1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lexus parking assist
VEZETÉSSEGÍTŐ BIZTONSÁGI RENDSZEREK

FEJLETT PARKOLÁSSEGÍTŐ RENDSZEREK

A parkolás is jelenthet biztonsági problémát, hiszen sok ütközés éppen a lassú manőverezés közben történik. A Lexus parkolássegítő rendszereket arra terveztük, hogy körkörös védelmet biztosítsanak az Ön autója és a többi közlekedő számára azáltal, hogy már a veszély pillanatában figyelmeztetik Önt, hogy gyorsabban reagálhasson.

A Lexus parkolássegítő rendszereinek összehangolt működése átfogó segítséget kínál a parkoláshoz. A parkolássegítő figyelmeztető rendszer (PKSA) távolságmérő radarja érzékeli az autó körül található akadályokat, és hangjelzéssel figyelmeztet rájuk, miközben meg is jeleníti a helyzetüket a multi-információs kijelzőn és a központi képernyőn.

A hátulról érkező járművekre a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő hangjelzése figyelmeztet, miközben a rendszer a központi képernyőn is jelzi a veszélyes helyzetet, egy másik jelzés pedig a megfelelő oldali visszapillantó tükörben tűnik fel.

A parkolássegítő fékezés (PKSB) hatásosan egészíti ki a parkolássegítő figyelmeztető rendszer (PKSA) és a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő hang- és fényjelzéseit, segítve a vezetőnek, hogy még az ütközés előtt megállíthassa az autót. A távolságmérő radar jelei alapján a parkolássegítő fékezés felméri a jármű körül található akadályokat, és a fékerővezérlés aktiválásával, illetve a fékteljesítmény növelésével megállítja a kis sebességgel haladó Lexust.

Bárhol is bukkanjon fel akadály, a parkolássegítő fékezés mindig megnyugtató védelmet kínál. A rendszer elöl és hátul egyaránt érzékeli a statikus akadályokat (például a falakat), amelyekre hang- és vizuális jelzéssel figyelmeztet, és automatikusan fékez. Ha a veszély hátulról fenyeget, a rendszer a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő jelei alapján figyelmezteti a vezetőt, és igyekszik állóra fékezni az autót, hogy elkerülje az ütközést.

Legújabb modelljeinkben már a parkolássegítő fékezés továbbfejlesztett változata működik, amely a tolatókamera jeleit is figyelembe veszi. Ha tolatás közben váratlanul egy gyalogos lép az autó mögé, a rendszer hangjelzést ad, és az intelligens radar kijelzőjén is figyelmezteti a vezetőt, aki így azonnal fel tudja mérni a helyzetet. Ha a gyalogos veszélyesen közel van, automatikusan aktiválódik a fékerővezérlés és a fékteljesítmény-növelés.

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ls