1. Owners
  2. Maintenance
  3. Recall

VISSZAHÍVÁSOK

Számunkra a Lexus-tulajdonosok biztonsága a legfontosabb. Itt mindig értesülhet a legújabb biztonsági visszahívásokról.

A LEXUS ELKÖTELEZETTEN TÖREKSZIK VÁSÁRLÓI ELÉGEDETTSÉGÉRE

A Lexusnál büszkék vagyunk arra, hogy elkötelezetten törekszünk autóink világszínvonalú kidolgozására és az iparág legjobb ügyfél-kiszolgálására. Hitvallásunk, amely szerint "minden ügyfelet úgy kezelünk, mintha otthonunkban látnánk őket vendégül", nem puszta ígéret, hanem olyan alapelv, amit nagyon komolyan veszünk.

Ha járművével kapcsolatban bármilyen kérdése vagy gondja van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Lexus márkakereskedőjével, aki mindent megtesz majd azért, hogy a lehető legjobb élményt biztosítsa az Ön számára. Ha Ön valamilyen oknál fogva nem elégedett a megoldással, a külön erre a célra létrehozott Ügyfélelégedettségi Részlegünk gyorsan és hatékonyan reagál majd igényeire. A félreértések rendezésén túl az ő feladatuk a termékinformációk nyújtása, a kérdések megválaszolása és az Országúti Segítségnyújtás munkájának koordinálása is.

Köszönjük a lehetőséget, hogy bebizonyíthatjuk: híresen kiváló ügyfél-kiszolgálásunk nem csupán hírverés eredménye, hanem valóban rászolgálunk az Ön elismerésére.

TAKATA LÉGZSÁK VISSZAHÍVÁSI AKCIÓ

A Lexus elkötelezetten törekszik a minőségre és a biztonságra, s ennek szellemében kiterjeszti visszahívási akcióját egyes modelljeire, amelyekben a Takata által gyártott légzsák-gyújtópatron található.

A Lexus számára elsőrendű prioritás ügyfeleink biztonsága, ezért folyamatosan, többféle módszerrel ellenőrizzük autóink teljesítményét és jellemzőit. Ha arra leszünk figyelmesek, hogy járműveink bizonyos részegységei vagy tulajdonságai nem felelnek meg szigorú előírásainknak, megtesszük a megfelelő intézkedéseket – ahogyan jelen esetben is.

A légzsák-gyújtópatron esetében az Európában érintett járművek a 2000 december és 2011 december között gyártott Lexus SC, IS, ES és GX modellek, illetve a 2009 január és 2013 december között gyártott Lexus ES 350, GX 460, IS Convert, IS 350/250, IS-F és az LFA modellek.

Ügyfeleinkkel az adott országokban működő márkaimportőr veszi fel a kapcsolatot. A légzsák-gyújtópatron cseréje semmilyen költséget nem jelent az ügyfelek számára. Ha bármilyen kérdése merül fel, kérjük, lépjen kapcsolatba az országában működő márkaimportőrrel, esetleg helyi Lexus-márkakereskedőjével!

Az érintett járművek esetében előfordulhat, hogy a hosszabb időn át magas abszolút páratartalomnak, magas hőmérsékletnek és nagy hőingadozásnak kitett légzsák-gyújtópatronok hajtóanyaga lebomlik, ami biztonsági hibához vezethet. Ennek következményeként előfordulhat, hogy a légzsák működése közben a gyújtópatron megreped/eltöredezik.

Ha a Lexus már felvette Önnel a kapcsolatot a visszahívás ügyében, vagy oka van feltételezni, hogy az Ön járművét is érinti a probléma, a témáról többet is megtudhat a lenti, 3 lépéses Visszahívás Ellenőrző segítségével. A következő egyszerű eljárással kiderítheti, hogy az Ön járműve is érintett-e a Takata légzsákok visszahívási kampányában.