1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Front cross traffic alert
SAFETY

FRONT CROSS TRAFFIC ALERT

ELSŐ KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMRA FIGYELŐ RENDSZER (FC

Hatásos védelem a nagy forgalmú útkereszteződésekben. Az első keresztirányú forgalomfigyelés érzékeli a Lexus útját keresztező járműveket és a kerékpárosokat, és a head-up kijelzőn figyelmezteti rájuk az autóst, az ütközésveszélyre pedig hangjelzéssel hívja fel a figyelmet.

Az első keresztirányú forgalomfigyelő egy elülső-oldalirányú radar segítségével akár 50 méterről is meglátja a keresztirányban haladó járműveket és kerékpárosokat. Világelső megoldás, hogy a head-up kijelző ezek helyzetét is megjeleníti, 2-4 másodperccel azelőtt, hogy kereszteznék a Lexus nyomvonalát.

Ha a vezető továbbhalad, hangjelzés figyelmezteti, hogy még időben megállhasson. A rendszer három (Távoli, Közepes és Közeli) érzékenységi szintje alapján az első keresztirányú forgalomfigyelő működése tökéletesen összehangolható az autós vezetési stílusával.

Így az útkereszteződéseken gyorsan és biztonságosan lehet áthaladni. Gyors tempójú forgalomban, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között különösen hasznos segítséget jelent, hogy az első keresztirányú forgalomfigyelő időben figyelmeztet az oldalról közelítő kerékpárosokra és már járművekre.

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft
RZ
RZ ELEGANCE
28 090 000 Ft

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ls