANULMÁNY VILÁGPREMIERJÉVEL MUTATJA BE ELKÉPZELÉSÉT A VILLAMOSÍTÁSRÓL

TOKIÓ, JAPÁN (2019. október 23.)
A Lexus folyamatosan azon munkálkodik, hogy újító szellemű, lenyűgöző élményeket szerző termékeket hozzon létre. Ennek következő lépcsője a Lexus Electrified elképzelés, amely az elektromos járművek következő generációját vázolja fel. A 46. alkalommal megrendezett 2019-es Tokiói Autószalonon újabb fontos pillanat érkezik el a márka történetében, itt mutatják be ugyanis a Lexus LF-30 Electrified tanulmányautót.

A márka 1989-es megszületése óta a Lexus mindig is arra törekedett, hogy vásárlói olyan innovatív, izgalmas terméket és márkaélményt kapjanak, amely mind az öt emberi érzékre hatást gyakorol, és az RX 400h 2005-ös bemutatkozása óta a Lexus úttörő szerepet játszott a villamosítási technológiák bevezetésében is. Ilyen megoldás például a kétfokozatú áttételcsökkentő, valamint a Multi Stage Hybrid rendszer, amely kiváló menettulajdonságokkal és karakteres, lenyűgöző vezetési élménnyel ruházta fel a Lexus hibrid járműveket.

A ma bemutatott Lexus Electrified vízió hatalmas lépés a menetteljesítmények, a vezethetőség, az irányíthatóság és a vezetési élmény területén. Annál is inkább, mivel társadalmunk az önvezetéssel és a villamosítással egy új korszakba lépett.

A Lexusok eredeti vezetési élményének felidézésére kifejlesztettek egy úgynevezett pozíciófelügyelő rendszert és más olyan elektromos technológiákat, amelyek nemcsak a vezetési élményt javítják, de alapvetően változtatják meg a jövő luxusautóinak lényegét. A népszerű benzines hibridek és azok részegységeinek (akkumulátor vezérlés, teljesítményszabályzó modulok és elektromotorok) fejlesztése során a Lexus nagy tudásra tett szert ezen a téren. A Lexus Electrified technológia pedig még ennél is magasabb szintet képvisel, hiszen képes egyesíteni a hajtáslánc, a kormányzás, a futómű és a fékek vezérlő rendszereit, és teljes egészében kiaknázza az elektromotor-vezérlés lehetőségeit, amit eredetileg a hibridekhez fejlesztettek ki. Ezzel a technológiával úgy szabályozható a hajtóerő, hogy a jármű automatikusan a mindenkori forgalmi helyzethez igazodjon – ez pedig segít elérni a Lexus egyik legfontosabb célját, hogy élvezetes és biztonságos autókat kínálhasson vásárlóinak.

Ehhez a célkitűzéshez járul hozzá az első akkumulátoros hajtású (BEV) Lexus tervezett bemutatása 2019 novemberében. Ezzel a Lexus kiszélesíti a világ különböző régióinak igényeire adott válaszát, beleértve a HEV (hibrid), a PHEV (hálózatról tölthető hibrid), a BEV (akkumulátoros), és az FCEV (üzemanyagcellás) járművek fejlesztését. Következő lépésként a Lexus kibővíti elektromos modellpalettáját, és a következő évtizedben bemutatja első PHEV járművét, valamint egy új fejlesztésű BEV platformot. 2025-re minden Lexus modellnek lesz elektromos változata, és a Lexus további célja, hogy az elektromos hajtású autók értékesítése túlszárnyalja a belsőégésű motorral felszerelt modellekét.

Az LF-30 Electrified bemutatásán kívül a Tokiói Autószalonon lesz látható a Lexus Érzékek Színháza, ahol a mind az öt emberi érzéket stimuláló élmények várják az érdeklődőket egy audio és egy vizuális kísérleti helyszínen. Az egyik színházban a Lexus LFA izgalmas motorhangja stimulálja a betérők hallását 360 fokos, háromdimenziós hanggal.
A másik színházban a Lexus LC-re vetített vizuális élmények stimulálják az érzékeket. Az autó megjelenése a napszaktól és a látószögtől függően változik. Ezen a standon nyilvánul meg leginkább a Lexus filozófiája, miközben valós élményekkel hatnak az érzékeinkre.

* A 46. Tokiói Autószalont Tokió tengerparti részén, a Tokyo Big Site területen tartják, október 23-tól november 4-ig. A sajtónapok október 23-án és 24-én lesznek. A nagyközönség október 25-től november 4-ig látogathatja a kiállítást.