1. LC 500 sports coupe

LC SPORTKUPÉ

Az LC bemutatása minden szempontból fordulópontot jelent - a Lexus számára ugyanúgy, mint vásárlóink számára. A Japánban működő, világszínvonalú aerodinamikai kutatóintézetünkben megalkotott autó egészen újszerű vezetési élményt kínál.

EGY ÚJ KOR SZÁMÁRA TERVEZTÜK

A 2016-os Detroiti Autókiállításon (NAIAS) leleplezett LC azonnal kivívta a szakma figyelmét és elismerését. A Lexus bebizonyította, hogy a formatervezők és a mérnökök összehangolt munkájával teljes összhangba hozható a lenyűgöző dizájn és a páratlan teljesítmény. Olyan autó született, amely mindennél látványosabban öltötte formába a Lexus jövőjét.

A TANULMÁNYTÓL A VALÓSÁGIG

Egyszerűen példátlan, ahogyan a tanulmányautóból kiformálódott a sorozatgyártású LC. A formaterv és a műszaki megoldások tökéletesen kiegészítik egymást, s így születik meg az a vegytiszta vezetési élmény, amit minden pillanatban áthat a luxus hangulata.

PÉLDÁTLAN EREDMÉNY

Egy autó, amely minden részletében rendkívüli látvány: az LC formavilágába úgy mentettük át a 2012-ben bemutatott díjnyertes LF-LC tanulmányautó dizájnját, hogy az eredmény alaposan meglepte az autóipart.

A Lexus mérnökei és dizájnerei fáradhatatlanul dolgoztak az LC életre keltésén. Akárcsak a világhírű LFA szupersportkocsit, az LC-t is Takumi mesterek szerelik össze, akiknek az autógyártás nem a szakmájuk, hanem a hivatásuk, és akiknek évtizedes tapasztalata tökéletes garanciát jelent a pontos és gyönyörű eredményre.

PÁRATLAN TELJESÍTMÉNY

Üljön be az LC volánja mögé, és tapasztalja meg, hogyan születik az új, innovatív megoldásokból egy egészen különleges vezetési élmény! Azt is pillanatok alatt megérzi majd, mit is jelent valójában a 'dinamikus luxus' fogalma, az L-Finesse dizájn-filozófia elegáns megvalósítása.

Az LC az egyik első olyan autónk, amit teljes egészében a Japánban működő, világszínvonalú aerodinamikai kutatóintézetünkben fejlesztettünk. Ez a modell egy új korszak hírnöke.

MULTI STAGE HYBRID

Az LC 500h modellben a Lexus új hibrid technológiája is bemutatkozott. Az autót a forradalmi Multi Stage Hybrid rendszer hajtja, ami a csekély emisszió ellenére is feledhetetlenül sportos vezetési élményt nyújt.

AZ ERŐ ÚJ DIMENZIÓJA

Ismerje meg a hibridek új generációját! A Multi Stage Hybrid rendszer két erőforrás intelligens összehangolásával működik. Az elektromotor vagy a benzinmotor önállóan is hajthatja az autót, de ha kell, egyesítik erejüket.

Az eredmény: hihetetlenül alacsony fogyasztás, csekély károsanyag-kibocsátás, lenyűgöző vezetési élmény és fergeteges gyorsulás. A rendszer folyamatosan figyeli a közlekedési helyzetet, és ennek megfelelően észrevétlenül vezérli az energiaáramlást - mindig úgy, hogy az a legkedvezőbb legyen. Persze ha úgy tartja kedve, az üzemmódválasztóval Ön is bármikor átveheti az irányítást.

A Multi Stage Hybrid rendszerrel megszületett a hibridek új, sportos generációja. A hajtásláncba egy négyfokozatú automata sebességváltót építettünk be, ami egy 10 fokozatú egység működését szimulálja, ahol a vezető szabadon kapcsolgathat a sebességfokozatok között. Csak az Ön hangulatán múlik, hogy padlóig tapossa-e a gázpedált, élvezve a lehengerlő teljesítményt, vagy takarékosan suhan végig az utakon.

MENETDINAMIKA

Amikor az LC-t terveztük, minden részletet igyekeztünk tökéletessé formálni, mert jól tudtuk, hogy a hibátlan végeredmény szempontjából még a legapróbb alkatrész is fontos lehet.

EGYEDÜLÁLLÓ VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az LC 500 motorjának kettős szívónyílása bőséges levegőellátást biztosít az égéshez, ráadásul fantasztikus motorhangot gerjeszt, ami igazi zene egy autórajongó füleinek. Ez az erőtől duzzadó szívómotor tökéletesen illik egy sportkupéhoz, hiszen egyenletesen adja le teljesítményét, hogy Ön mindig könnyen és magabiztosan uralhassa az autót.

Amikor a Lexus jövőjének átformálásán dolgoztunk, valami egészen újszerű vezetési élmény lebegett a szemünk előtt. Ezért lett az LC olyan karakterű autó, ami egyetlen korábbi Lexusra sem emlékeztetett.

VAD, MÉGIS KEZES

Az LC életre keltése során minden döntésünket az vezérelte, hogy az autó vezetése a lehető legizgalmasabb és legkifinomultabb élmény legyen. Egy erőtől duzzadó, mégis engedelmes és gyorsan reagáló gépet akartunk építeni.

Egy luxus sportkupé futóműve mindig feladja a leckét, hiszen a vezetője elvárja a kényelmes rugózást - ahogy azt is, hogy az autó úgy tapadjon az úthoz, mint egy nagy teljesítményű sportkocsi. Ha elviszi egy körre az LC-t, látni fogja, hogy sikerült megbirkóznunk ezzel a kihívással.