1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Dynamic radar cruise control

DINAMIKUS RADARVEZÉRLÉSŰ SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Amikor az autó egyenletes sebességgel halad, nagyon fontos, hogy gyorsan tudjon reagálni a körülötte történő dolgokra. A dinamikus radarvezérlésű/adaptív sebességtartó automatika segít biztonságos követési távolságot tartani a Lexus előtt haladó járműtől, időben lassítva, hogy elkerüljön egy esetleges ráfutásos ütközést.

A DRCC/ACC a hűtőrácsba épített radar és a fedélzeti kamera segítségével észleli az elöl haladó lassabb járműveket. A Lexus ilyenkor automatikusan lassít, ám a sebességtartó automatika továbbra is aktív marad. Ha olyan mértékben kell lassítani, hogy elkerüljön egy ütközést, a DRCC/ACC automatikusan fékez, majd ha az út újra szabaddá válik, a Lexus újra felgyorsít a beállított utazósebességre.

A DRCC/ACC számos közlekedési helyzetben biztosítja a kényelmes autózást. A nagy sebességtartományban működő dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika tökéletes megoldást jelent az autópályán, míg a minden sebességtartományban működő változat még 40 km/órás sebesség alatt is aktív marad, ami hasznos segítség a feltorlódott, lassan araszoló forgalomban.

A DRCC/ACC mentesíti a vezetőt attól a stressztől, hogy mindig ügyeljen a biztonságos követési távolságra. Ez ugyanolyan kényelmes a városi közlekedésben, mint a váratlan forgalmi helyzetekben.

Tekintse meg a dinamikus radarvezérlésű/adaptív sebességtartó automatika interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux