TECHNOLÓGIA

KÉPZELETGAZDAG INNOVÁCIÓ

Sosem hagyunk fel technológiánk tökéletesítésével. Eredményeinket újra meg újra kiinduló pontnak tekintjük a további innovációhoz.

ÚJ TECHNOLÓGIA, MEGLEPŐ ALKALMAZÁS

Másoktól eltérően mi nem elégszünk meg a meglévő technológiák egyszerű alkalmazásával. Inkább arra használjuk őket, hogy felgyújtsák képzeletünket, és kiinduló pontként szolgáljanak új innovációinkhoz és fejlesztéseinkhez. Egyvalami biztos: az élvonalbeli dolgokat mi mindig valami váratlan, újszerű módon alkalmazzuk.


 

 
  brandpillars tech engine

ÁTVILÁGÍTVA

Talán meglepő ötletnek tűnik, hogy az orvostudománytól kölcsönvettük a legmodernebb komputertomográfiát. Hogy miért? Mert úgy gondoltuk, hogy a Lexusnál újszerű módon hasznosíthatjuk.

A hagyományos eljárások szerint a motorokat mechanikai és külső vizsgálatokkal ellenőrzik. De mi a Lexusnál abban is biztosak akarunk lenni, hogy minden egyes motorunk belseje tökéletes.

A komputertomográfia (CT) segítségével háromdimenziós képet kaphatunk egy motor belsejéről, így a legapróbb hibát is abszolút pontosan felmérhetjük. Szokatlan módszer - szokatlanul jó eredményekkel.

INTELLIGENS SEGÍTSÉG

Amikor Ön autót vezet, érzékei állandóan készen állnak, hogy biztonságban legyen. De mi lenne, ha ezt a készenlétet az autója érzékei is kiegészítenék? Fejlett biztonsági rendszereink túlmutatnak az emberi érzékelés határain, ösztönösen és intelligensen védelmezve Önt és utasait.

AKTÍV BIZTONSÁG

A biztonság az egyik legfontosabb olyan terület, ahol érvényesülhetnek technológiánk és innovációink előnyei. Folyamatosan tökéletesítjük meglévő megoldásainkat, hogy új, az eddigieknél is fejlettebb rendszereket tervezzünk.

Így válnak autóink napról napra okosabbá és biztonságosabbá. Egyéb rendszereinkkel együtt az LSS+ mindig készen áll az Ön megóvására, és hogy szükség esetén intelligens segítséget nyújtson.

MEGLEPŐ ANYAGOK

A természet és a technológia párosításával innovatív módon használjuk az öko-alapú anyagokat, hogy kíméljük bolygónk forrásait. Autóink utasterében sok olyasmit felfedezhet, amelyek a természet szépségét tükrözik: stílusos, ugyanakkor funkcionális elemeket vagy éppen vadonatúj, sosem látott megoldásokat.


 

 
  technology innovation with imagination unconventional materials 01

 

 
  technology innovation with imagination unconventional materials 02

A BAMBUSZ AKUSZTIKÁJA

A Lexus CT hangszóróinak gyönyörű hangzása a természet és a technológia találkozásából született. A bambusz egészen újszerű felhasználása hihetetlen akusztikát eredményezett.

A membránok egy különleges anyagkeverékből készülnek, amelynek egyik összetevője a faszén, a másik pedig növényi opál, vagyis a bambuszlevelek rojtjainak mikroszkopikus méretű, tűszerű szerkezete. Ez a könnyű anyag elég kemény ahhoz, hogy precízen adja vissza a magas hangtartományt, és elég rugalmas, hogy csillapítsa a membrán rezgéseit.

TESZTEK A VIRTUÁLIS VALÓSÁGBAN

A virtuális valóság bevonásával új szintre emeltük tesztjeinket, hiszen így a közlekedési helyzetek és a vezetői reakciók példátlan mennyiségű változatát modellezhetjük. Az igazán valósághű eredmény érdekében biztonsági rendszereinkről rengeteg visszajelzést gyűjtöttünk be valódi autóvezetőktől. Az új módszert technológiánk továbbfejlesztésére és tökéletesítésére használjuk, hogy Ön még nyugodtabban és magabiztosabban autózhasson.


 

 
  technology innovation with imagination driving simulator process

VEZETÉSI SZIMULÁTOR

A Lexus LS egy kupolában áll. A kupola falát körös-körül képernyők borítják, amelyeken valósághű képek villannak fel városi utakról vagy autópályákról. Hidraulikahengerek mozdulnak, a kupola megdől és elfordul, így szimulálva a kanyarodást, a hegymenetet, a gyorsítást és a lassítást, miközben motorhang, rezgések és széllökések teszik tökéletessé az illúziót.

A szimulációban szinte végtelen számú lehetőség rejlik. Reprodukálhatjuk például a monoton autópálya-menetet, hogy intelligens figyelmeztető rendszerünk fejlesztéséhez tanulmányozhassuk a vezető figyelmének lankadását. Takahiko Murano, a szimulált helyzetek megalkotója szerint "ezek olyan tesztek, amelyeket lehetetlen volna a valóságban végrehajtani."