1. Business
  2. FINANSZÍROZÁS
  3. Zart vegu penzugyi lizing

ZÁRTVÉGŰ PÉNZÜGYI LÍZING

A KONSTRUKCIÓRÓL RÖVIDEN

Zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióban a lízingbeadó (Toyota Pénzügyi Zrt.) megvásárolja az ügyfél által kiválasztott járművet, majd egy határozott időtartamra, díjfizetés ellenében a  használatába adja azt és minden tulajdonjoghoz kapcsolódó jogot a lízingbevevőre engedményez. A futamidő alatt a járművet a lízingbevevő szerepelteti a könyveiben, és számolja el az értékcsökkenést (amortizációt). A futamidő alatt a forgalmiban és a törzskönyvben tulajdonosként a lízingbeadó szerepel, a lízingbevevő üzembentartóként kerül bejegyzésre. A futamidő végén az utolsó lízingdíj megfizetése után a gépjármű automatikusan a lízingbevevő tulajdonába kerül (szemben a nyíltvégű pénzügyi lízinggel).

Előnyök:

A vállalkozás a beruházást külső forrással tudja megoldani - javítja a cash-flow-t

A lízingdíjak fizethetők a lízingelt jármű által megtermelt bevételekből

Adózási előnyöket biztosít

A lízingtárgy tulajdonjoga automatikusan a lízingbe vevőre száll a futamidő végén

Akár gyengébb hitelképességű ügyfelek is forráshoz juthatnak e konstrukció segítségével

Induló vállalkozások számára is finanszírozási megoldás lehet

Konstrukció jellemzői

Ügyfelek lehetnek: Társas vállalkozások, Egyéni vállalkozók és Magánszemélyek

Finanszírozható eszközök: személy-és haszongépjármű

Devizanem: forint alapú finanszírozás

Futamidő: 12-96 hónap (magánszemély esetén 84 hónap)

Mikor érdemes zártvégű lízinget választani

1. Ha a lízingbevevő általában áfa befizető pozícióban van

2. Ha a lízingbevevőnek vannak szabad forrásai az áfa megfizetésére

3. Ha jelentős működőtőke igény merült fel a lízingbevevőnél

4. Ha a lízingbevevő biztos abban, hogy a futamidő végén meg akarja szerezni a gépjármű tulajdonjogát
Személyreszabott zártvégű pénzügyi lízing ajánlatát kérje Lexus márkakereskedőjétől, ahol szakértő kollégáink nyújtanak további tájékoztatást és felvilágosítást a konstrukció sajátosságairól és előnyeiről.
A Toyota Pénzügyi Zrt. rögzített kamatozású zártvégű pénzügyi lízing kalkulációja, ami teljes körű casco biztosítás megkötése és teljes futamidő alatti fenntartása esetén érvényes. Referencia THM: 10,9% (3 millió Ft finanszírozott összeg és 60 hónap futamidő esetén). Hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés ügyfél által, az első fizetési ütem időpontjában fizetendő összege: 7.000 Ft. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A zártvégű pénzügyi lízing részletes szabályait a vonatkozó szerződéses dokumentumok tartalmazzák. A kalkuláció tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek. A Toyota Pénzügyi Zrt. a kondíciók változtatásának és a hitelbírálat jogát fenntartja. További részletekért keresse fel hivatalos Lexus Márkakereskedéseinket!