2019 lexus safety system lane departure alert

LEXUS SAFETY SYSTEM +

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER, KORMÁNYZÁSI RÁSEGÍTÉSSEL ÉS SÁVKÖVETÉSI FUNKCIÓVAL (LTA)

A hosszú utazások és az ismeretlen utak a legmagasabb fokú összpontosítást követelik meg az autóstól, és ilyenkor jól jön a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segítsége. A rendszer több innovációt (kormányzási rásegítést, fáradtságra figyelmeztetést és továbbfejlesztett sávkövető asszisztenst) kombinálva akadályozza meg, hogy az autó kisodródjon a forgalmi sávból, amikor a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika aktív.
Az LDA egy kamera segítségével méri fel, hogy az autó az útburkolatra felfestett vonalak között halad-e. A vezető így mindig biztos lehet abban, hogy a helyes nyomvonalon halad, és ha mégsem, időben visszakormányozhatja a járművet a sávba.
A veszélyesnek ítélt helyzetekben az LDA kiegészítő segítséget is nyújt. A jármű imbolygása az első jele annak, hogy a vezető fáradt, vagy csökken a figyelme. A fáradtságra figyelmeztető rendszerrel felszerelt Lexusok ilyenkor hang- és fényjelzéssel figyelmeztetik az autóst, még mielőtt baleset történhetne. A rendszer különböző érzékenységi szintekre állítható be, így mindenki a saját vezetési stílusához igazíthatja a berendezés működését.
A kormányzási rásegítéssel felszerelt Lexus modellek még nagyobb biztonságot kínálnak, mivel finom ellenkormányzással terelik vissza a sávba a kisodródni készülő autót. A sávtartó asszisztens továbbfejlesztéséből született meg az új generációs sávkövető asszisztens, ami folyamatos kormányrásegítéssel segít az autót a sáv közepén tartani (még az enyhe ívű kanyarokban is), amikor a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika aktív.
Ezek az LDA-funkciók segítenek elkerülni a fáradtság vagy figyelmetlenség miatt bekövetkező baleseteket, amikor egy pillanatnyi figyelemkiesés is veszélyes helyzetet teremthet. Az LDA figyelme sosem lankad, és mindig időben figyelmeztet, így a vezető nyugodtan és magabiztosan autózhat.
Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL*