1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre-Collision System (PCS)

ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER GYALOGOSÉSZL

Az ütközésvédelem első és legfontosabb célja az ütközés megelőzése. A gyalogosészlelés funkcióval kiegészített ütközést megelőző biztonsági rendszer segítségével Ön mindig készen áll a váratlan helyzetek kezelésére. A PCS figyeli a Lexus előtt feltűnő járműveket és gyalogosokat, figyelmeztető jelzést ad, ha ütközés várható, és fokozza a fékezés hatékonyságát, ha a baleset már elkerülhetetlen.

Milliméteres hullámhosszú radarjával és kamerájával a PCS aprólékosan végigpásztázza az utat, felfedezve a járműveket, gyalogosokat és kerékpárosokat.

Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy kezdjen elkerülő manőverbe. Ha rendszer magas kockázatúnak, esetleg elkerülhetetlennek ítéli az ütközést, megnöveli a féknyomást, és automatikusan működésbe hozza a fékeket, hogy megelőzze a balesetet, illetve mérsékelje az ütközés súlyosságát.

A PCS biztonságosabbá teszi az autózást, megerősítve a vezető megérzéseit az előtte felbukkanó útakadály távolságáról. Így Ön már az ismeretlen útszakaszokon is nyugodtabban és magabiztosabban autózhat, hiszen a PCS segítségével könnyebben észreveheti a többi a közlekedőt.

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux