1. Discover Lexus
  2. A Lexus volt a Davis Cup by Rakuten 2022-es döntőjének hivatalos autója
LEXUS HÍREK

LEXUS X DAVIS CUP

A LEXUS VOLT A DAVIS CUP BY RAKUTEN 2022-ES DÖNTŐJÉNEK HIVATALOS AUTÓJA

  • Büszkék vagyunk rá, hogy idén is a Lexus volt a több európai nagyvárosban megrendezésre kerülő Davis Cup by Rakuten döntők hivatalos fő partnere.
  • A döntőkre a spanyolországi Malagában került sor november 22. és 27. között
  • A csoportmérkőzéseket Bolognában, Glasgowban, Hamburgban és Valenciában rendezték szeptember 13. és 18. között.

A Lexus volt a több európai nagyvárosban megrendezésre kerülő Davis Cup by Rakuten döntők hivatalos fő partnere. A verseny szeptember 13. és 18. között a Bolognában, Glasgowban, Hamburgban és Valenciában rendezett csoportkörökkel kezdődött. A kieséses szakasz mérkőzéseit a spanyolországi Malagában tartották november 22. és 27. között.

A Lexus és a Davis Cup hitelesen tud együttműködni, hiszen mindkettő páratlan luxusra törekszik, és felejthetetlen élményeket kínál mind az ügyfelek, mind a rajongók számára. A „Lexus Electrified” filozófiára – amely a márka folyamatos fenntarthatóságot előtérbe helyező víziója – helyezve a hangsúlyt, a Davis Cuppal létrejött partneri viszony azt a szinergiát ünnepli, amely a világ egyik legizgalmasabb teniszversenye és az elektromos vagy hibrid Lexus modellek letaglózó vezetési élménye között áll fenn. Az idei évben a Lexus Electrified legfontosabb képviselőiként a nagyteljesítményű hibrid RX 500h, a plug-in hibrid NX, a tisztán elektromos RZ és az öntöltő hibrid UX kapták a főszerepet a pályák mellett. Az új generációs Lexus RX a spanyolországi és olaszországi mérkőzéseken szerepelt, míg a németországi és az egyesült királyságbeli meccseken a Lexus RZ volt látható.

A Davis Cup hivatalos autójaként a bajnokság ideje alatt a Lexus felelt a 16 versenyző nemzet játékosainak és csapatainak hivatalos szállításáért a teniszfaluba. Az 1900-ban alapított Davis Cup by Rakuten a legnagyobb évenként megrendezésre kerülő világbajnoksággá nőtte ki magát, amihez 2021-ben 142 nemzet csatlakozott. A csoportkörben szereplő 16 csapat négy, egyenként négy csapatból álló csoportban mérte össze tudását körmérkőzéses rendszerben. A csoportok első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe. A döntő új formátumának köszönhetően a csapatoknak 9 hetes pihenő állt rendelkezésükre a csoportkör és az egyenes kieséses szakasz között. A Lexus nagykövete, Roberto Bautista ismét képviselhette szülőföldjét, Spanyolországot a versenyen.

Pascal Ruch, a Lexus Európáért felelős alelnöke megjegyezte: „A Davis Cup a világ egyik legikonikusabb sportversenye, amely egyedi formátumának köszönhetően egyszerre több európai városban is zajlik. A sport - és különösen a tenisz - egy lehetőség arra, hogy egy fedél alá hozzuk az élsportolókat és a szurkolókat, akik közül sokan személyes és szenvedélyes luxusra vágynak. A Lexus, mint márka osztozik a kézművesség iránti hihetetlen elkötelezettség, a páratlan luxus és a kihagyhatatlan élmények iránti szenvedélyben.”

David Ferrer, a Davis Cup döntőjének igazgatója elmondta: "Nagy luxus, hogy sorozatban harmadszor is számíthattunk a Lexusra a döntőkben. Az idei eseményt többhelyszínes formátumban, négy országban rendeztük meg, és a Lexus bemutathatta hatalmas szervezési és szolgáltatási kapacitását. Bízunk benne, hogy a múlthoz hasonlóan a világ legjobb játékosai és csapatai is el voltak ragadtatva a Lexus által a versenyen nyújtott teljesítménytől."

#DavisCupFinals / @DavisCup

A Davis Cup versenyről:

Az 1900-ban alapított Davis Cup by Rakuten a férfi tenisz világbajnokság szerepét tölti be, és ezzel együtt és a sportág legnagyobb éves csapatversenye. 2022-ben 143 nemzet nevezett, és a regionális eseményektől a Davis Cup by Rakuten Finals döntőkig a verseny több szinten zajlik majd. Tizenhat csapat vett részt az idei döntős csoportkörben, amelyet szeptember 13. és 18. között rendeztek Bolognában, Glasgowban, Hamburgban és Valenciában. Mindegyik csoportból az első két csapat automatikusan kvalifikálta magát a „Final 8” közé Malagába, ahol november 22. és 27. között dőlt el, hogy ki lesz a végső győztes.