2020 lexus yacht ly 650 premiere hero

LEXUS HÍREK

ÚJABB PÉLDA A LEXUS INNOVATÍV SZEMLÉLETÉRE ÉS A MÁRKA ÁLTAL KÍNÁLT LENYŰGÖZŐ ÉLETÉRZÉSRE

  • A Lexus formanyelvének újszerű megtestesülése egy 65 lábnyi hosszágú jachtban
  • Zászlóshajóhoz méltó, kivételes teljesítmény és csendes működés
  • A fejlett technológia különleges felhasználói élményt teremt
  • Kifogástalan kézműves kidolgozás és a Toyota Gyártási Rendszer által garantált minőség
  BOCA RATON, FLORIDA, USA (2019. szeptember 19.) – A Lexus mindig arra törekszik, hogy innovatív megoldásokkal és lenyűgöző élményekkel lepje meg vásárlóit. Ezt a szemléletet tökéletesen példázza a Boca Raton kikötőjében ma bemutatott Lexus LY 650, a márka első luxusjachtja.
  Az LY 650 annak megtestesülése, hogy a Lexus szeret túllépni az autóipar korlátain. A 2017 januárjában bemutatott Lexus Sport Yacht tanulmányra épülő LY 650 igazán különleges hajó – ami ugyanúgy igaz a stílusára, mint a teljesítményére. Azért, hogy még a tengeren is az érzékeket stimuláló és a vásárlók elvárásait messze túlszárnyaló élményt kínálhasson, a Lexus – ami igazi luxus életstílus márkává szeretne fejlődni – a fejlett technológia és a hibátlan kézműves kidolgozás egyesítésével alkotta meg az LY 650 jachtot.
  A hajótest lekerekített vonalai, a tágas tat, sőt gyakorlatilag az összes formai megoldás azt szolgálja, hogy az LY 650 példátlan és különleges látványt nyújtson. Az olasz Nuvolari Lenard1 jacht-dizájn stúdió is közreműködött a tervezésben; így született meg a modern formavilágú és kényelmes belső tér, amelynek a legapróbb részlete is minőségi kidolgozásról árulkodik. Annak érdekében, hogy a remekül sikló és élvezetesen irányítható, magával ragadó Lexus-teljesítményt kínáló hajótest könnyű, ugyanakkor rendkívül merev is legyen, a Marquis Yachts LLC2 szakembereinek együttműködésével kifejlesztett szerkezetet CFRP (szénszál-erősítésű műanyag) és GFRP (üvegszál-erősítésű műanyag) kombinálásával készítették. Emellett az LY 650-et a fejlett LY-Link technológiával is felszerelték, ami számos fontos információt oszt meg a hajóról tulajdonosával.
  Az LY 650-et a wisconsini Pulaskiban működő Marquis Yachts hajóépítő mesterei készítik; az LY 650 gyártásához a Marquis Yachts átvette a híres Toyota Gyártási Rendszert, hogy javítsa a gyártási folyamatok hatékonyságát és minőségét. Az új jachtot a Floridában október 30. és november 3. között megrendezett Fort Lauderdale Nemzetközi Hajókiállítás látogatói is megcsodálhatják majd.
  Akio Toyoda elnök így nyilatkozott a hajóról: “Az LY 650 hűen szimbolizálja, mire képes a Lexus, miközben azon dolgozik, hogy igazi luxus életstílus márkává váljon, és túllépjen az autóipar keretein. Ezt a hajót a Toyota és a Marquis Yachts közös csapata készítette, immár a hajóépítésben is bevezetve a termelékenységet és minőséget javító Toyota Gyártási Rendszert. Ez tette lehetővé, hogy egy luxusjachtban is testet öltsön a Lexus-filozófia, aminek lényege, hogy előre felismerjük és kielégítjük az emberek igényeit, és hogy egy jármű minden apró részletét gondosan kidolgoztuk. Már nagyon várom, hogy a modern és kifogástalan minőségű LY 650 szépsége a világ minden tengerén felragyogjon. Mobilitási vállalatként arra törekszünk, hogy a mobilitás új meg új területeit tárjuk fel – ezúttal az óceánon.”

