1. Discover Lexus
  2. Reliably Number One for Reliability
LEXUS HÍREK

MEGBÍZHATÓAN AZ ÉLEN A MEGBÍZHATÓSÁG TERÉN!

A különböző trendek csak úgy jönnek-mennek, de márkánk megbízhatósága minden évben állandó. Autóink tartós minőségét immár hetedik alkalommal igazoltuk az éves What Car? megbízhatósági felmérés keretében.

  • Hetedik alkalommal választottak meg minket a legmegbízhatóbb márkának az Egyesült Királyságban évente megrendezett What Car? felmérésen
  • Márkánk 98,3 százalékot ért el a 32 gyártóra és 178 modellre kiterjedő felmérésben
  • Az első generációs NX 99,8 százalékos értékelést kapott, és azt követi a vadonatúj NX 99,4 százalékkal és az UX 99,3 százalékkal

 

Claire Evans, What Car? szerkesztője és a felmérésért felelős személy a következőket mondta: „Ha a megbízhatóság a legfontosabb, akkor a Lexus modelljei jelentik a legjobb választást. Autói nemcsak, hogy ritkán hibásodnak meg, de amennyiben ez mégis megtörténne, a márkakereskedéseik minden problémát gyorsan és a tulajdonosok számára költségmentesen megoldanak. Ez a márka jár élen a megbízhatóság terén."

Csaknem 22.000 felhasználó vett részt az Egyesült Királyság vezető fogyasztói autóvásárlási platformjának 2023-as tanulmányában, amely azt vizsgálta, hogy melyek azok az autók, amelyek a legjobban és a legrosszabbul teljesítenek a meghibásodások tekintetében. A 32 márkát és 178 különböző, legfeljebb öt éves modellt lefedő eredmények azt mutatták, hogy márkánk páratlan, 98,3 százalékos pontszámot ért el, nemcsak a tapasztalt problémák számát tekintve, hanem azok javításának költség- és időigényét is latba véve.

Márkánk a felmérés különböző kategóriái közül leginkább a családi SUV szegmensben remekelt, ahol az első generációs NX végzett az élen, 99,8 százalékkal. Az új, jelenleg futó NX második lett 99,4 százalékkal, az UX pedig harmadik 99,3 százalékkal. A Lexus RX a második helyen végzett a nagy SUV-k között 98,6 százalékkal. Ezek mindegyike öntöltő hibrid modell – a felmérés tanulsága szerint ez a hajtáslánc a legmegbízhatóbb és a legegyszerűbben javítható, ha probléma merülne fel.

A Lexus IS limuzin ugyan már nem kapható, de a tulajdonosok továbbra is nagyra értékelik a tartósságát: 98 százalékos eredménnyel nyerte meg a menedzserautók kategóriáját.