Lexus Design awards entries open

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2018: ELKEZDŐDTEK A NEVEZÉSEK

A Lexus arra törekszik, hogy a formatervezés révén is jobbá tegye világunkat; ennek szellemében hirdette meg a vállalat a 2018-as Lexus Design Award-ot (a Lexus Formatervezési Versenyt). Az idei év kreatív témája a “CO-“, ami a latinban annyit tesz: “-val/-vel” vagy tágabb értelemben “összhangban egymással”.

TEHETSÉGGONDOZÁS

A 2013-ban útjára indított versenysorozat egy nemzetközi rendezvény, aminek célja az alkotók és dizájnerek új generációjának felfedezése és megismertetése. Minden évben fiatal tehetségek ezrei pályáznak azért, hogy bekerüljenek a megmérettetés utolsó fordulójába. A tizenkét legjobb pályázót és műveiket bemutatjuk a világ dizájner-közösségének a 2018-as Milánói Dizájn Hét - Salone Del Mobile alkalmával, ami a világ legnagyobb formatervezői seregszemléje. Ezt követően a négy legjobbnak ítélt mű – világhírű dizájnerek mentorálásával – meg is valósulhat, és az alkotók 3 millió japán jen (mintegy 25 ezer dollár) támogatást kapnak a prototípus megépítéséhez.

A “CO-“ KONCEPCIÓJA

A 2018-as Lexus Design Award témája a “CO-“, ami a latinban annyit tesz: “-val/-vel” vagy tágabb értelemben “összhangban egymással”. Hiszünk abban, hogy a remek dizájn biztosíthatja a természet és a társadalom harmonikus együttélését, s ebben az értelemben a “CO-“ egy olyan megközelítést jelez, ami lehetővé teszi a Lexus számára, hogy a környezet megóvása mellett is feltárja teljes potenciálját, új lehetőségeket teremtve az együttműködésen, a koordináción és az egymással való kapcsolatokon keresztül. A fiatal dizájnerek most lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák, hogyan értelmezik a “CO-“ üzenetét, és hogyan teremthetnek ezáltal egy jobb világot.

ZSŰRITAGOK ÉS MENTOROK

A pályaműveket világhírű alkotók bírálják el, akik aktívan szereplői a dizájn különféle területeinek. A mentorálás ismert tervezők feladata lesz, akik megosztják tudásukat a pályázókkal, és gyakorlati támogatást is nyújtanak nekik a prototípusok elkészítésében, hogy az innovatív ötletekben rejlő összes lehetőséget kiaknázhassák. A zsűri tagjai és a mentorok teljes egészében osztják a Lexus azon nézetét, hogy a jól eltalált dizájn képes jobbá tenni a világot.
A 2018-as Lexus Design Award zsűritagjainak és mentorainak névsorát augusztusban hozza nyilvánosságra a Lexus.

A BEMUTATÓ

A Milánói Dizájn Héten minden döntős munkája látható lesz a Lexus különleges standján. A bírák ezt követően értékelik a négy prototípust, hogy kiválasszák, ki kapja a 2018-as év Nagydíját. Fontos megjegyezni a korábbi győztesekről, hogy pályájuk továbbra is sikeres, és azon dolgoznak, hogy eredeti ötletüket piacképes termékké fejlesszék.

A NEVEZÉS RÉSZLETEI

2018-as Lexus Design Award versenyzői július 24. és október 8. között adhatják be pályaműveiket. További információk a nevezés módjáról: LexusDesignAward.com. A tizenkét döntős nevét 2018 elején jelenti be a Lexus.

LEXUS RÖVIDFILMEK: 4. ÉVAD - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS