1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert (LDA)
LEXUS SAFETY SYSTEM +

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER, KORMÁNYZÁSI

A hosszú utazások és az ismeretlen utak a legmagasabb fokú összpontosítást követelik meg az autóstól, és ilyenkor jól jön a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segítsége. A rendszer több innovációt (kormányzási rásegítést, sávtartó asszisztenst és fáradtságra figyelmeztetést) kombinálva akadályozza meg, hogy az autó kisodródjon a forgalmi sávból.

Az LDA egy kamera segítségével méri fel, hogy az autó az útburkolatra felfestett vonalak között halad-e. A vezető így mindig biztos lehet abban, hogy a helyes nyomvonalon halad, és ha mégsem, időben visszakormányozhatja járművét a sávba.

A veszélyesnek ítélt helyzetekben az LDA kiegészítő segítséget is nyújt. A jármű imbolygása az első jele annak, hogy a vezető fáradt, vagy csökken a figyelme. A fáradtságra figyelmeztető rendszerrel felszerelt Lexusok ilyenkor hang- és fényjelzéssel figyelmeztetik az autóst, még mielőtt baleset történhetne. A rendszer különböző érzékenységi szintekre állítható be, így mindenki a saját vezetési stílusához igazíthatja a berendezés működését.

A kormányzási rásegítéssel felszerelt Lexus modellek még nagyobb biztonságot kínálnak, mivel finom ellenkormányzással terelik vissza a sávba a kisodródni készülő autót, a sávtartó asszisztens pedig segít tartani a jármű pozícióját, amikor a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika aktív.

Ezek az LDA-funkciók segítenek elkerülni a fáradtság vagy figyelmetlenség miatt bekövetkező baleseteket, amikor egy pillanatnyi figyelemkiesés is veszélyes helyzetet teremthet. Az LDA figyelme sosem lankad, és mindig időben figyelmeztet, így a vezető nyugodtan és magabiztosan autózhat.

Tekintse meg a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer interaktív bemutatóját!

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft
RZ
RZ ELEGANCE
28 090 000 Ft

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Cll