1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. A pályára született

VERSENYPÁLYÁK BÖLCSŐJÉBEN

Hogyan lehet olyan autókat alkotni, amelyek egyedülálló, izgalmas vezetési élményt nyújtanak? A válasz egyszerű: eleve egy versenypályán kell őket megálmodni és kifejleszteni. Autóinkat pontosan ugyanott teszteljük, ahol az autóversenyzés legendás alakjai már számtalan rekordot döntöttek és hihetetlen győzelmeket arattak.

FUJI SPEEDWAY & NÜRBURGRING

Tesztjeink túlnyomó részét Japánban, a legendás Fuji Speedway pályán végezzük. A világ egyik legkeményebb versenypályájának nevében szereplő 'F' betű adta az F filozófia nevének ötletét.

Az európai tesztek helyszíne a híres német Nürburgring; ez az a pálya, amely előtt az LFA szupersportkocsi Nürburgring Edition változatával is tisztelgünk. Kivételes autó ez, és ennek megfelelően kivételesen ritka is: mindössze 50 darabot készítettünk belőle.

Az új Lexus LC látványos bemutatóját is a Nürburgringen évente megrendezett 24 órás versenyre szerveztük, ahol luxuskupénk volt a futam előtti Prologue parádé egyik fénypontja.

A MESTERPILÓTA

A Lexusnál a tesztelést elismert készségként és művészeti formaként tartják számon. Számunkra ez áll a teljesítmény középpontjában. Mivel szemünkben ez szorosan kapcsolódik a kézművességhez, ezt is Takumi mestereink felügyelik.

A tesztelésnek nagy jelentőséget tulajdonítunk, Akio Toyoda, a Lexus elnöke egyben a mi mesterpilótánk is. Minden egyes modellt kipróbál, és ő mondja ki a végső szót vele kapcsolatban. Elsősorban arra az érzelmi kapcsolatra összpontosít, amelyet minden autóban keres. Megindítja őt, és vajon Önt?

ÖRÖKSÉG – TURBÓFOKOZATBAN

A Lexus LFA minden szempontból szupersportkocsinak számít. Tökéletesen beleillik a versenyhagyományainkra építkező, innovatív gépeink hosszú sorába, és hűen tükrözi azt a szenvedélyt, ami arra ösztönöz minket, hogy újra meg újra semmibe vegyük a határokat.

Az LFA volánja mögött ülve kézzel fogható valósággá válik, milyennek képzeljük el a kapcsolatot az autó és az autós között. Ez a forradalmian új elképzelés erős hatást gyakorol termékkínálatunk többi tagjára, így természetesen az F modellekre is. Az LFA-ban megvalósított ötletek hamarosan másutt is feltűnnek, hogy minden Lexus-vásárló átélhesse a vezetés felszabadult, magával ragadó élményét. Éppen ezért az F modellek megalkotásához egyfajta innovációs laboratóriumként használtuk a versenypályát.

A TELJESÍTMÉNY ESSZENCIÁJA

 

Azt szeretnénk, hogy minden Lexus-vásárló átélhesse a vezetés felszabadult, magával ragadó élményét. Éppen ezért az F modellek megalkotásához egyfajta innovációs laboratóriumként használtuk a versenypályát.