2019 lexus lda banner

LEXUS DESIGN AWARD

A 2019-ES LEXUS DESIGN AWARD VÁRJA A JELENTKEZŐKET

A Lexus International közzétette felhívását a neves 2019-es Lexus Dizájn Versenyre (Lexus Design Award, LDA). 2013-as alapítása óta ez a világszintű megmérettetés olyan feltörekvő formatervezők és alkotók platformja, akiknek ötletei és munkája nyomán egy jobb jövő épülhet. Az évente megrendezett esemény a világ minden tájáról több ezer ambiciózus, kreatív tehetséget vonz, akik persze mind az áhított elismerésért versenyeznek.
A program célja mindig is a világ jobbá tétele volt a dizájn segítségével. 2019-ben még tisztábban látszik ez a cél, hiszen a verseny irányelve és elnevezése „Dizájn a jobb jövőért” lett.
A jövő formatervezőinek a Lexus márka három meghatározó alapelvét kell beépíteniük kreatív ötletükbe: „előrelátó”, „innovatív” és „magával ragadó”. Ezen kívül a készülő alkotásnak figyelemmel kell lennie a jövő társadalmi igényeire is. A résztvevőknek olyan innovatív formaterveket kell létrehozniuk, amelyek friss és képzeletgazdag megoldásokat mutatnak. Ezzel egyidejűleg nem árt lenyűgözni a közönséget, és – ami még fontosabb – a zsűrit.
A döntőbe jutott hat tervező nevét 2019 elején hirdetik ki, a zsűri és a mentorok bemutatása 2018 őszére várható. A korábbi évek zsűritagjai és mentorai közt olyan kiválóságok szerepeltek, mint Sir David Adjaye, a Snarkitecture, vagy a Formafantasma.
A zsűri kiválasztja majd a hat legjobb elképzelést, amelyeket működő prototípussá alakítanak. Ennek költségkerete 3 millió jen (több, mint 25.000 amerikai dollár) lesz, és világszinten elismert mentorok támogatják a projekteket. A prototípusokat a nagy presztízsű Milánói Dizájn Héten* fogják kiállítani 2019-ben, és a döntőbe jutottak itt fognak versengeni a nagydíjért (Grand Prix).
A döntősök előkészülésének támogatására a Lexus egyedülálló mentorálási lehetőséget biztosít: minden döntős elismert profiktól kap gyakorlati útmutatást. Az ő megfizethetetlen tudásuk és tapasztalatuk támogatja a prototípus elkészülését, és segíti a megvalósulást.
A Lexus Design Award honlapja: LexusDesignAward.com
Official hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek
* A világ legnagyobb dizájn szakkiállítása, mely Salone Del Mobile néven is ismert. Itt a rendezvények mellett márkák és formatervezők állítanak ki számos kategóriában, mint például bútor, divat és textil.