1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Adaptive high beam system

ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓRENDSZER (AHS)

RENDKÍVÜL JÓ LÁTÁSI VISZONYOK

Az automatikus távolsági fény továbbfejlesztett változata, az adaptív fényszórórendszer folyamatosan figyeli az utat, és reagál a helyzetekre. A rendszer tökéletes egyensúlyt teremt a jó látási viszonyok és a többi közlekedő biztonsága között, még kellemesebbé varázsolva ezzel az éjszakai vezetést.

ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓRENDSZER

Az adaptív fényszórórendszer intelligensen vezérli a fényszórókba épített önálló LED-fényforrások működését, precízen vezérelve ezzel a fénycsóva szétterítését. A rendszer egy kamerával érzékeli a Lexus előtt feltűnő járművek fényeit, és úgy világítja meg az utat, hogy a fény közben ne vakítsa el a szembejövő vagy elöl haladó autók vezetőit.

Ennek köszönhetően Ön mindig a lehető legnagyobb fényerővel autózhat éjszaka, ami sokkal nyugodtabb vezetési körülményeket biztosít, ráadásul nem kell újra meg újra kapcsolgatnia a távolsági és a tompított világítás között.

KÉTLÉPCSŐS ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓRENDSZER

Az adaptív fényszórórendszer továbbfejlesztésével született meg a még hatékonyabb fénycsóva-szabályozást biztosító kétlépcsős adaptív fényszórórendszer. A 24 darab, két sorban elhelyezett LED fényforrás önálló ki- és bekapcsolásával precízen behatárolhatók a megvilágított és sötétben maradó területek, így a Lexus előtti jármű körül kioltható a fény, miközben a fölötte lévő útjelzéseket továbbra is megvilágítja a rendszer.
Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓRENDSZERREL*

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=nx%2Ces%2Cux

MODELLEK KÉTLÉPCSŐS ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓRENDSZERREL*

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ls%2Ces

* Felszereltségi szinttől függően, kérjük tekintse meg hivatalos árlistánkat illetve tájékozódjon a márkakereskedésekben!