1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor

HOLTTÉRFIGYELŐ

A holttérfigyelővel biztonságosabban és magabiztosabban manőverezhet az utakon. A rendszer segítségével sokkal pontosabban mérheti fel a Lexus körül haladó járművek helyzetét, így mindig veszélytelenül és zökkenőmentesen válthat sávot.

A holttérfigyelő egy milliméteres hullámhosszú radar segítségével érzékeli a szomszédos sávokban, a vezető holtterében haladó járműveket, akár 60 méterrel a Lexus mögött. A rendszer arra is figyelmeztet, ha hátulról egy másik jármű közelít nagy sebességgel.

Amikor a vezető az irányjelző használatával sávváltásba kezd, a külső visszapillantó tükörben egy villogó jelzés figyelmezteti arra, hogy a holttérben egy másik jármű tartózkodik. A rendszer ezzel gyakorlatilag kibővíti az autós látómezejét, ami az autópályán rendkívül fontos lehet, mivel így jól megválasztható a sávváltás megfelelő pillanata, miközben a vezető mindvégig az előtte haladó forgalomra figyelhet.

Tekintse meg a holttérfigyelő rendszer interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft
RZ
RZ ELEGANCE
28 090 000 Ft

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=rxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx