1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lexus parking assist
VEZETÉSSEGÍTŐ BIZTONSÁGI RENDSZEREK

FEJLETT PARKOLÁSSEGÍTŐ RENDSZEREK

A parkolás is jelenthet biztonsági problémát, hiszen sok ütközés éppen a lassú manőverezés közben történik. A Lexus parkolássegítő rendszereket arra terveztük, hogy körkörös védelmet biztosítsanak az Ön autója és a többi közlekedő számára azáltal, hogy már a veszély pillanatában figyelmeztetik Önt, hogy gyorsabban reagálhasson.

A Lexus parkolássegítő rendszereinek összehangolt működése átfogó segítséget kínál a parkoláshoz. A parkolássegítő figyelmeztető rendszer (PKSA) távolságmérő radarja érzékeli az autó körül található akadályokat, és hangjelzéssel figyelmeztet rájuk, miközben meg is jeleníti a helyzetüket a multi-információs kijelzőn és a központi képernyőn.

A hátulról érkező járművekre a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő hangjelzése figyelmeztet, miközben a rendszer a központi képernyőn is jelzi a veszélyes helyzetet, egy másik jelzés pedig a megfelelő oldali visszapillantó tükörben tűnik fel.

A parkolássegítő fékezés (PKSB) hatásosan egészíti ki a parkolássegítő figyelmeztető rendszer (PKSA) és a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő hang- és fényjelzéseit, segítve a vezetőnek, hogy még az ütközés előtt megállíthassa az autót. A távolságmérő radar jelei alapján a parkolássegítő fékezés felméri a jármű körül található akadályokat, és a fékerővezérlés aktiválásával, illetve a fékteljesítmény növelésével megállítja a kis sebességgel haladó Lexust.

Bárhol is bukkanjon fel akadály, a parkolássegítő fékezés mindig megnyugtató védelmet kínál. A rendszer elöl és hátul egyaránt érzékeli a statikus akadályokat (például a falakat), amelyekre hang- és vizuális jelzéssel figyelmeztet, és automatikusan fékez. Ha a veszély hátulról fenyeget, a rendszer a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő jelei alapján figyelmezteti a vezetőt, és igyekszik állóra fékezni az autót, hogy elkerülje az ütközést.

Legújabb modelljeinkben már a parkolássegítő fékezés továbbfejlesztett változata működik, amely a tolatókamera jeleit is figyelembe veszi. Ha tolatás közben váratlanul egy gyalogos lép az autó mögé, a rendszer hangjelzést ad, és az intelligens radar kijelzőjén is figyelmezteti a vezetőt, aki így azonnal fel tudja mérni a helyzetet. Ha a gyalogos veszélyesen közel van, automatikusan aktiválódik a fékerővezérlés és a fékteljesítmény-növelés.

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ls