  A LEXUS FORMANYELVÉNEK ÚJSZERŰ MEGTESTESÜLÉSE EGY 65 LÁBAS JACHTBAN

  Az elegáns és sportos LY 650 felsőhidas cruiser megörökölte a Lexus Sport Yacht Concept mozgalmas formavilágát és gyönyörűen ívelt vonalait. Az erőteljes és látványos kialakítású, dinamikus hajótest a kategória egyik legtágasabb belső terét kínálja, miközben a kupés vonalvezetésű tetővonal már első pillantásra a lendületes siklás ígéretét sugallja.
  A bemutató hajót opcionális, kéttónusú fényezés díszíti, ami hatásosan hangsúlyozza ki a hajó egyedi formáját, és hűen tükrözi a 2017-ben bemutatott Lexus Sports Yacht Concept szellemiségét. Az orr, az oldalablakok és a hajótest L-alakú szellőzőnyílásainak fém betétei hamisítatlan Lexus-hangulatot teremtenek.
 •     2020 lexus yacht ly 650 premiere LR01 interior

  A belső tér kialakításában harmonikusan keveredik a modern dizájn és az omotenashi (a vendégek kívánságait előre megérző és teljesítő japán vendégszeretet), így teremtve meg azt a minőségérzetet, ami meghatározza a fényben fürdő, fehér alapszínű, nyitottságot sugalló belső tér hangulatát.

  A szalon ügyes belső kialakításának köszönhetően a tágas térben kényelmesen elfér a kormányállás, egy kanapé és egy ívelt ülőgarnitúra. A szalon alatt három elegáns, több mint 2 méter belmagasságú hálókabin kapott helyet, amelyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik.

ZÁSZLÓSHAJÓHOZ MÉLTÓ, KIVÉTELES TELJESÍTMÉNY ÉS CSENDES MŰKÖDÉS

A Lexusoktól elvárt, magával ragadó teljesítmény érdekében az LY 650 tervezői a lehető leggondosabb munkát végezték, hogy a jacht minden lehetséges helyzetben kényelmes siklást és dinamikus hajózási élményt nyújtson.
A hajtáslánc lelke a két Volvo Penta® IPS³ motor (1350/1200/1050 LE). A hajótest vízvonal alatti része számítógépes áramlásdinamikai modellezéssel készült, amelynek során a motorok elhelyezkedését is számításba vették, így a hajó nemcsak nagy teljesítményt és csekély üzemanyag-fogyasztást kínál, hanem kimagasló siklási stabilitást és manőverezhetőséget is. Az LY 650 számos pilot-rendszert is kínál, például joystick-vezérlést, fix pontos pozíciótartást a nyílt vízen és auto-flap funkciót.
A hajótest vízvonal alatti és vízvonal fölötti része kis tömegű és rendkívül merev CFRP-ből készül, ami egyaránt hozzájárul a nagy sebességhez és a kényelmes sikláshoz. A szendvics-panelekből álló főfalak kiváló hangelnyelő képessége rendkívül alacsony zajterhelést biztosít, így a hajó utasai mindig zavartalanul tudnak beszélgetni.
    2020 lexus yacht ly 650 premiere LR02 advanced technology

LEXUS JACHT VILÁGPREMIER

A FEJLETT TECHNOLÓGIA KÜLÖNLEGES FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNYT TEREMT

Az LY-Link nevű fejlett hajó-konnektivitási technológia számos információt oszt meg a jachtról. A hajó ellenőrzésére szolgáló rendszer emailben értesíti a hajó tulajdonosát, ha bármilyen rendellenességet észlel. Ugyanakkor az LY-Link kényelmi funkciókat is kínál, hiszen segítségével távirányítással, egy okostelefonon keresztül is ki- és bekapcsolható a jacht klímaberendezése vagy világítása.

A stílusos kialakítású kapitányi székben ülve, az érintőképernyős műszerfalat kezelve könnyedén irányítható a hajó.

A fő kabinban a kifejezetten ide tervezett, külön mélynyomó rendszerrel kiegészített Mark Levinson® Surround Sound System gondoskodik a tökéletes, koncerttermi minőségű zenei élményről. A felső híd, az első fedélzet és a fürdőző platform külön audio-zónákat képeznek, ahol speciális külső sztereorendszerek szolgáltatják a zenét.

    2020 lexus yacht ly 650 premiere LR03 quality craftsmanship

LEXUS JACHT VILÁGPREMIER

KIFOGÁSTALAN KÉZMŰVES KIDOLGOZÁS ÉS A TOYOTA GYÁRTÁSI RENDSZER ÁLTAL GARANTÁLT MINŐSÉG

Az LY 650 gyártását a Marquis Yachts kiválóan képzett szakemberei végzik Wisconsinban. Komoly hajóépítési tapasztalataik és Takumi kézműves tudásuk eredményeképpen születik meg a tökéletesen kivitelezett, kézi munkával formázott, egyedi festésű hajótest és a precíz gépészet. A rozsdamentes acélszerelvények minden egyes hajóhoz egyedi gyártással készülnek, akárcsak a valódi fából előállított dekorációs elemek és bútorok, illetve a kézzel varrott kárpitok.

Az LY 650 építéséhez a Marquis Yachts átvette a Toyota Gyártási Rendszer (TPS) eljárásait, beépítve a folyamatokba a művészi színvonalú, Takumi-stílusú összeszerelést és a kaizent, vagyis a folyamatos tökéletesítés szemléletét.