1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZL
KONCEPCIÓAUTÓK

A JÖVŐBE MUTATÓ LF-ZL SUV

ZÖKKENŐMENTESEN INTEGRÁLT MOBILITÁS

Az LF-ZL koncepció egy olyan jövőbe enged bepillantást, amelyben a mobilitás és a társadalom zökkenőmentesen működhet együtt, a vezetési élmény pedig mindenki számára személyre szabható. A zászlóshajó szerepet betöltő modell a vezető szokásait alapul véve személyre szabott beállításokat tesz lehetővé maximalizálva a veztési élményt.

MAXIMÁLIS ÜGYFÉLÉLMÉNY

A gépkocsin felüli maximális élményt kínálva az LF-ZL-t a következő generációs BEV (Battery Electric Vehicle) architektúra és a fejlett Arene OS platform innovációi vezérlik. A tágas és pihentető utastér a BEV-specifikus kialakítás és az optimalizált belső tér előnyeit maximálisan kihasználja. Teljes mértékben megtestesíti az Omotenashi japán fogalmát, amely a vendégszeretet köré összpontosul.

1

ZÖKKENŐMENTES INTEGRÁCIÓ

Még inkább személyre szabott mobilitási élményt teremtve az autó kihasználja az Arene OS - egy interaktív valóságélmény platform - képességeinek teljes körét. A térképekről és a jármű kameráiból származó adatokat összegyűjtve tanul és előre képes jelezni, hogy a vezetőnek mire lesz szüksége. A mesterséges intelligencia chatfunkcióval és az autóba épített hangfelismeréssel kombinálva összekapcsolja az összegyűjtött információkat a környezetéből származó digitális adatokkal, hogy például kezelje a töltési folyamatot és az áramellátást. Így az LF-ZL zökkenőmentesen illeszkedik az ügyfél életébe.
2

KONCENTRÁCIÓT ELŐSEGÍTŐ VEZETŐTÉR

Az LF-ZL utasterében a korábban nagy területen szétszórt funkciókat a karnyújtásnyira lévő digitális egységeken összpontosítottuk. A bal oldalon olyan operatív funkciók találhatók, mint az irányváltás, a biztonsági és vezetőtámogató (ADAS) rendszerek és a vezetési mód kiválasztása. A jobb oldalon pedig az audió, a klímavezérlő, a telefon és az AI funkciók kezelhetők. A "tekintet az úton" filozófiát szem előtt tartva még inkább segít koncentrálni a vezetőnek, a szélvédőre vetíti az információkat, a digitális oldalsó tükröknek hála pedig még kevesebb szemmozgást igényel.
3

FEJLETT SZEMÉLYRE SZABÁSI LEHETŐSÉGEK

A mesterséges intelligenciát alkalmazó, új generációs hangvezérléssel az ügyfelek a valós élet interakcióit idéző, figyelmes és gyors reakciókat tapasztalhatnak. Az öntanulás eredménye, hogy az autó minden egyes utazásnál optimális, személyre szabott beállításokat alkalmaz minden egyes ügyfél számára, beleértve az útvonal-ajánlásokat is. A vezetési adatok felhalmozásával a rendszer túlmutat a személyes igények egyszerű megértésén, hogy felismerje a tudatalatti preferenciákat, így még inkább otthonos és kellemes élményt nyújtva.

ELEKTRIFIKÁLT SZÉPSÉG

Az LF-ZL számos formai és elektrifikációs megoldáson osztozik testvérével, az LF-ZC-vel. Vizuális megjelenése az érzelmeket szólítja meg, a funkciókat és a formákat pedig az elektrifikáción keresztül fejleszti tovább a karosszéria orsó formájú kialakításával és a szélesedő hátsó kerékjárati ívekkel. Fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket tükrözve a hatékony, mégis gyönyörű bambusz a Bamboo CMF Concept1 képében mindkét modellben komoly szerepet kapott. A motortér hiányának és az alacsony súlypontnak köszönhetően pedig a hatótávolság megduplázódik a továbbfejlesztett aerodinamika és a súlycsökkentés révén.

MŰSZAKI ADATOK

LF-ZL fontosabb műszaki adatok

Teljes hosszúság 5.300 mm

Teljes szélesség 2.200 mm

Teljes magasság 1.700 mm

Tengelytáv 2 3.350 mm

 

1 CMF - Szín, anyag és kivitel, az autógyártás tervezési elemeit jelöli.

2 Bemutató jármű.