1. Discover Lexus
  2. Design

DIZÁJN

Merész. Különleges. Úttörő. A Lexus dizájnja azonnal felismerhető, kitűnik a tömegből és mindig olyan ötletekre inspirál, amelyek a határokat feszegetik.

A MERÉSZ ÖTLETEKTŐL A PÁRATLAN DIZÁJNIG

Minden, amit létrehozunk, merész ötletekből születik. Mindenhonnan és mindenből merítünk inspirációt, hiszen a formabontó gondolkodásmódot és a friss kreativitást csakis ez táplálja. Ebből a folyamatból születik autóink páratlan stílusa.

PROVOKATÍV TÁVLATOK

A dizájn számunkra provokáció, bátorság, merészség és meggyőződés. A szokványos gondolkodás nekünk semmit nem jelent, mindig az új elképzeléseket, új eredményeket és új önkifejezési lehetőségeket keresünk.

KÉPEK A JÖVŐBŐL

Dizájn-filozófiánk a jövőbe repít minket. A holnapból merítünk inspirációt, amikor úttörő tanulmányautókat, vagy akár jachtot, légdeszkát, űrhajót építünk.

UTÁNOZHATATLAN STÍLUS

A teljes Lexus terméksort az L-Finesse elv egyesíti. Jövőbe tekintő dizájn és technológia, stílusos megvalósítás.

LEXUS DIZÁJN-PROGRAMOK

A kreativitásban elég erő van a világ megváltoztatására. A Lexus Design Awards segít az ötletek megvalósításában, és támogatja azokat a dizájnereket és alkotókat, akiknek munkái új, izgalmas módon alakíthatják a jövőt.

ÚJÍTÓ SZELLEMISÉG

Új művészeti forma egy ősi tradícióból

PÁRATLAN STÍLUS

Dizájn-szemléletünket az L-Finesse formanyelv határozza meg. Mit jelent ez? A legújabb dizájnt és technológiát állítjuk csatasorba, és bármit is készítünk, mindig a legnagyobb precizitásra törekszünk.

01

ÉSZREVÉTLEN TÖRŐDÉS

Az Omotenashi, vagyis a japán vendégszeretet elvéhez hűen nem csupán teljesítjük a vágyakat és igényeket, hanem még azelőtt kiszolgáljuk azokat, hogy megfogalmazódnának Önben - így az élmény valóban lenyűgöző lesz.
02

ÉRDEKFESZÍTŐ ELEGANCIA

Autóinkon mindenkinek megakad a szeme, és mindenki utánuk fordul. Ám ezek az autók nemcsak megragadják, hanem fent is tartják a figyelmet. Minél tovább nézzük őket, annál izgalmasabbak; nem véletlen, hogy dizájnereink vizuális utazást emlegetnek.

ORSÓ FORMÁJÚ HŰTŐRÁCS

Az orsó formájú hűtőrács a Lexus dizájn jellegzetes, azonnal felismerhető eleme. Merész formai elem, ami senkinek sem kerüli el a figyelmét. Időtlen formavilág, amelyhez időről időre, illetve típustól függően mindig hozzányúlunk egy kicsit.

L-ALAKÚ FÉNYSZÓRÓK

Az L-alakú fényszórók harmonikus összhangot alkotnak az orsó formájú hűtőráccsal, és együttes látványuk valóban impozáns. Minden jármű elején és hátulján felsejlik a nevünk. Lámpáink formáiban mindig ott rejlik a technológia és a stílus evolúciója.

KARAKTERES PROFIL

Ha oldalról pillant egy Lexusra, a látvány mindig lenyűgöző. Az áramvonalas profil érzékelhetővé teszi a kifinomult aerodinamikát, a mély felületek pedig a Lexus név kezdőbetűjét idézik. A dizájn, az erő, a mérnöki precizitás és a teljesítmény egységes, kivételes céltudatosságban egyesül.

KÉPEK A JÖVŐBŐL

A Lexus dizájn a merész, bátor, koncepciózus gondolkodásmód erejéből táplálkozik. Íme néhány munkánk, amelyek megjósolhatatlan energiákat felszabadítva repítettek minket a jövőbe. Ami eddig lehetetlennek tűnt, most lehetségessé vált.

SPORT YACHT

Akio Toyoda szenvedélyes autóvezető - ám nem csupán az autókért rajong. Mindent tud az összes járműről, így a jachtokról is. Inspirációit a legnagyszerűbb modellek erejéből és egyszerű kezelhetőségéből merítette.

Tudta, hogy egy nagy teljesítményű, hozzáértők által tervezett jacht lélegzetelállító, luxuskategóriás alkotóeleme lehet a Lexus életstílusnak. A Lexus Sport Yacht megalkotásával ezt is valóra váltottuk. Mindenki a fedélzetre!

TANULMÁNYAUTÓK

Innovatív, merész tanulmányautóink a Lexus filozófiáját testesítik meg. Hihetetlen energia feszül bennük; energia, ami a jövőbe repít. Ezek az autók szinte észrevétlenül váltják valóra a lehetetlent.

LEXUS DESIGN ESEMÉNYEK

A kreativitás képes megváltoztatni a világot. A Lexus Design Award olyan fiatal tervezők és alkotók támogatásával ösztönzi a kreatív ötleteket, akiknek tervezői munkája új és izgalmas módon alakítja a jövőt.

A 2022-ES MILÁNÓI DESIGN HÉT

LEXUS: A HOLNAP SZIKRÁI

A Lexus megnyitotta kiállítását a 2022-es Milánói Design Héten, amely megmutatja a márka formatervezési filozófiáját, miközben kihangsúlyozza a Lexus elköteleződését a fenntarthatóság iránt.