1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam

AUTOMATIKUS TÁVOLSÁGI FÉNY (AHB)

Az éjszakai autózás állandóan visszatérő mozzanata a távolsági és a tompított világítás közti kapcsolgatás, ám az automatikus távolsági fény átveszi ezt a feladatot. Az AHB érzékeli a szembejövők fényszóróit, és automatikusan tompított fényre kapcsol; majd pedig újra távolsági világításra vált, ha a Lexus előtti útszakasz szabaddá válik.

Az AHB kamerája arra is reagál, amit a vezető nem lát meg azonnal. Mivel a rendszer az optimális pillanatban vált tompított világításra, a Lexus fényszórója nem vakítja el a szembejövőket, miközben a lehető leghosszabb ideig világítja meg az utat. Az autós így mindig jól átlátja az utat, és időben észreveheti a gyalogosokat vagy az esetleges útakadályokat.

Ez a megoldás mentesíti a vezetőt a fárasztó kapcsolgatás alól, így az autózás éjszaka is nyugodt és kellemes élmény lesz, annak biztos tudatában, hogy a látási viszonyok mindig optimálisak.

Tekintse meg az automatikus távolsági fény interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx