1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. Electrified Sport Concept At Goodwood
KONCEPCIÓAUTÓK

AZ ELECTRIFIED SPORT CONCEPT GOODWOODBAN DEBÜTÁLT

Lexus Electrified a 2022-es Goodwood Festival of Speed rendezvényen.

  • A Festival of Speed látogatóinak tízezrei élvezték az első lehetőséget, hogy megtekinthessék a Lexus jövőképét egy teljesen elektromos, nagy teljesítményű sportautóról
  • Az új „unboxing” kisfilmben látható, ahogy a Lexus Electrified Sport tanulmányautó előbújik az egyedi szállítókonténerből
  • A fesztiválon részt vett a hamarosan piacra kerülő RZ 450e prémium SUV, a tisztán elektromos UX 300e kompaktcrossover és a plug-in hibrid NX 450h+.

Bemutatkozik a Lexus Electrified a 2022-es Goodwood Festival of Speed rendezvényen, ezzel több tízezer látogatónak adva lehetőséget az Egyesült Királyságban megrendezett éves autóipari ünnepen, hogy közelről is megvizsgálhassák jelenlegi modelljeit, valamint a radikális részleteket felvonultató Lexus Electrified Sport tanulmányautót is.

A koncepciómodell először volt látható Japánon kívül, mióta a Toyota Motor Corporation elnöke, Akio Toyoda 2021 decemberében bemutatta.

A négynapos rendezvényen csodálók tömegét vonzotta, és a média dicséreteit is kiérdemelte. Az Auto Express magazin „a japán márka LFA sportautójának teljesen elektromos utódjaként” jellemezte, amelynek stílusában „igazán megvan a wow-faktor”. Az Autocar szintén „az LFA szellemi utódjaként” hivatkozott rá, és hozzátette, hogy a Lexus a koncepció fejlesztésének tapasztalatait más jövőbeli elektromos modellekhez is felhasználja majd „annak érdekében, hogy kihangsúlyozzák a márka dinamizmusra helyezett fókuszát”.

Az autó Goodwoodban megtartott európai debütálását egy speciális „unboxing” videó tette emlékezetessé, amelyen az látható, ahogy előbújik az egyedi szállítókonténerből az autó.

Új képek is készültek, stúdiótechnikával bemutatva, hogyan nézhet ki az autó a fesztivál híres hegyi felfutóján, a történelmi Goodwood House előtt.

A Lexus Electrified Sport tanulmányautó egy teljesen elektromos, nagy teljesítményű modell jövőképe. Stílusát – amelyet eredetileg a Lexus Calty dizájnstúdiójában álmodtak meg Kaliforniában – a merész arányok és az alacsony felépítés határozza meg, míg az elektromos hajtásláncban és a szilárdtestalapú akkumulátortechnológiában rejlő teljesítménypotenciál alig több mint 2 másodperces 0-100 km/órás sprintet és közel 700 kilométeres hatótávolságot ígér. A formák és a teljesítmény erőteljes kombinációja a V10-es Lexus LFA szuperautó megjelenését és szellemiségét idézi fel, amely maga is a Speed Festival of Speed egyik fő attrakciója volt, amikor 10 évvel ezelőtt először szerepelt az eseményen.