1. Discover Lexus
  2. Lexus LBX Wins its First Major European Awards
LEXUS LBX

ELNYERTE ELSŐ JELENTŐS EURÓPAI DÍJAIT

A Lexus LBX megkapta első jelentős európai elismeréseit: a WhCar? vezető autós magazin az Év Autója és az Év Kis SUV-ja 2024 címet adományozta neki.

  • A vadonatúj, áttörést hozó kompakt crossoverünk az LBX elnyerte első jelentős európai díjait: a What Car? Év Autója és Év Kis SUV-ja lett.
  • Hetedik egymást követő évben nyertük el a What Car? Megbízhatósági Díjat.

A Lexus LBX megkapta első jelentős európai elismerését: a What Car? vezető autós magazin az Év Autója és az Év Kis SUV-ja 2024 címet adományozta neki.

A január 18-án Londonban tartott díjátadó ünnepségen bejelentett rangos elismerés egy olyan modellünk érkezését vetíti előre, amely várhatóan megváltoztatja márkánk életét, új piacra lép Európában, és felgyorsíthatja az eladásokat, valamint számos új ügyfelet vonz majd be.

A Megbízhatósági Díj tekintetében is megőriztük teljes dominanciánkat, és immár a hetedik egymást követő évben gyűjtöttük be ezt az elismerést.

Steve Huntingford, a brit What Car? szerkesztője elmondta: „A What Car? Év Autója cím annak a modellnek jár, amelyik az elmúlt 12 hónapban a legmesszebbre jutott, és idén ez a Lexus LBX. Annak ellenére, hogy a kis SUV-k rendkívül versenyképes piacára lép be, minden riválisánál jobb, nem utolsósorban azért, mert ez az első olyan autó a kategóriában, amely a hibrid hatékonyságot nagyautós luxussal kombinálja. És egy olyan időszakban, amikor az árak az egekbe szökni látszanak, ezeket az erősségeket elképesztően csábító áron kínálja.”

A megbízhatósági díjra rátérve így folytatta: „A többi What Car? díjkategóriával ellentétben ez a kategória nem igényelt vitát, mert a legutóbbi megbízhatósági felmérésünkben a Lexus már hetedik egymást követő évben végzett az élen. Nemcsak, hogy a Lexus autói a legmegbízhatóbbak, amit csak lehet vásárolni, de a kereskedők gyorsan, hatékonyan és anélkül kezelték azt a néhány hibát, ami előfordult, hogy a Lexus-tulajdonosok, akik beszámoltak nekünk az autójukról, bármit is kérdeztek volna tőlük. Mivel a testvérmárka, a Toyota a második helyen végzett a felmérésben, egyértelmű, hogy ezek a normák az egész vállalatra érvényesek.”

Az Év Autója díj átvételekor Chris Hayes, a márkánk egyesült királyságbeli igazgatója a következőket mondta: „Ez a megtiszteltetés nagy büszkeséggel és izgalommal tölti el mindazokat, akik részt vettek az LBX létrehozásában, a főmérnöktől a gyártósoron dolgozó csapatokig. Ez a díj jutalma azoknak a hatalmas erőfeszítéseknek, amelyeket egy olyan kisautó elkészítésébe fektettünk, amely minden tekintetben valóban prémium kategóriás, és amely hamisítatlanul Lexus termék.”

„Nem volt kompromisszum. Az LBX rendelkezik mindazzal a kézműves luxussal, magas minőséggel és jellegzetes vezetési élménnyel, amelyet bármelyik, a mi jelvényünket viselő autóban megtalálhatnak a vásárlók.”