1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres

GUMIABRONCS

A Lexus olyan gumiabroncsokkal szereli járműveit, amelyek a vezetési körülményektől függetlenül gondoskodnak a legjobb teljesítményről, valamint Ön és utasai biztonságáról. Javasoljuk, hogy kizárólag eredeti, a gyárilag szerelttel azonos abroncsokat válasszon, amelyeket kimondottan Lexusa számára terveztek!

CSÚCSTELJESÍTMÉNY AZ UTAKON

Gumiabroncsainak jó állapota létfontosságú ahhoz, hogy Ön és utasai biztonságban érezhessék magukat az utakon. Állapotuk nedves időben kihatással lehet a fékútra is.

A gumiabroncs kiválasztásánál több tényezőt kell figyelembe venni: tapadás, használat csapadékos és száraz időben, stabilitás nagy sebességnél, utazási komfort, zaj, az útról érkező visszajelzések és az üzemanyag-hatékonyság. De van tökéletes választás: ha Ön kizárólag Lexus-a számára tervezett abroncsot választ!

A gumiabroncsok állapotának romlásával a vezetési élmény is csökken. A fokozott kopás csapadékos időben hatással van a fékútra, és veszélyezteti az Ön és utasai biztonságát. A megfelelő abroncsok viszont biztosítják azt a tapadási szintet, amely nélkülözhetetlen a hatékony kormányzáshoz, fékezéshez és erőátvitelhez.

LEXUS TÉLI GUMIABRONCSOK

LEXUS TÉLI GUMIABRONCSOK

A téli gumiabroncsok felszerelése segíti Önt abban, hogy bármilyen időjárási körülménnyel megbirkózzon, ezek ugyanis alacsony hőmérsékletekhez alkalmazkodó komponensekből állnak. Mély futófelületük szétoszlatja a vizet és a hólét, a rajtuk található kis lamellák növelik a tapadást fékezés, elindulás és kanyarodás során, és jelentősen csökkentik a féktávot.

Ezen tulajdonságok kombinációja képessé teszi a téli abroncsokat arra, hogy hidegben minden vezetési körülményhez alkalmazkodjanak latyakos, havas és jeges utakon egyaránt.

TÉLI ABRONCSOK HATÁSA A FÉKTÁVOLSÁGRA

Havas utak

A téli abroncsok a tesztek alapján átlagosan 8 méterrel csökkentik a fékutat (fékezés havas úton 48 km/h-ról 0 km/h-ra).

Jeges utak

A téli abroncsok a tesztek alapján átlagosan 11 méterrel csökkentik a fékutat (fékezés havas úton 32 km/h-ról 0 km/h-ra).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti diagramok nem méretarányosak. A független fékezési teszteket a British Tyre Manufacturers Association (Angol Gumiabroncsgyártók Szövetsége) végezte, az adatokat a Tyresafe szolgáltatta. További információkért kérjük, látogasson el a www.tyresafe.org (Opens in new window) oldalra.

GUMIABRONCS-KARBANTARTÁS

Gumiabroncsai rendszeres karbantartása nemcsak a biztonságot növeli, hanem csökkenti a költséges javítások valószínűségét is. A jó állapotban tartott abroncsok a leggazdaságosabbak is, mert jótékonyan hatnak az üzemanyag-fogyasztásra.

Ha időben lecseréli elhasználódott abroncsait, nem nő meg a fékút, egyúttal elkerülheti a nedves felületen való megcsúszást és a defekt veszélyét is. Az elhasználódás gyakori jele az alacsony abroncsnyomás, a részlegesen kopott futófelület, a kormány rázkódása, a szokatlan zaj, az autó oldalra húzása, valamint a nehéz kezelhetőség nedves felületen.

Ha a felsorolt jelenségek bármelyikét észleli, keresse fel a legközelebbi Lexus márkaszervizt, és vizsgáltassa meg abroncsait! A gumiabroncsok okozta problémákat elkerülendő, a Lexus szakemberei javasolni fogják az abroncsnyomás rendszeres ellenőrzését és gondoskodnak arról, hogy a profilmélység ne csökkenjen a hivatalosan előírt 1,6 milliméter alá. Ellenőrzik azt is, hogy abroncsain van-e bármilyen sérülés, kopás vagy a futófelületbe ágyazódott tárgy.

LEXUS GUMIABRONCS-GONDOSKODÁS

Gondoskodunk arról, hogy autója gumiabroncsai mindig megfelelő állapotban legyenek. Ha bármilyen problémát észlel Lexusa gumiabroncsaival kapcsolatban, keresse fel a bármelyik Önhöz közeli Lexus Márkaszervizt! Szakképzett technikusaink meg fogják keresni a baj forrását, és elvégzik a szükséges javítást vagy a cserét.