DIZÁJN

PROVOKATÍV TÁVLATOK

Aki bátor, az mindig kiáll valamiért. Ha dizájnról és stílusról van szó, azt tesszük, amit helyesnek gondolunk, és mindig a kreatív kiválóságot és a precíz esztétikát helyezzük előtérbe.

HATÁROZOTT DIZÁJN-SZEMLÉLET

A Lexus dizájn fesztelenül merész és provokatív. Számunkra a gondolatok és a kifejezés szabadsága a legfontosabb. Akadályt nem ismerve kutatunk új ötletek után. Merész, eredeti, bátor és erőteljesen konceptuális felvetésekkel indítunk, majd mindezt jövőbe látó, minden szempontból fantáziadús járműdizájn formájában képezzük le.

    design provocative perspectives 01
    design provocative perspectives 02

HATÁROZOTT DIZÁJN-SZEMLÉLET

MERÉSZ VÁLASZTÁSOK

Számunkra a merész dizájn a meggyőződésről szól. Arra törekszünk, hogy határozottan letegyük a voksot egy elképzelés mellett, és minden mást figyelmen kívül hagyjunk. Tudjuk, kik vagyunk, és mindig azt tesszük, amiben hiszünk.

Hogy miért? Mert a merész dizájnt a meglepő tapasztalások kovácsolják. A lenyűgöző dolgok mozgatnak bennünket, soha nem az ismerősek vagy a valamihez hasonlóak. A jó dizájn vakmerő ellentmondásokból születik. Ha átadjuk magunkat az ellentmondásoknak és a polaritásnak, lehetőségünk nyílik arra, hogy élvonalbeli innovációt hozzunk létre.

GLOBÁLIS SZEMLÉLET

A Lexus dizájnt a különböző nézőpontok, az eltérő kultúrák és a friss terepek táplálják. Büszkék vagyunk arra, hogy három formatervezési központunk a világ három varázslatos pontján jött létre. Akár közös munkáról, akár külön tevékenységről van szó, ezek a központok teret adnak a radikális gondolkodásmódnak és a végtelen kísérletezésnek. A kiválóság jelzőtüzei, s e tűzben kultikus autók kovácsolódnak.

 •     design global points of view 02

  GLOBÁLIS SZEMLÉLET

  AICHI PREFEKTÚRA, JAPÁN

  Az RX SUV. AZ LC sportkupé. Az LS limuzin zászlóshajó. Mi a közös ezekben a lenyűgöző modellekben? Mindhárom autó tervei az Aichi prefektúrában működő Lexus Dizájn Stúdió falai között születtek, s a prototípusaik is itt készültek el. Ez a hely optimális és ösztönző környezetet teremt a formatervezéshez, az első vázlatoktól a 3D modellezésen át egészen a prototípus előállításáig.

  A felső emeleten egy semmihez sem hasonlítható vizsgálati csarnok található. A 200 tonnás, eltolható tetőnek köszönhetően az új modelleket titokban, akár teljes nappali fényben is megvizsgálhatják. A harmadik emeleten egy komplett színházat, valamint egy virtuálisvalóság-kabint találhatunk, a földszinten pedig fotóstúdió működik. Itt születnek a legendák.

 •     design global points of view 03

  GLOBÁLIS SZEMLÉLET

  COTE D'AZURE, FRANCIAORSZÁG

  A Lexus európai formatervezési központja Sophia Antipolisban található, alig pár percnyi távolságra az azúrkéken csillogó Földközi-tengertől. Az Alpok csúcsait is látni innen, és autóval Nizza és Cannes sincs messze. Tökéletes helyszín, ami innovatív ötletekre inspirál.

  Az ED2 (European Design Development) a Lexus európai dizájner-csapatának 6000 négyzetméteres, átgondoltan megtervezett otthona. A tervezők és a modellezők az Aichi prefektúrában működő stúdióval összehangolva végzik feladataikat. Számos csodálatos tanulmányautó látott már itt napvilágot, például a határokat feszegető LF-SA, amit a csapat a 2015-ös Genfi Autószalonra alkotott.

 •     design global points of view 04

  GLOBÁLIS SZEMLÉLET

  NEWPORT BEACH, KALIFORNIA

  A Lexus globális dizájn-tevékenységének kaliforniai központja a CALTY Design Research nevet viseli. Nem véletlenül. Ahogy Kevin Hunter, a CALTY elnöke fogalmaz: "Mi nem egyszerűen egy formatervező stúdióként működünk. Rengeteg kutatást végzünk, és erre büszkék is vagyunk; ezért volt fontos, hogy ezt a stúdió nevébe is belefoglaljuk."

  A Newport Beach-i székhelyű stúdió szinte egyidős a Lexussal, és a kezdetek óta egyfajta kreatív szellemi központ is. Ez a csapat alkotta meg a formás LC 500-ast, illetve az RX-et, a Lexus két legnagyobb áttörést hozó modelljét.

MEGÁLMODJUK A JÖVŐT

Merész ötleteinkből először tanulmányautók, majd sorozatgyártású modellek születnek, ám az ihlet néha egészen futurisztikus, avantgárd ötletekhez vezet minket. Újragondoljuk a mozgást és a határok nélküli utazást a levegőben, a tengeren vagy éppen a járdán. Imádunk járműveket alkotni - bármilyen terepre, bármikor.

    design imagining the future 01

MEGÁLMODJUK A JÖVŐT

JÖVŐBE LÁTÓ ÖTLETEK

Képzelőerőnk váratlan és izgalmas helyekre röpít bennünket. Minden lépésünkkel próbára tesszük a mérnöki tudást, és úgy alakítjuk technológiákat, hogy új magaslatokra jussunk el. Sosem dőlünk hátra, soha nem pihenünk.

Az elmúlt években olyan vívmányokat fejlesztettünk ki és mutattunk be, mint a Skyjet, a Sport Yacht és a Légdeszka. Rendeltetésüket tekintve radikálisan eltérőek, ami viszont közös bennük, az a Lexus sajátosan merész gondolkodásmódja.