Servicing Maintenance Hero

TULAJDONOSOKNAK

MŰSZAKI VIZSGA

A Magyarországon érvényes jogszabályok értelmében bizonyos időközönként Lexus gépjárművének - annak érdekében, hogy közúti közlekedésre alkalmas legyen - műszaki vizsgát kell tennie.

MI TÖRTÉNIK A MŰSZAKI VIZSGÁN?

Ha az Önhöz legközelebb eső Lexus Márkaszervizbe viszi autóját vizsgáztatni, biztos lehet benne, hogy a Lexusra jellemző magas szintű kiszolgálásban lesz része. Rendkívül képzett, átfogó márkaismerettel rendelkező szakembereink mindent megtesznek azért, hogy Ön rövid időn belül, teljes nyugalommal térhessen vissza autójával az utakra.

A műszaki vizsga egy alapos vizsgálat annak megállapítására, hogy a jármű megfelel-e a jármű használatra vonatkozó hivatalos előírásoknak. A műszaki vizsga elvégeztetéséhez bármely Lexus Márkaszerviz rendelkezésére áll, nem érdemes más vizsgaállomást keresnie.

A vizsga többek között kiterjed a kormánymű, a felfüggesztések, a futómű, a kipufogó, a fékek, a kerekek, a károsanyag kibocsájtás, stb. vizsgálatára. Ha a vizsga bármely követelményének a jármű nem felel meg, Márkaszervizeink elvégzik a szükséges javításokat kiváló minőségű eredeti Lexus alkatrészek felhasználásával.

    2018 lexus ownership banner1

GYAKORI KÉRDÉSEK A MŰSZAKI VIZSGÁZTATÁSSAL KAPCSOLATBAN

 • HOGYAN JELENTKEZHETEK MŰSZAKI VIZSGÁRA?

  Bármely magyarországi Lexus Márkaszervizben rendelkezésére állnak a műszaki vizsga elvégzéséhez. Képzett szerelők segítségével biztosítják Önt arról, hogy a lehető legkevesebb várakozás mellett végezik el autója műszaki vizsgáztatását.

 • MENNYI IDŐBE TELIK A MŰSZAKI VIZSGA?

  A műszaki vizsga körülbelül egy órát vesz igénybe. Ha Ön úgy dönt, hogy megvárja helyben a Lexus márkaszervizben, biztos lehet benne, hogy a legmagasabb szintű kiszolgálásban lesz része, amíg járművét vizsgáztatják. Az is lehetséges, hogy nálunk hagyja autóját, és akkor jön el érte, amikor Önnek a legalkalmasabb. Ha autóján további javítás is szükséges, Lexus szerelőink előzetesen tájékoztatják Önt.

 • HOGYAN KÉSZÜLHETEK FEL A MŰSZAKI VIZSGÁRA?

  A műszaki vizsgán autója közúti közlekedési alkalmasságát vizsgálják. Ha járművét rendszeresen átvizsgáltatja, szervizelteti, feltételezhetően semmilyen különleges felkészítésre nem lesz szükség a vizsga sikeres elvégzéséhet.

 • MIT TEHETEK, HA AZ AUTÓM NEM FELEL MEG A MŰSZAKI VIZSGÁN?

  Ha autója nem felel meg a műszaki vizsgán, első dolgunk Önt erről értesíteni, és a lehető leghamarabb orvosolni a problémát. A Lexus márkaszerviz lehetőleg aznap, kijavítja a meghibásodásokat. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor is mindent meg tesz annak érdekében, hogy ne kerüljön kényelmetlen helyzetbe, és mihamarabb visszakaphassa autóját.

 • MI A KÜLÖNSÉG A KARBANTARTÁS ÉS A MŰSZAKI VIZSGA KÖZÖTT?

  A műszaki vizsga megléte törvényi kötelezettség, melyet az autó 4 éves kora után 2 évente el kell végeztetni. A vizsga sikeres elvégzése azt bizonyítja, hogy autója alkalmas közúti közlekedésre az alapvető előírásoknak megfelelően. Ez a tanúsítvány egyszerű vizuális és műszeres ellenőrzéseken alapszik. A műszaki vizsgálat nem azt ellenőrzi, hogy autója kimagasló színvonalon működik-e, csupán azt, hogy elég biztonságos-e az Ön és a közlekedés többi résztvevője számára.

 • MIÉRT VAN SZÜKSÉG RENDSZERES SZERVIZELÉSRE ÉS MŰSZAKI VIZSGÁRA IS?

  A rendszeres szervizelés alapvető fontosságú annak megállapítására, hogy autója jó állapotban van-e; olyanban, ami a lehető legjobb teljesítményhez és a hosszú élettartamhoz szükséges. A karbantartása során autóját minden szempontból átvizsgálják, beleértve a világítást, a motort, a fékeket és a felfüggesztést is. A Lexus modellpaletta minden tagját behatóan ismerő szakembereink vizsgálata megadja Önnek azt az alapvető lelki nyugalmat, amelyre az utakon szüksége van.

A MŰSZAKI VIZSGA FŐBB ELEMEI

Fékek ellenőrzése
Lengéscsillapító és futómű ellenőrzés
Kipufogórendszer ellenőrzése
Szélvédő: az első szélvédő nem lehet sérült, vagy szakszerűtlenül javított.
Sérülések, korrózió: Komoly mértékű sérülés, ami karambolból származik, nem lehet az autón.
Mindegyik ülés állítható kell, hogy legyen, és rendesen rögzített.
A biztonsági övek mindegyikének használhatónak kell lennie.
A lámpák mindegyikének működnie kell a hatályos szabályoknak megfelelően, a lámpák nem lehetnek töröttek.
Az ablaktörlő lapát nem lehet sérült.
A kürtnek rendeltetésszerűen kell működnie.
Az abroncsok nem lehetnek sérültek, a minta mélysége nem lehet kisebb 1,6 milliméternél.
Egy tengelyen azonos méretű és mintázatú abroncsnak kell lennie.
A jármű rendelkezzen a közelező kresz tartozékokkal.
A biztonsági övek megfelelően működjenek.
A járműnek meg kell felenie a homologizációs papírokban szereplő információknak.
A járműhöz, annak tökletes működése érdekében kizárólag eredeti Lexus alaktrészek és tartozékok használatát ajánljuk, melyekkel a műszaki vizsga során sem lesz problémája.