1. Discover Lexus
  2. A vadonatúj Lexus NX a sztárok oldalán vett részt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén

A VADONATÚJ LEXUS NX A SZTÁROK OLDALÁN VETT RÉSZT

  • A Lexus immár ötödik egymást követő évben volt a La Biennale di Venezia hivatalos partnere, aminek keretében egy 35 autóból álló flottát biztosított a VIP vendégek szállítására.
  • Az idei Arany Oroszlán díjat a francia rendező, Audrey Diwan “L’Evénement” című alkotása nyerte el. Az életműdíjat Roberto Benigni és Jamie Lee Curtis érdemelte ki.
  • A Lexus márkanagykövete, Edoardo Leo a “Poltrone Rosse” projektet mutatta be, ami a pandémia következményei által érintett filmes szakemberek támogatását tűzte ki célul.


A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos autós partnereként a Lexusnak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy SUV palettájával – az NX, az UX és az RX modellekkel –, illetve az ES szedánnal, valamint az LC kupé zászlóshajóval számos rangos vendég társaként mutatkozhatott a vörös szőnyegen. Hozzájuk csatlakozott még a Lexus első tisztán elektromos modellje, az UX 300e és a többszörös díjnyertes LC Convertible.

A 2021-es fesztivál záróünnepségének résztvevői közül Penelope Cruz, Jennifer Lopez, Ben Affleck, Dakota Johnson, Kristen Stewart, Matt Damon, Tim Roth, Jane Campion, Silvio Orlando, Toni Servillo és Paolo Sorrentino is Lexus modellek fedélzetén érkeztek a Lidóhoz.

Az idei évben a Lexus a “Poltrone Rosse” bemutatásában is közreműködött, amelyet a márka nagykövete, a színész, rendező és forgatókönyvíró, Edoardo Leo a Színházi és Audiovizuális Előadók Nemzetközi Szervezetével (UNITA) közösen álmodott meg. A “Poltrone Rosse” egy afféle közösségi finanszírozási program, amely a pandémia által különösen rosszul érintett előadók támogatására jött létre. Különösen azoknak a nőknek nyújt segítséget, akik a várandósságuk alatt nem tudnak dolgozni. Egy sor piros karosszéket – olyanokat, amilyenek a mozikban is vannak – helyeztek ki egy velencei térre szeptember 5-én, vasárnap. Akárcsak a moziban, a filmek szerelmesei jegyet válthattak, hogy helyet foglaljanak az egyik ilyen piros karosszékben, és híres filmes személyiségek előadásait hallgathassák meg a nagy vászon iránti szerelmükről. Ennek keretében anekdotákat és érdekességeket osztottak meg a hallgatósággal arról, hogy milyen fontos szereppel bír az életükben és a személyes fejlődésükben a mozik világa.