1. Discover Lexus
  2. Lexus a sztárok között

A VELENCEI FILMFESZTIVÁL SZTÁRVENDÉGEI LEXUS MODEL

  • A Lexus immár ötödik éve a Nemzetközi Velencei Filmfesztivál (La Biennale di Venezia) hivatalos autója
  • Főszerepben a vadonatúj NX
  • Edoardo Leo színész a Lexus márka nagyköveteként a tapasztalataira támaszkodva mesél a a Lexus és a „hetedik művészeti ág” közötti kapcsolatról
  • A Lexus támogatja az előadókat segítő „Poltrone Rosse” kezdeményezést


Prémium SUV, szedán, kupé és kabrió modellek váltják egymást a vörös szőnyegnél a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, azaz a „La Biennale di Venezia” nyitónapján, Venice Lidóban. A 78. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál idén szeptember 1-től 11-ig tart, a Lexus pedig immár az ötödik alkalommal vesz részt az eseményen hivatalos autós partnerként.

A színészek, rendezők és hírességek utazásról gondoskodó 35 autó a Lexus teljes SUV kínálatát felvonultatja, az UX-től kezdve a vadonatúj NX-en át az RX modellekig, de megtaláljuk közöttük az ES szedánt és az LC kupét is. A vörös szőnyeghez begördül majd a kifinomult LC Convertible, valamint az UX 300e is, a Lexus történelmének legelső elektromos autója.

KÖZÖSEN ÁTÉLT FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEK

A Lido látványos háttérként szolgál majd a filmvászon sztárjainak érkezéséhez, akik különféle Lexus modellekkel gördülnek a vörös szőnyeghez a Sala Grandéban megrendezett nyitóünnepségen, ahol Roberto Benigni, híres olasz filmrendező veheti át az életmunkáért járó Arany oroszlán díjat. A Lexus elkötelezettségét a „hetedik művészeti ág” iránt a márka nagyköveteként is dolgozó Edoardo Leo színész, filmrendező és forgatókönyvíró hirdeti, aki megosztja a közönséggel azokat az értékeket, amelyek a Lexust összekötik a mozi világával.

A Lexus ezzel még jobban elmélyíti kapcsolatát a mágikus mozival, osztozva a vágyon, hogy az embereket lenyűgöző és felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg olyan különleges és egyedülálló termékek segítségével, amelyek kiemelkedő kidolgozottsága, innovációja és víziója kiemeli őket a mezőnyből.

A LEGÚJABB PRÉMIUM SUV MODELL

Ezt a karaktert testesíti meg a vadonatúj NX is, amely Velencei Filmfesztiválon is tiszteletét teszi. A második generációs NX kibővíti a Lexus elektrifikációjával kapcsolatos vízióját, és a márka evolúcióját jelképezi, mind a technológia és a menetteljesítmények, mind pedig a minőség és az aprólékos kidolgozás tekintetében. Mindennek középpontjában a Lexus filozófiájának értelmében továbbra is az ember áll, amelyet a belső tér új, Tazuna elrendezése is szemléltet, amely nem csak intuitív kezelhetőséget kínál, de szorosabb kapcsolatot is teremt az autó és a vezetője között.

Az NX újgenerációs multimédiarendszerrel és konnektivitási lehetőségekkel emelkedik ki a mezőnyből, olyan csúcstechnológiát kínálva, amely a fokozott biztonságról és kényelemről egyaránt gondoskodik. A Lexus történelmének új fejezetét megnyitó modell különösen sikeres elődöt vált, amelyből 175.000 példány talált gazdára Európa-szerte.

A LEXUS TÁMOGATJA A MŰVÉSZETEKET

Edoardo Leo kihangsúlyozza azt a közös munkát, amellyel a Lexus mind a mai napig támogatja a szórakoztatóipart. A művészetek számára különösen nehéz időszakban segít a Lexus által is támogatott „Poltrone Rosse” kezdeményezés, amely a Színházi és Audiovizuális Előadók Nemzetközi Szövetségének (UNITA) közösségi finanszírozási programja, amely segíti az előadókat – különösen azokat a nőket, akik terhesség miatt nem tudják munkájukat végezni. A kezdeményezésre Olaszország öt városának híres terein (Velencét beleértve) elhelyezett vörös színű, mozis karosszékek hívják fel a figyelmet, amelyeken helyet foglalva színészek, filmipari szakemberek és a filmművészet rajongói beszélhetnek a nagyvászon iránti szenvedélyükről, történeteket és érdekességeket megosztva a közönséggel, elmesélve, hogy miként hatott a mozi az életükre.

„A Lexus büszkén mutatja be autóit a nagypresztízsű rendezvényen, miközben Edoardo Leo segítségével kiemeli a márka és a film világának kapcsolódását. Emellett pedig elkötelezetten támogatja a fesztivál előadóit,” mondta Maurizio Perinetti, a Lexus Italia elnöke. „Velence ideális helyszínt nyújt a vadonatúj NX premierjének, amely egy olyan ékszer, ami megtestesíti az elektrifikált autózással kapcsolatos víziónkat, technológia, kényelem és formatervezés tekintetében is a legjobbat nyújtva.”