lexus lda 2018 winners article 001

MILÁNÓBAN KIHIRDETTÉK A LEXUS DESIGN AWARD 2018 FŐDÍJÁNAK GYŐZTESÉT „AZ EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGA” KIÁLLÍTÁSON

A Lexus International a nagyhírű nemzetközi rendezvény csúcspontjaként hirdette ki, hogy a Lexus Design Award 2018 győztes munkája az Extrapolation Factory (Christopher Woebken, Elliott P. Montgomery) alkotása, a Hipotézis Tesztelő. A Lexus Design Award 2018-ra a „-VAL / -VEL” témában 68 országból 1319 pályamunka érkezett, és ez minden szempontból rekordnak számít.
A Lexus szenvedélyesen vallja, hogy a dizájnban hatalmas erők rejlenek, amelyek képesek megváltoztatni az egész világot. Ez az oka annak, hogy a Lexus támogatja és ünnepli a dizájnerek új, feltörekvő generációját, amely képes szolgálatába állítani ezt az erőt, és nézőpontváltással, ötletkommunikációval és a képzelet stimulációjával egy jobb jövő kialakításán munkálkodik.
“Idei győztesünk munkája átformálja mindazt, amit jelenleg gondolunk a dizájn szerepéről az örökké változó és műszakilag villámgyorsan fejlődő társadalomban. A termékek egyre kevésbé fontosak, s helyettük az oktatás, a tanulás és a gondolkodás lép előtérbe. Az emberek és a tervezők egyre intenzívebben lépnek interakcióba a termékekkel, a folyamatokkal és a jövővel, márpedig erőteljesen jövőorientált és technikailag fejlődő világunkban mind fontosabb a tervek hatásának ilyetén előrejelzése és megvitatása,” vélekedett David Adjaye építész, a Lexus Design Award 2018 zsűritagja.
        lexus lda 2018 winners article 002
Elliott P. Montgomery, az Extrapolation Factory társalapítója elmondta: “Igazán fantasztikus érzés volt ezen a projekten dolgozni, nem beszélve arról, micsoda hihetetlen élményt jelentett a közös munka a Formafantasma mentoraival. Mindez nem sikerülhetett volna a Lexus támogatása nélkül.”
A Lexus Design Award 2013 óta támogatja a dizájnerek új generációját a világ minden tájáról. A hatodik évben, 2018-ban témánk a „CO-„ latin eredetű előtag, melyet magyarul „-VAL / -VEL”-nek fordítunk, és összhangra, közös létre, cselekvésre utal. A Lexus hisz abban, hogy a nagyszerű dizájn képes biztosítani a természet és a társadalom harmonikus együtt létezését. Ebben az értelemben a „-VAL / -VEL” egy olyan megközelítés, amely együttműködés, koordináció, illetve egymáshoz kapcsolódás által lehetővé teszi a márkában, valamint a természetben rejlő valódi potenciál feltárását.
A „-VAL / -VEL” témában benyújtott, nagyszámú munkák közül a hírneves tagokat felsorakoztató döntőbizottság 12 döntőst választott ki, közülük 4 a prototípus kifejlesztésére kapott lehetőséget, további 8 pedig kiállítói panelen mutathatta be munkáját. A munkákat a Lexus az „EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGA” című kiállításon tárta a dizájner-közösség elé 2018. április 17-22-ig, a Cavallerizze in Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci-ben, a világ egyik legrangosabb dizájn-eseményén, a Milánói Dizájn Héten.
A Lexus a japán építészt, Sota Ichikawát kérte fel a koncepciós tér megtervezésére. A fő installációnál Ichikawa innovatív módszereket alkalmazott az EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGA alapvetésével kapcsolatos kísérlet bemutatására. A Lexus LF-1 Limitless tanulmányautót korábban az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon belül mutatták be, és ezen az eseményen is találkozhattunk Ichikawa egyéni megközelítésével.

LEXUS DESIGN AWARD 2018 KÖZÖNSÉGDÍJ

A közvélemény nagy érdeklődésére tekintettel a Lexus létrehozta a „LEXUS DESIGN AWARD 2018 KÖZÖNSÉGDÍJ” kategóriát, amely az eddigieknél is aktívabb részvételt tesz lehetővé a közönség számára. A győztest a honlapon április 16-21-ig leadott szavazatok alapján választották ki, és április 23-án hirdettek eredményt. A közönségdíj idei győztese az Aesthetid alkotóközösség Őszinte Tojás című munkája lett.
További információk: Lexus Design Award: www.lexusdesignaward.com Lexus Design Event: www.lexusdesignevent.com Hivatalos hashtagek: #LexusDesignAward; #LexusDesignEvent;

A LEXUS MILÁNÓI DIZÁJN-RENDEZVÉNYÉNEK ÖSSZEGZÉSE