1. Owners
 2. Maintenance
 3. Lexus winter guide

LEXUS TÉLI TANÁCSADÁS

LEXUS TÉLI TANÁCSADÁS

Élvezze az idei telet biztonságban és hatékony vezetéssel, köszönhetően a kifejezetten az Ön Lexus modelljéhez tervezett ellenőrző vizsgálatnak! Legyen szó egy karácsonyi rokonlátogatásról, vagy csak egy kirándulásról a havas dombokon, biztosítjuk róla, hogy autója készen áll az alacsonyabb hőmérsékletre és a kiszámíthatatlan körülményekre.

INDULJON MAGABIZTOSAN A TÉLI KALANDOKRA

 
Fedezze fel prémium kiegészítőink kínálatát, amelyeket kifejezetten az Ön Lexus modelljéhez terveztek és teszteltek hóban-fagyban. Ezek a stílusos megoldások lehetővé teszik nehéz dolgok szállítását, mint például a sportfelszerelések, hogy Ön szabadon élvezhesse a havas körülményeket.

TÉLI UTAZÓ CSOMAG

Téli sportokat űz és éppen a pálya felé tart? Vagy csak be kell pakolnia a gyerekek síléceit és szánkóját? A Lexus téli utazó csomagja megoldást kínál ezekre a kérdésekre – szerezze be még ma.

 • A tetőlécek könnyen felszerelhetők saját kezűleg, vagy előre felhelyeztethető egy képzett Lexus technikus által.
 • A könnyű tetőcsomagtartó gondoskodik arról, hogy mindent biztonságosan el tudjon pakolni utazásai során. A különböző biztonsági intézkedések pedig nyugalmat adnak, hogy Ön a vezetésre összpontosíthasson.
 • Mindenre 3 év garancia jár.

TÉLI GUMIABRONCSOK

Amikor az időjárás hidegre fordul, olyan gumiabroncsokra van szüksége, amelyekre számíthat. A Lexus téli szereltkerekek mindennel megbirkóznak amit az évszak Ön elé gördít, legyen szó jeges utakról vagy éppen földutakról. Az abroncsok olyan keverékből készülnek, amely alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad, emellett mély profillal rendelkeznek, hogy eloszlassák a vizet és a latyakot, míg a tapadást számos kis bevágás javítja.

TÉLI ÁLLAPOT-ELLENŐRZÉS

Mindig fontos, hogy autójára minden helyzetben számíthasson. A Lexus téli állapot-ellenőrzésnek köszönhetően minden útra úgy indulhat el, hogy tudja, autója a legjobb formáját nyújtja. A képzett Lexus technikusok kizárólag eredeti Lexus alkatrészekkel dolgoznak, ezzel szavatolva azt, hogy autója minden szempontból tökéletes állapotban van, és bárhová is tartson a téli körülmények között, mindig nyugodt lehet.


A teljes Lexus téli állapot-ellenőrzés a következőket foglalja magában:

 • Gumiabroncsok
 • Motorolaj
 • Ablaktörlő-lapátok
 • Szélvédőmosó-folyadék
 • Fékek
 • Fényszórók

TANÁCSOK TÉLRE:

INDULÁS ELŐTTI ELLENŐRZŐLISTA

 • HOGYAN ELLENŐRIZZE, HOGY AUTÓJÁNAK GUMIABRONCSAI BIZTONSÁGOSAK-E?

  Mielőtt nekivágna téli utazásának, ellenőrizze, hogy gumiabroncsainak nyomása megfelelő-e, nincsenek-e rajta sérülések és a profilmélység a megengedett szint felett van-e.


  HOGYAN KÉSZÜLJÖN FEL A TÉLI UTAZÁSOKRA?

  Arra az esetre, ha elakadna, vigyen magával olyan elengedhetetlen dolgokat, mint a meleg ruha, csizma, étel és ital, és mindig kísérje figyelemmel az időjárásjelentést és az útinformot, hogy biztonságos-e a választott útvonal. Gondoskodjon róla, hogy a fényszórók működnek és tiszták, hogy lásson és látszódjon. Indulás előtt jégmentesítse az ablakokat és a tükröket, és a légkondicionáló meleg levegőjének segítségével szüntesse meg a párát. A meleg levegő segít hatékonyan páramentesíteni az utasteret.

 • HOGYAN ELLENŐRIZZE, HOGY AUTÓJA OLAJCSERÉRE SZORUL-E?

  Az autó motorolajának és olajszűrőjének ellenőrzése fontos az autó megfelelő működése és a jármű élettartamának megőrzése érdekében. Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze az olajszintet. Parkolja le autóját sík, egyenletes felületen, hagyjon egy kis időt, amíg az olaj lehűl, majd húzza ki az olajszintmérő pálcát. Tiszta papírtörlővel törölje szárazra a nívópálcát, és mártsa be újra, majd ellenőrizze az olaj mennyiségét. Ha szükséges, töltsön utána eredeti Lexus olajat.


  HOGYAN PAKOLJON AUTÓJÁBA A HOSSZÚ UTAKRA?

  Ha nehéz tárgyakat szállít, azokat a csomagtér padlójára, a hátsó ülések mögé helyezze el. Ha több rakodóhelyet szeretne, fontolja meg a kereszttartók és egy könnyen felszerelhető tetőcsomagtartó használatát. Ha pótkocsit vontat, kérje szakember segítségét egy eredeti Lexus vonóhorog felszerelésében. Ha kedvencét is magával szeretné vinni, győződjön meg róla, hogy a Lexus kutyarácsot megfelelően szerelte fel az ülések mögé.

TOVÁBBI TIPPEK A KELLEMESEBB UTAZÁSHOZ

 • Ellenőrizze, hogy fel van-e töltve a szélvédőmosó tartály, és használjon minőségi adalékot, hogy a szélvédő tiszta és szennyeződésmentes legyen. Ha azt észleli, hogy az elkenődés továbbra is fennáll, ellenőrizze újra az ablaktörlőket, hogy nem sérültek-e. Szükség esetén cserélje ki a lapátokat. Ha feltétlenül sűrű ködben kell vezetni, csökkentse a sebességet, kapcsolja be a fényszórót és a ködlámpát, és hagyjon legalább három másodperces távolságot az Ön előtt haladó autó mögött.

  Fontos, hogy vezetés közben éber maradjon, és megőrizze a koncentrációját. Kétóránként tartson 15 perces szünetet, hogy kinyújtsa a lábát és nassoljon valamit. Igyon sok vizet, hogy hidratált maradjon a hosszú utak során. Szórakoztassa magát és családját egy zenei lejátszási listával, vagy hallgassa kedvenc műsorait a Bluetooth rádió segítségével.
 • A normál fékút tízszeresére is szüksége lehet a megálláshoz. Általánosságban csökkentse sebességet, és növelje a távolságot az elöl haladó autó mögött. Az oldaltapadás ugyanúgy csökken, így a kanyarokra is jó előre fel kell készülni. Sok Lexus modellben megtalálható egy „Snow” feliratú gomb a sebességváltó kar közelében. Ennek aktiválása lehetővé teszi, hogy a kifinomult elektronika maximalizálja a tapadást csúszós felületeken a hajtott kerekek nyomatékának csökkentésével.

  Szórakoztassa őket multimédiás rendszerrel, DVD-lejátszóval, játékokkal és műsorokkal útközben, és ne felejtsen el hozni fejhallgatót. Mutassa meg nekik az úticélig vezető útvonalat és időt a navigációs rendszeren, hogy megelőzzön minden „ott vagyunk már?” típusú kérdést.