1. Discover Lexus
  2. Superior quality

KIMAGASLÓ MINŐSÉG

A Lexus teljes termékkínálatában minden egyes részletet a legmagasabb elvárásoknak megfelelően dolgozunk ki. Ezek összhatása biztosítja azt a kifinomultságot és élményt, amit a vezető és utasai élvezhetnek.

A BŐRKÁRPITOK VARRÁSA

Lenyűgöző bőrkárpitjaink a legjobb mesterek keze munkáját dicsérik. Mielőtt engedélyt kapnának arra, hogy Lexus-kárpitokat varrjanak, a bőrműveseknek egy tíz fázisból álló oktatáson kell részt venniük a varró dojoban. A 'dojo' kifejezést többnyire a harcművészeti edzőtermekre szokták használni. A Lexusnál egy különleges létesítményt nevezünk így, ahol felfedezzük a legtehetségesebb jelölteket, és tökélyre fejlesztjük a tudásukat. Mindez autóink kifogástalan minőségét szolgálja.

KÉZZEL VARROTT SZÉPSÉG

Amikor legközelebb beül valamelyik autónkba, szánjon egy percet arra, hogy megcsodálja a kárpitok gyönyörű varrásait. Egyszerűségük és eleganciájuk szinte feledteti, milyen bonyolult munkával készültek.

A varrásnak kifogástalanul pontosnak kell lennie - mindig és mindenhol. A kézi munka utánozhatatlan hatása szép kontrasztot alkot a kezelőszervek és a műszerek csúcstechnológiájával.

HIBÁTLAN FELÜLETEK

Minden egyes Lexus fényezésénél a tökéletességre törekszünk. Olyan fényezési és csiszolási technológiákat fejlesztettünk ki, amelyekkel lélegzetelállítóan sima felületeket és telt, ragyogó színeket hozhatunk létre.

Törekvéseink eredménye szó szerint kézzel fogható, azaz tapintható; a minőség olyan szintjét sikerült megalkotnunk, ami érezhetően hat az emberi érzékekre.

HIBÁTLAN FELÜLETEK

TÖBB RÉTEGŰ FÉNYEZÉS

Bonyolult összetételű festékeink kifejezetten egyediek. Több rétegű fényezési technológiánk teljesen átalakítja az autó látványát, és azt is, ahogyan a napfény megcsillan a karosszérián. Öt réteget fújunk a lemezekre, és a festékrétegeket négyszer égetjük rá a fémre.

A hagyományos fényezési módszerekkel lehetetlen elérni ezt a színmélységet és csillogást. Amikor bevezettük forradalmian új megoldásunkat, alaposan át kellett alakítanunk az egész gyártósorunkat - de megérte.

Az azúrlepke színjátszó szárnyai által ihletett, többrétegű nano-struktúra a bejövő fény közel 100 százalékát visszaveri (a legtöbb festéknél ez az arány 50 százalék körüli), így a Kasmírkék a világ összes többi kék árnyalatánál élénkebb és dinamikusabb.

NEDVES HOMOKCSISZOLÁS

Egy tökéletes felület természetesnek hat, pedig fáradságos munka áll mögötte. Minden egyes alapozó festékréteg felfújása után kézzel, nedves homokkal csiszoljuk át az autó karosszériáját.

Az elkészült fényezést a Takumi mesterek avatott szemei és digitális szkennerek vizsgálják át. A legapróbb hiba sem maradhat észrevétlen. Szigorú előírásainknak csak a kifogástalanul sima felület felel meg.b.

KÉZI MINŐSÉGVIZSGÁLAT

A gépek képesek kiszúrni a tökéletlenségeket, de a valódi minőséget csakis az emberi látás és tapintás biztosíthatja. A Lexus minden autóján kézzel polírozzuk és ellenőrizzük a fényezést. Az egyedülálló Takumi-tudás itt is nélkülözhetetlen.

Az évek során hihetetlenül kifinomul a Takumik tapintása; egy ilyen mester szinte 'olvas' a felületeken az ujjaival.

A TÖKÉLETLENSÉGEK KISZŰRÉSE

A Takumi mesterek biztosítják, hogy minden autó minden szempontból tökéletesen készüljön el. Gyakran feltűnnek a gyártósor mellett fehér kesztyűjükben, és a legapróbb hibát - akár egy milliméternél kisebb eltérést - is tévedhetetlenül felfedezik.

Érzékeiket hosszú évek tréningjével és munkájával fejlesztették tökélyre, hogy semmi ne kerülhesse el a figyelmüket.b.

A MÉRNÖKI MUNKA FINOMHANGOLÁSA

A motortesztelés nálunk nem csupán egy automatizált folyamat. A kifogástalan minőséget természetesen a legmodernebb technológiák garantálják, de mindent, ami a motorházba kerül, szakértő szemek is átvizsgálnak.

Az érzékeny emberi kéz összehangoltan működik együtt a legmodernebb rendszerekkel, például az orvostudományból átvett komputertomográfiával. A hagyományos szkennerektől eltérően ez a technika mindent megmutat a motor belsejében, biztosítva, hogy minden a Lexus minőségi előírásai szerint működjön.

A pontosság és minőség biztosításához a Takumik néha meglepő eszközöket használnak: például a hagyományos orvosi sztetoszkópot.