1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor

HOLTTÉRFIGYELŐ

A holttérfigyelővel biztonságosabban és magabiztosabban manőverezhet az utakon. A rendszer segítségével sokkal pontosabban mérheti fel a Lexus körül haladó járművek helyzetét, így mindig veszélytelenül és zökkenőmentesen válthat sávot.

A holttérfigyelő egy milliméteres hullámhosszú radar segítségével érzékeli a szomszédos sávokban, a vezető holtterében haladó járműveket, akár 60 méterrel a Lexus mögött. A rendszer arra is figyelmeztet, ha hátulról egy másik jármű közelít nagy sebességgel.

Amikor a vezető az irányjelző használatával sávváltásba kezd, a külső visszapillantó tükörben egy villogó jelzés figyelmezteti arra, hogy a holttérben egy másik jármű tartózkodik. A rendszer ezzel gyakorlatilag kibővíti az autós látómezejét, ami az autópályán rendkívül fontos lehet, mivel így jól megválasztható a sávváltás megfelelő pillanata, miközben a vezető mindvégig az előtte haladó forgalomra figyelhet.

Tekintse meg a holttérfigyelő rendszer interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=rxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx