1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LS+ Concept

A LEXUS BEMUTATTA AZ LS+ ZÁSZLÓSHAJÓ TANULMÁNYT

A 2017-es, 45. Tokiói Autószalonon a Lexus bemutatta a világ számára az önvezető funkcióval felvértezett LS+ tanulmányautót. A különleges modell mellett az RC F és a GS F limitált szériás kivitelei is bemutatkoztak, ezzel ünnepelve a Lexus „F“ sportmodelljeinek tizedik évfordulóját.

Azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a közlekedési balesetektől mentes világ megteremtéséhez, a Lexus sorra vezeti be az Integrált Biztonságkezelési Koncepcióján alapuló fejlett technológiákat *2. Annak érdekében, hogy mindenki élvezhesse a biztonságos és zökkenőmentes mobilitást, valamint a vezetés élményét egyaránt, a Lexus új önvezető technológiákat fejlesztett ki. A márka célja, hogy már a 2020-as évek első felében sorozatgyártásban alkalmazzák az önvezetést segítő „Urban Teammate” technológiáit.

AZ LS+ TANULMÁNYAUTÓ FŐBB JELLEMZŐI

A legmodernebb technológiákkal felvértezett LS+ tanulmányautó az „LS” zászlóshajó jövőjét vetíti előre. Futurisztikus, de méltóságteljes stílusával és önvezető technológiáival – amelyeket 2020-ban terveznek bevezetni – az LS+ tanulmány a Lexus jövőbemutató törekvéseit szimbolizálja.


A FUTURISZTIKUS, MÉGIS MÉLTÓSÁGTELJES STÍLUS AZ LS ZÁSZLÓSHAJÓ JÖVŐJÉT VETÍTI ELŐRE

Mint az LS jövőjét előrevetítőt tanulmány, az LS+ méltóságteljes megjelenésével bepillantást enged a Lexus L-finesse formanyelvének jövőjébe. *3 A merészen továbbgondolt orsó alakú hűtőrács mellett feltűnő méretes légbeömlők a hűtés mellett az aerodinamikai jellemzőket is javítják. Az LS+ tanulmányban a Lexus előrelátó filozófiája testesül meg a részben lézertechnológiával működő fényszórók és a kombinált hátsó lámpatesteken keresztül – a kamerás külső visszapillantókról már nem is beszélve.

A LEGÚJABB ÖNVEZETŐ TECHNOLÓGIÁK, AMELYEKET MESTERSÉGES INTELLIGENCIA IRÁNYÍT

A Lexus egy olyan világra törekszik, amelyben az önvezető technológiák révén minden ember biztonságos, zökkenőmentes és kötetlen mobilitásnak lehet részese. A „Highway Teammate“ rendszer konkrétan a kizárólag gépjárművek által használt útszakaszokon – például autópályákon –  100 százalékban önvezető közlekedést kínálna. A rendszert már 2020-ban be szeretnék vezetni, így természetesen az LS+ tanulmányban is szerepet kapott. A kizárólag gépjárművek által használt útszakaszokon a fedélzeti rendszerek kiváló működése, megítélési képessége és reakciói a valós forgalmi viszonyokra lehetővé teszik, hogy az autó automatikusan besoroljon, sávot váltson, valamint tartsa a sávot és a távolságot az előtte haladó járműtől.

Az LS+ tanulmány képes kommunikálni egy adatközponttal, hogy frissítse rendszerének szoftverét, lehetővé téve új funkciók hozzáadását. Eközben a mesterséges intelligencia, amely képes tanulni, beleértve az utakra és a jármű környezetére vonatkozó információkat is, magas szintű önvezető képességet biztosít. Az autó, amely a használóival együtt fejlődik, új korszakot jelent az autózás világában, amelyben az emberek képesek lehetnek majd érzelmileg kötődni a járműveikhez.

*1 – A 2017-es 45. Tokiói Autószalon Tokió vízparti területén, a Tokyo Big Sighton október 25. és november 5. között kerül megrendezésre. A sajtónapok október 25-én és 26-án, a különleges meghívások október 26-án, a hivatalos ceremónia napja és az előzetes betekintés október 27-én, a közönség számára nyitott napok pedig október 28-tól november 5-ig tartanak.

*2 – A koncepció, amely a jármű egyedi biztonsági technológiáinak és rendszereinek integrálását foglalja magában, hogy magasabb szintű támogatást nyújtson a járművezetőknek minden vezetési helyzetben.

*3 - Az L-finesse a Lexus saját formai filozófiája, amely az „élenjárás” és a „finomság” elgondolásán alapul. Célja, hogy a látszólag egymásnak ellentmondó elemek harmonizálásával új értéket teremtsen az úgynevezett „YET” megközelítésen keresztül.