A 2020-AS LEXUS DESIGN AWARD VIRTUÁLIS NAGYDÍJ VÁLOGATÓJA

A LEXUS VIRTUÁLIS PLATFORMON TÁMOGATJA AZ ALKOTÓK ÚJ GENERÁCIÓIT

Bemutatja a Lexus és a Condé Nast International

TOKIÓ, Japán (2020. június 30.) – A Lexus bejelentette, hogy a 2020-as Lexus Design Award Nagydíjának odaítélését augusztusban egy virtuális környezetbe helyezi át, ahol szeptember elején hirdetik ki, melyik pályázó nyerte el a rangos díjat. “Idén sajátságos körülményekkel szembesültünk,” mondta el Brian Bolain, a Lexus International globális marketing- és PR-igazgatója. “Ám a Lexus továbbra is a verseny eredeti céljára, vagyis a holnap alkotóinak támogatására összpontosít, hogy ugródeszkát kínáljon pályafutásuk elindításához.”
Idén rekordszámú pályamű érkezett a Lexus Design Award felhívására: a Nagydíj nyertesét 79 ország 2042 jelentkező közül kell kiválasztani. A Virtuális Nagydíj Válogató platformján találkozik a hat döntős és a neves zsűri, amelynek vezetői Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda és Simon Humphries. A zsűritagok a Lexus három alapelvének (előrelátó, innovatív és magával ragadó) szem előtt tartásával döntik majd el, hogy melyik pályamű szolgálja a legjobban egy jobb jövő megteremtését.
“Egy igazi tervező számára a nehéz helyzet inspirációval szolgál arra, hogy segítsen az embereknek és a társadalomnak a váratlan körülmények kezelésében,” vélekedett Paola Antonelli. „Az idei döntősök már sikeresen teljesítették az első fontos próbát, hiszen a mostani krízis ellenére is folytatták munkájukat. Hiányozni fog a személyes találkozás, de kíváncsian várjuk, milyen új tapasztalatokkal gazdagít majd minket a Nagydíj nyertesének virtuális kiválasztása.”
A hat döntős januárban New Yorkba utazott, ahol emlékezetes műhelymunkán vehettek részt, személyesen is találkozva a négy elismert mentorral: Joe Doucet-vel, Bethan Gray-jel, Philippe Malouinnel és Shohei Shigematsuval, akik megosztották velük gondolataikat és tapasztalataikat. A műhelymunkára a márka egyedülálló életstílus-otthonában, az INTERSECT BY LEXUS-NYC élménytérben került sor. Az elkövetkező hónapokban a döntősök online kapcsolatban lesznek mentorukkal, így folyamatosan számíthatnak folyamatos útmutatásaikra és támogatásukra, amelyek továbbra is ösztönzik kreatív fejlődésüket, miközben előkészítik pályaművüket a döntőre. A négy mentor is jelen lesz majd a Virtuális Nagydíj Válogatón.
A 2020-AS LEXUS DESIGN AWARD DÖNTŐSEI
  • Sutherlin Santo (USA) - Biocraft
  • Théophile Peju és Salvatore Cicero (Franciaország, Olaszország / az Egyesült Királyságban élnek és alkotnak) - Feltscape
  • Yaokun Wu (Kína / az USA-ban él és alkot) - Flash Pak
  • Irina Szamojlova (Oroszország) - L.I.C.K.
  • BellTower (Kenya) - Open Source Communities
  • Aqsa Ajmal (Pakisztán) - Pursewit
A Hideki Yoshimoto által tervezett trófeát az idei Nagydíj-győztes szeptemberi kihirdetésén mutatják be. Yoshimoto volt az első Lexus Design Award győztese 2013-ban, és azóta sikeres dizájnerré vált Londonban, ahol számos világmárkának dolgozik. A trófeát – amelynek formaterve hűen tükrözi a tervező tehetségét, és elkötelezettségét a takumi-színvonalú kidolgozás iránt – ezentúl minden évben megkapja majd a Lexus Design Award nyertese.
A Lexus Design Award 2021-es pályázati felhívására mától lehet jelentkezni, egészen október 11-ig. A zsűritagok és a mentorok nevét ősszel teszi közzé a Lexus.