1. New Cars
A TISZTÁN ELEKTROMOS HAJTÁSÚ UX

UX 300e

A városi közlekedést élvezetessé és örömtelivé varázsoló, tisztán elektromos hajtású Lexus UX az eddig benzines és hibrid hajtásláncokkal kínált UX modellcsalád legújabb tagja.

ÖRÖMAUTÓZÁSRA TERVEZVE

A tisztán elektromos hajtású Lexus UX 300e arra született, hogy elvarázsolja Önt: csak nyomja meg a 'Power' gombot, és már kezdődhet is a lendületes, de lágy gyorsulás. Az aprólékosan kidolgozott, zajtalan utastérben olyan autózásra számíthat, ahol a klímától a fékezésig mindent az elektromos áram működtet.

"A HIBRID TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE TERÉN ELTÖLTÖTT, CSAKNEM 20 ÉVNYI ÚTTÖRŐ SZEREPVÁLLALÁS UTÁN A LEXUS ÖRÖMMEL MUTATJA BE ELSŐ TISZTÁN ELEKTROMOS HAJTÁSÚ JÁRMŰVÉT.”

TAKASHI WATANABE, AZ UX FŐMÉRNÖKE

JAPÁN DIZÁJN ÉS NAGYFESZÜLTSÉGŰ DINAMIKA

Az új UX 300e utasterének kialakítása azt a tradicionális japán 'engawa' építészeti koncepciót követi, amely zökkenőmentes átmenetet teremt a külvilág és a belső tér között. Ez a különleges megközelítés könnyebben érzékelhetővé teszi az új elektromos jármű külső méreteit, leegyszerűsítve a szűk városi utcákon való manőverezést. A vezetői környezet pihentető és letisztult: az összes fontos információ a vezető közvetlen közelében jelenik meg, a kezelőszervek pedig kézre esnek (a középkonzolon még egy ötletes tenyértámaszt is kialakítottunk, amelybe beépítettük az audiorendszer kezelőszerveit.)

PONTOSAN OLYAN, AMILYENNEK TŰNIK

Legyen szó városi közlekedésről, vagy vidéki utakról, a UX 300e egyszerre szórakoztató és tűéles tud lenni, köszönhetően legfőképp az alacsony súlypontnak és a kiemelkedően merev karosszériának. Tekintse meg az UX 300e modellt működés közben is!

MERÉSZ FORMATERV

A Lexus UX 300e merész, új stílusban testesíti meg az elektromos mobilitást; jó példa erre a drámai hatású, jellegzetes Lexus hűtőmaszk, a sportos vonalvezetés és a 17 colos könnyűfém keréktárcsák. Az autó szellős, mégis biztonságot sugárzó, fényűző utasterét a japán 'engawa' építészeti koncepció ihlette, amely elmossa a határvonalat a külső és a belső terek között.

TAKUMI KÉZMŰVES MESTERMUNKA

A világszínvonalú minőség érdekében az UX 300e a Lexus díjnyertes Kyushu üzemében készül, ahol a gyártást Takumi mesteremberek felügyelik. A részletekbe menő gondosság és figyelem az autó minden pontján tetten érhető, a kézzel polírozott fényezéstől kezdve a külvilágtól hermetikusan elzárt légtérben összeszerelt elektromotorokon át a tradicionális japán 'sashiko' varrással készített bőrülésekig. A gyártósor végén az UX 300e minden egyes példányát ismételten ellenőrzik, így az autó kizárólag tökéletes állapotban hagyhatja el az üzemet.

ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY

Az új UX 300e dinamikusan vezethető, és rendkívül pontosan irányítható; ez a magabiztosság a jármű alacsony súlypontjának, valamint a megerősített vázszerkezetből és akkumulátor-csomagból adódó, kiemelkedő szilárdságnak köszönhető. Az üzemmódválasztó segítségével a vezető mindig a pillanatnyi igényeihez szabhatja az autó menetdinamikáját, és személyes vezetési stílusához igazodva négy féküzemmód közül választhat.

AKKUMULÁTOR-TECHNOLÓGIA

A két feltöltés között körülbelül 305 km* hatótávolságot biztosító lítium-ion akkumulátor fejlesztése során arra a páratlan tapasztalatra támaszkodtunk, amelyre a 2004 óta eladott, több mint 1,6 millió öntöltő hibrid jármű fejlesztése és gyártása során tettünk szert. Ugyancsak az elektromos hajtástechnológiák terén elért, piacvezető szerepünknek köszönhető, hogy a Lexus forradalmian újszerű technológiáinak - például a teljesítmény-szabályozó egységnek, az akkumulátor-vezérlő rendszernek vagy az elektromotornak - a megbízhatóságát és kifinomultságát több millió kilométeren át tökéletesítettük.

*WLTP teszt szerinti mérési eredmény.

FEJLETT BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK

Az UX 300e alapfelszereléseként kínált, legújabb generációs Lexus Safety System + biztonsági csomag olyan funkciókat tartalmaz, mint az ütközést megelőző biztonsági rendszer, az aktív sávtartást segítő rendszer, a gyalogosok és jelzőtáblák éjszakai észlelését megkönnyítő automatikus távfény, a közlekedési tábla felismerő rendszer, valamint az adaptív sebességtartó automatika.

ZÖKKENŐMENTES KAPCSOLÓDÁS

A Luxury felszereltségben a 13 hangszórós Mark Levinson audiorendszer egy élő koncertélményhez mérhető hangzást biztosít; a Lexus Prémium Navigációs Rendszer és a Lexus Link online szolgáltatások kezelésére az érintőpad szolgál. Az ösztönösen használható Lexus Link olyan praktikus funkciókat kínál az elektromos autó tulajdonosának, mint a távolból vezérelt töltési folyamat, a klímaberendezés távvezérlése, vagy a töltőállomás-kereső.

UX 300e GALÉRIA

Lépjen be a kivételes kényelem és kézműves kidolgozás világába, ahol kézzel varrott bőrborítású műszerfal, fűthető bőrülések és igényes részletmegoldások várják Önt!