Lexus logo
A FOLYTATÁSHOZ GÖRGESSEN LEJJEBB!

LEXUS SAFETY SYSTEM +

AKTÍV BIZTONSÁG, MINDEN UTAZÁSNÁL

Az emberi érzékelés nagyon hatékony, ám vannak korlátai. Néha az optikai csalódások is félrevezethetik az érzékeinket. Ismerje meg, hogyan lehet segítségére vezetés közben a Lexus Safety System + rendszer! Intelligens támogatás a tisztább érzékeléshez és a magabiztos vezetéshez.

KÉRJÜK, VÁRJON - BETÖLTÉS

Az optikai csalódások
becsaphatják érzékeinket

a párhuzamos vonalak íveltnek tűnhetnek

ám az úton

a Lexus irányban tart

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETÉS ÉS SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

TARTSA AZ IRÁNYT!

Néha még a legfigyelmesebb autós is összezavarodhat. Ha Ön elkezdene kisodródni, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer közbelép. A kormánykerék finoman rezegni kezd, miközben diszkrét hangjelzés szólal meg, és fényjelzés mutatja, merre kellene korrigálnia az irányt. Ez a kis segítség különösen az autópályán és a hosszabb utazások során hasznos.

TUDJON MEG TÖBBET

MINDIG A HELYES IRÁNYBAN

Intelligens kamera figyeli a fehér és sárga sávjelzéseket. Amikor a jármű letér az ívről, automatikusan aktiválódik a fény- és hangjelzés. Ha a sávtartó asszisztens is be van kapcsolva, a rendszer finom ellenkormányzással tereli vissza az autót a sávba.

E két rendszer összehangolt működése hatékonyan segít Önnek, hogy hosszabb időn át relaxáltan autózhasson. A kormányzás is kevésbé fárasztó. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és a sávtartó asszisztens mindig megbízhatóan kiszűri az érzéki csalódásokat.

VISSZATÉRÉS

Éjszaka

a fényszórók erős csóvája

mintha táncot járna

miközben elvakíthat másokat

a Lexus ezt automatikusan megakadályozza

AUTOMATA TÁVOLSÁGI FÉNY ÉS ADAPTÍV TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS

INTELLIGENS
VILÁGÍTÁS

Az éjszakai autózás gyakran kifejezetten kellemes élmény, néha viszont komoly kihívásokat jelent. A Lexus megoldása segít, hogy Ön jobban lásson, miközben a többi közlekedő biztonságára is ügyel. Az automata távolsági fény önműködően kapcsol ki és be, amikor kell. Az adaptív távfény-vezérlés mindezt még magasabb szintre emeli, intelligensen kitakarva a szembejövőkre vetülő fénycsóvát, miközben a környezet többi részét teljes fényerővel világítja meg.

TUDJON MEG TÖBBET

ÉJJEL IS MAGABIZTOSAN

Az automata távolsági fény intelligens szenzorai mindig néhány lépéssel előre gondolkodnak, olyan dolgok után kutatva, amit az Ön még nem látott meg. A szélvédő mögötti kamerák azonnal azonosítják a szembejövő vagy az elöl haladó autók fényeit, és ennek megfelelően váltanak a távolsági és a tompított világítás között.

Az adaptív távfény-vezérlés megvilágítja az utat, mégsem veszélyezteti a többi vezetőt. Egy kamera követi az autó mozgását, biztosítva a precíz kitakarást. Mindkét rendszer látványosan javítja látási viszonyokat, ám közben nem vakítja el a többi autóst - vagyis csökken a balesetveszély.

VISSZATÉRÉS

Nem láthatjuk át mindig a teljes környezetünket

a látószögünk behatárolt

és mindig lehetnek rejtett veszélyforrások

de a Lexus helyettünk is figyel ezekre

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

TELJESEBB
LÁTÁS

Az emberi látás nem körkörös, de a holttérfigyelő segít Önnek e hiányosság kiküszöbölésében. A rendszer észreveszi a szomszédos sávokban közelítő járműveket, és figyelmeztet a közelségükre. Autózzon nyugodtan, és váltson sávot teljes biztonságban!

TUDJON MEG TÖBBET

JELZI A TÖBBI AUTÓST

Intelligens szenzoraival a holttérfigyelő ellenőrzi a Lexus mögötti útszakaszt - áttekintve az Ön által nem belátható területeket is. A rendszer tudja, hogy Ön mikor vált sávot, és figyelmezteti, ha ilyenkor egy másik jármű halad a holttérben.

