1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam

AUTOMATIKUS TÁVOLSÁGI FÉNY (AHB)

Az éjszakai autózás állandóan visszatérő mozzanata a távolsági és a tompított világítás közti kapcsolgatás, ám az automatikus távolsági fény átveszi ezt a feladatot. Az AHB érzékeli a szembejövők fényszóróit, és automatikusan tompított fényre kapcsol; majd pedig újra távolsági világításra vált, ha a Lexus előtti útszakasz szabaddá válik.

Az AHB kamerája arra is reagál, amit a vezető nem lát meg azonnal. Mivel a rendszer az optimális pillanatban vált tompított világításra, a Lexus fényszórója nem vakítja el a szembejövőket, miközben a lehető leghosszabb ideig világítja meg az utat. Az autós így mindig jól átlátja az utat, és időben észreveheti a gyalogosokat vagy az esetleges útakadályokat.

Ez a megoldás mentesíti a vezetőt a fárasztó kapcsolgatás alól, így az autózás éjszaka is nyugodt és kellemes élmény lesz, annak biztos tudatában, hogy a látási viszonyok mindig optimálisak.

Tekintse meg az automatikus távolsági fény interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx