pcs

LEXUS SAFETY SYSTEM + A

ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER GYALOGOSFELISMERÉSSEL, AKTÍV KORMÁNYZÁSI ASSZISZTENSSEL ÉS ELÜLSŐ OLDALIRÁNYÚ ÜTKÖZÉSVÉDELMI RENDSZERREL

A Lexus LS modellhez világelső technológiák segítségével fejlesztettük tovább az ütközést megelőző biztonsági rendszert. Ennek a PCS-nek az elülső oldalirányú ütközésvédelmi rendszer is része, ami az átlós irányból érkező ütközések ellen véd, illetve az aktív kormányzási asszisztens, ami elkerülő kormánymanővert végez, ha a fékezés már nem elegendő az ütközés kivédéséhez. Az autó a többi közlekedőt is hatékonyabban óvja, hiszen a gyalogosészlelő rendszer immár a kerékpárosokat is azonosítja, illetve éjszaka is észreveszi a gyalogosokat.
A PCS szenzor-rendszere hatékonyan kombinálja a milliméteres hullámhosszú radar, az elülső-oldalsó radar, a hátsó-oldalsó radar és a sztereo kamera működését, így menet közben a vezető maximálisan átlátja az autó környezetét. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, a PCS hang- és fényjelzéssel figyelmezteti, majd szükség esetén automatikusan fékezni kezd.
Ha a PCS úgy ítéli meg, hogy a fékezés nem elegendő egy másik járművel, gyalogossal vagy egyéb akadállyal történő ütközés kivédésére, az aktív kormányzási asszisztens elkerülő kormánymanőverrel egészíti ki az automatikus fékezést. A rendszer érzékeli az álló útakadályokat is (pl. egy gyalogost vagy egy szalagkorlátot), így a lehető legbiztonságosabb módon állítja meg az autót.
Ha a PCS gyalogost észlel a Lexus előtt, egy világelső technológia segítségével, a szélvédőre vetített animációval jelzi a gyalogos helyzetét. Az animáció megmutatja az autó nyomvonalát a gyalogos pozíciójához képest, és a gázolás valószínűségét. E világelső innovációnak köszönhetően a vezető hatékonyabban átlátja az előtte húzódó útszakaszt, és időben reagálhat.
Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.