1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Dynamic radar cruise control

DINAMIKUS RADARVEZÉRLÉSŰ SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Amikor az autó egyenletes sebességgel halad, nagyon fontos, hogy gyorsan tudjon reagálni a körülötte történő dolgokra. A dinamikus radarvezérlésű/adaptív sebességtartó automatika segít biztonságos követési távolságot tartani a Lexus előtt haladó járműtől, időben lassítva, hogy elkerüljön egy esetleges ráfutásos ütközést.

A DRCC/ACC a hűtőrácsba épített radar és a fedélzeti kamera segítségével észleli az elöl haladó lassabb járműveket. A Lexus ilyenkor automatikusan lassít, ám a sebességtartó automatika továbbra is aktív marad. Ha olyan mértékben kell lassítani, hogy elkerüljön egy ütközést, a DRCC/ACC automatikusan fékez, majd ha az út újra szabaddá válik, a Lexus újra felgyorsít a beállított utazósebességre.

A DRCC/ACC számos közlekedési helyzetben biztosítja a kényelmes autózást. A nagy sebességtartományban működő dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika tökéletes megoldást jelent az autópályán, míg a minden sebességtartományban működő változat még 40 km/órás sebesség alatt is aktív marad, ami hasznos segítség a feltorlódott, lassan araszoló forgalomban.

A DRCC/ACC mentesíti a vezetőt attól a stressztől, hogy mindig ügyeljen a biztonságos követési távolságra. Ez ugyanolyan kényelmes a városi közlekedésben, mint a váratlan forgalmi helyzetekben.

Tekintse meg a dinamikus radarvezérlésű/adaptív sebességtartó automatika interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux