ÚJ LEXUS LC LIMITED EDITION

A természetben járva gyakran megtorpanunk és rácsodálkozunk egy-egy gyönyörű színre. Az új LC luxuskupé minden más autóétól különböző, ragyogó fényezése ugyanilyen hatást vált ki az emberekből.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  A TERMÉSZETES FÉNY JÁTÉKA

  Az új szín neve Kasmírkék – ám ez nem csupán egy új árnyalat a fényezések hosszú sorában. A Lexus szakembereinek fáradhatatlan kutatása kellett ahhoz, hogy a fejlett technológia segítségével olyan kék szín szülessen, ami minden eddiginél mélyebb, csillogóbb és “kékebb”.

  Az új fényezés először a 2016-os Genfi Autószalonon kiállított LC modellen volt látható, és azonnal hatalmas feltűnést keltett. A technológia mostanra alkalmassá vált a sorozatgyártásra, még magasabb szintre emelve a Lexus kupéjának exkluzivitását és kézműves minőségét.

  A ragyogó árnyalat most jelenik meg az LC új, különleges kivitelén, az LC Limited Edition modellváltozaton. Ezek a szigorúan korlátozott darabszámban gyártott autók azok számára készülnek majd, akik ugyanúgy rajonganak a fejlett technológiákért, mint a Takumi mesterek munkájának páratlan kifinomultságáért.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  MEGVALÓSÍTANI A LEHETETLENT

  A Kasmírkék szín a vállalat amerikai és japán Technológiai Központjai, valamint a vékonyfilmes optikai bevonatok és festékpigmentek készítésére szakosodott amerikai VIAVI Solutions Inc. közös munkájával született.

  A Kasmírkék árnyalat megalkotása minden érintett számára óriási technikai kihívásokat rejtett. A mérnököknek a fényterjedés fizikai törvényeit is számításba kellett venniük, hogy olyan színhatást érjenek el, ami kékebb mindennél, amit kék festékpigmentekkel létre lehet hozni.

    2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

A FÉNYTÖRÉS SZÉPSÉGE

Az új árnyalatot kutatva a természetben kerestek ötleteket, s így jutottak el az azúrlepkéhez. Ez az Észak- és Dél-Amerikában honos pillangó arról ismert, hogy szárnyai mély, csillogó kékben pompáznak. Pedig a szárnyak valójában színtelenek; az általunk érzékelt kék színüket az adja, ahogyan a fénysugarak megtörnek a különleges szerkezetű szárnyfelület mikroszkopikus rácsozatán.

A kutatók ezt a fajta hatást szerették volna visszaadni a Kasmírkék színnel. Ám az ilyen mérvű fénysűrűség és színtelítettség eléréséhez egy eddig ismeretlen, többszintű festékpigmentet kellett kifejleszteniük.

A kihívás első pillantásra szinte lehetetlennek tűnt, hiszen a megcélzott minőséget csak úgy érhették el, ha a pigment 40 különböző rétegből áll össze. A csapat azonban nem vesztette el lelkesedését; újra meg újra tökéletesítették az eljárást, míg végül egy hétrétegű struktúrával is biztosíthatták a kívánt hatást. Ez a megoldás már a gyakorlatban is alkalmazható a rendkívül exkluzív autók gyártási folyamatában.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  IDŐIGÉNYES MESTERMUNKA

  A pigmentből 8 hónapos eljárással készül el a festék, méghozzá egy olyan módszerrel, ami 12 lépésből áll, és közben 20 minőségellenőrzési pontot iktatnak be. A festéket egy új fényezési eljáráshoz használják, ami az LC karosszériáján 15 mikrométer vastagságú réteget képez az alapozás és a lakkozás között.

  A hihetetlenül apró lapocskákból álló nano-struktúra színjátszó hatású, így azt a benyomást kelti, mintha a fény változásával a szín is folyamatosan megváltozna. A kék színű fényezések hagyományos festékpigmentjei a bejövő fénynek kevesebb mint 50 százalékát verik vissza, ám a Kasmírkék esetében ez az arány közel 100 százalék. Egyetlen LC fényezéséhez összesen 300 pigmentre van szükség, ami a gyakorlatban 300 milliárd pigmentlapocskát jelent.

  A módszer annyira bonyolult és kifinomult, hogy a Lexus csúcstechnológiás Motomachi gyárában mindössze két Kasmírkék fényezésű autó készül el egyetlen munkanap alatt.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  FEDEZZE FEL AZ LC LIMITED EDITION VÁLTOZATOT!

  Az új LC Limited Edition páratlan fényezése tökéletesen illik az autó lenyűgöző felszereltségéhez.

  A V8-as motorral hajtott LC 500 és a Lexus Önmagát Töltő Hibrid™ rendszerével működő LC 500h változat 21 colos, kovácsolt alumínium keréktárcsái gyönyörűen egészítik ki a kupé karosszériájának stílusát. Az autó exkluzivitását karbonszálas küszöbburkolatok hangsúlyozzák.

  Az utastér Óceánkék árnyalatban készül: az ajtóburkolatok felső részét, a kormánykereket, a műszerfalat és a középső kartámaszt borító félanilin bőr kék színét izgalmasan ellenpontozza az ülések fehér bőrkárpitozása, valamint a váltókar körül és az Alcantara ajtópaneleken látható élénk narancssárga burkolat. A tetőkárpit anyaga is Alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  TOVÁBBI JELLEMZŐK

  Az autó felszereltségének legfontosabb elemei a tökéletes hőmérsékletet és levegőminőséget biztosító klímavezérlés, a Lexus prémium navigáció, a Lexus Safety System + csomag és a 13 hangszórós Mark Levinson hangrendszer.

  Az LC Limited Edition már megrendelhető a márkakereskedésekben.