Ez a parkolásnál is hasznos dolog. A hátsó keresztirányú forgalomfigyelő segít, hogy manőverezés közben észrevegye, ha bármilyen irányból egy jármű közeledik. Ütközésveszély esetén a rendszer a fékeket is aktiválja. Jobban belátható környezet, szélesebb látómező - kevesebb stressz.

VISSZATÉRÉS

Látásunkkal kiválóan érzékeljük a távolságot

de néha ez is csalóka lehet

ez a két vízszintes vonal

ugyanolyan hosszú

a Lexus segít a távolság felmérésében

automatikusan az elöl haladó járműhöz igazítva a sebességet

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA ÉS ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER

MAGABIZTOS
AUTÓZÁS

Az intelligens vezetőtámogató rendszerek kiterjesztik az emberi érzékelés határait. Az adaptív sebességtartó automatika felméri a Lexus és az előtte haladó jármű közti távolságot, és ennek megfelelően állítja be a sebességet. Az ütközés előtti biztonsági rendszer minden járművet és útakadályt észrevesz az autó előtt, és jelzi, ha ütközésveszélyt észlel; ha pedig Ön nem reagál, a rendszer automatikusan fékez. Kevesebb bizonytalansági tényező - nagyobb biztonság.

TUDJON MEG TÖBBET

NYUGALOMBAN A HOSSZÚ UTAKON

Az adaptív sebességtartó automatika és az ütközés előtti biztonsági rendszer milliméteres hullámhosszú radarral méri fel az utat. A legfontosabb az előzetesen beállított követési távolság; ehhez igazodik a sebesség. A rendszer figyelmezteti Önt a balesetveszélyre, és ha a rendszer elkerülhetetlennek ítéli az ütközést, automatikusan fékez.

Megnyugtató a tudat, hogy az adaptív sebességtartó automatika és az ütközés előtti biztonsági rendszer minden pillanatban figyeli az utat. A hosszú utazások így kevésbé lesznek fárasztóak, és ritkábban kell hirtelen fékezni. Engedje el magát, és élvezzen minden utazást!

VISSZATÉRÉS

A BIZTONSÁG JÖVŐJE - MÁR MA

AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ ÚT

28 éve már, hogy megjelent az első Lexus LS. Az autó átformálta a luxus fogalmát, és remek kritikákat kapott teljesítményéért, sima, halk futásáért, minőségéért és megbízhatóságáért.

Most pedig itt a vadonatúj LS - és egy újabb forradalom. A Lexus Safety System + rendszereit új, fejlett technológiák egészítik ki, például a világ első ösztönös gyalogosfelismerése. Zászlóshajó szedánunk az intelligens vezetősegítő technológiák új korszakának hírnöke.

A BIZTONSÁGI TECHNOLÓGIÁK JÖVŐJE

AZ ÚJ LS

INTELLIGENS FIGYELEM

Fejlett aktív biztonsági rendszerei révén az LS szinte 'tudja', hogy mi történik körülötte, így intelligensen támogathatja vezetőjét. Minden irányba figyelő érzékelők, sztereó kamerák... ez az autó azonnal felmér bármilyen helyzetet, legyen szó akár parkolásról, akár egy ütközés elkerüléséről.

Ez a tudatosság az alapja az ösztönös gyalogosérzékelésnek is, amit a világon elsőként párosítottunk aktív kormányzással. Ha az úton felbukkan egy gyalogos, és a gázolás már elkerülhetetlen, a rendszer automatikusan fékez, és kikerüli az embert, miközben az autó a sávban marad. Az autós a head-up display-n látja a figyelmeztetést; a világ legnagyobb, 24 colos rendszerén, ami folyamatosan informálja őt vezetés közben.

AZ ÚJ LS

LEXUS CODRIVE

A Lexus CoDrive magas szintű támogatást kínál az LS vezetőjének, intelligensen felmérve szándékait, és ennek alapján önállóan kormányozva az autót. Az eredmény: állandó asszisztencia az autópályán, és nyugodt, magabiztos autózás.

Az LS-ben megtestesül a Lexus minden törekvése, hogy egyre intelligensebb vezetéstechnológiákat vezessen be, amelyekkel mindig Ön uralja az autót, miközben teljes biztonságban utazik.

FEDEZZE FEL AZ ÚJ LS MODELLT!

AZ ÖN LEXUSA, AZ ÖN BIZTONSÁGA

A LEXUS-MODELLEK BIZTONSÁGA

TUDJON MEG TÖBBET

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW