pcs

LEXUS SAFETY SYSTEM +

ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER GYALOGOSÉSZLELÉSSEL (PCS)

Az ütközésvédelem első és legfontosabb célja az ütközés megelőzése. A gyalogosészlelés funkcióval kiegészített ütközést megelőző biztonsági rendszer segítségével Ön mindig készen áll a váratlan helyzetek kezelésére. A PCS figyeli a Lexus előtt feltűnő járműveket és gyalogosokat, figyelmeztető jelzést ad, ha ütközés várható, és fokozza a fékezés hatékonyságát, ha a baleset már elkerülhetetlen.
Milliméteres hullámhosszú radarjával és kamerájával a PCS aprólékosan végigpásztázza az utat, felfedezve a járműveket, gyalogosokat és kerékpárosokat.
Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy kezdjen elkerülő manőverbe. Ha rendszer magas kockázatúnak, esetleg elkerülhetetlennek ítéli az ütközést, megnöveli a féknyomást, és automatikusan működésbe hozza a fékeket, hogy megelőzze a balesetet, illetve mérsékelje az ütközés súlyosságát.
A PCS biztonságosabbá teszi az autózást, megerősítve a vezető megérzéseit az előtte felbukkanó útakadály távolságáról. Így Ön már az ismeretlen útszakaszokon is nyugodtabban és magabiztosabban autózhat, hiszen a PCS segítségével könnyebben észreveheti a többi a közlekedőt.
Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL*