1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert (LDA)

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER, KORMÁNYZÁSI RÁSEGÍTÉSSEL (LDA)

LEXUS SAFETY SYSTEM +

A hosszú utazások és az ismeretlen utak a legmagasabb fokú összpontosítást követelik meg az autóstól, és ilyenkor jól jön a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segítsége. A rendszer több innovációt (kormányzási rásegítést, sávtartó asszisztenst és fáradtságra figyelmeztetést) kombinálva akadályozza meg, hogy az autó kisodródjon a forgalmi sávból.

Az LDA egy kamera segítségével méri fel, hogy az autó az útburkolatra felfestett vonalak között halad-e. A vezető így mindig biztos lehet abban, hogy a helyes nyomvonalon halad, és ha mégsem, időben visszakormányozhatja járművét a sávba.

A veszélyesnek ítélt helyzetekben az LDA kiegészítő segítséget is nyújt. A jármű imbolygása az első jele annak, hogy a vezető fáradt, vagy csökken a figyelme. A fáradtságra figyelmeztető rendszerrel felszerelt Lexusok ilyenkor hang- és fényjelzéssel figyelmeztetik az autóst, még mielőtt baleset történhetne. A rendszer különböző érzékenységi szintekre állítható be, így mindenki a saját vezetési stílusához igazíthatja a berendezés működését.

A kormányzási rásegítéssel felszerelt Lexus modellek még nagyobb biztonságot kínálnak, mivel finom ellenkormányzással terelik vissza a sávba a kisodródni készülő autót, a sávtartó asszisztens pedig segít tartani a jármű pozícióját, amikor a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika aktív.

Ezek az LDA-funkciók segítenek elkerülni a fáradtság vagy figyelmetlenség miatt bekövetkező baleseteket, amikor egy pillanatnyi figyelemkiesés is veszélyes helyzetet teremthet. Az LDA figyelme sosem lankad, és mindig időben figyelmeztet, így a vezető nyugodtan és magabiztosan autózhat.

Tekintse meg a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS PRESTIGE + LASER SPECIAL Sedan LWB
49 900 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Cll