1. Owners
  2. Connected Services
  3. Lexus Link App
  4. FAQS

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Autó hozzáadásához vagy koppintson a kezdőlapon az „Autó hozzáadása” lehetőségre, vagy ha van már autója, koppintson a Garázs jobb felső sarkában az "Autó hozzáadása" gombra. Autó törléséhez lépjen a Garázs felületre, görgessen lefelé, és koppintson az "Autó eltávolítása" lehetőségre.

Először válassza ki autóját a Lexus Link+ alkalmazásban a Garázs menüponton, majd koppintson a Szolgáltatási központ lehetőségre. Ezután kövesse az utasításokat az autójához elérhető Csatlakoztatott Szolgáltatások aktiválásához.

 Amennyiben a Garázsban található csatlakoztatott autók között van egy vagy több olyan, amelyet nem aktivált, egy üdvözlő képernyőn a Csatlakoztatott Szolgálatások aktiválására vonatkozó felhívást fog látni minden alkalommal, amikor bejelentkezik az alkalmazásba. Ha átugorja ezt a lépést, később is bármikor elvégezheti az aktiválást a fenti lépésekkel.

További információkat a kapcsolódó útmutatóban talál.

Megjegyzés: az aktiválás folyamata során el kell fogadnia a Felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót.

Ha szeretné tartósan kikapcsolni a Csatlakoztatott Szolgáltatásokat a Lexus Link+ alkalmazásban, először válassza ki a Garázsban az autót, majd koppintson a Szolgáltatási központ lehetőségre. Kövesse az instrukciókat a szolgáltatások kikapcsolásához.

További információkat a kapcsolódó útmutatóban talál.

A Lexus Link+ alkalmazás lehetővé teszi a kommunikációt autójával, bárhol is legyen. Könnyen használható, és olyan különleges funkciókat tartalmaz, amelyek a vezetésen túlmutató élményt nyújtanak. Megtervezheti útjait, megtalálhatja, hol parkolta le autóját, tájékoztatja, mikor esedékes autója következő karbantartása, ellenőrizheti az autóra vonatkozó adatokat, és fontos értesítéseket kaphat autójáról, valamint távolról vezérelheti autója klímáját, az ajtókat, a vészvillogókat.

Balról jobbra haladva az 5 ikon a következőket jelenti:

 

  • Autó – Térkép – Értesítések – Fiók – Támogatás

Bármikor hozzáférhet a Csatlakoztatott Szolgáltatásokhoz. Az autóra vonatkozó adatok a motor leállítása után jelennek meg az alkalmazásban. Legutolsó útja részleteit a motor leállítása után láthatja. Mobil adatforgalom szükséges az adatok küldéséhez, vagyis előfordulhat, hogy az adatok nem láthatók, ha föld alatti parkolóban tartózkodik.

A fiókadatok megegyeznek a Lexus Link+ alkalmazás és az Ügyfélportál esetén. Mindkét platformon meg tudja változtatni a jelszót.

 A jelszó megváltoztatásához lépjen a bejelentkezési képernyőre, és válassza az elfelejtett jelszó lehetőséget.

Márkakereskedőjének meg kell erősítenie személyazonosságát, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá a Lexus ügyfelek személyes adataihoz.

Azért kérjük, hogy látogasson el a márkakereskedőjéhez, mert a Lexus számára elsődleges fontosságú az ügyfelei személyes adatainak a védelme.

- Mondja le a Csatlakoztatott Szolgáltatásokat és távolítsa el az autót a fiókjából az alkalmazásban.
- Törölje a felhasználói profilt a multimédia fejegységéből. A fiókját ne törölje, ugyanis minden Lexus, amit a jövőben esetleg vásárolni fog, hozzáadható a fiókjához. Ne felejtse tájékoztatni az új tulajdonost, hogy az autóhoz használhatók a Csatlakoztatott Szolgáltatások.

A Csatlakoztatott Szolgáltatások nem működnek tovább, ha törli az alvázszámot a fiókjából.

A profilbeállítások szerkesztéséhez koppintson a navigációs sávban a Fiók ikonjára, amelyet a jobb alsó részen talál.

A Csatlakoztatott Szolgáltatások 10 éven keresztül minden olyan Lexus megvásárlásával együtt jár, amely kompatibilis bármely Csatlakoztatott Szolgáltatások funkcióval. A Smart Connecttel felszerelt modellekhez a Csatlakoztatott Szolgáltatások 4 éven keresztül járnak.

A Lexus Link+ alkalmazás Csatlakoztatott Szolgáltatásai 10 évig működnek. A Lexus fedezi a Csatlakoztatott Szolgáltatások nyújtásához szükséges adatforgalmi költségeket 10 éven keresztül, de a Lexus Link+ alkalmazás a Csatlakoztatott Szolgáltatások nélkül is működni fog.

A Garázs felületen koppintson a Választott márkakereskedés gombra a Szerviz és karbantartás részben, és állítsa be választott márkakereskedését.

A hybrid vezetési tréner az előző útjai alapján fogalmaz meg javaslatokat arra, hogyan tudná hybrid vezetési stílusát továbbfejleszteni, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az EV-módból, csökkenthesse az üzemanyag-fogyasztást, és minimálisra szorítsa a környezetre gyakorolt hatást.

Igen, bizonyos modellekben. A Kezdőlap Irányítópult felületén megtekintheti az adott üzemanyag-mennyiséget és a hatótávolságot.

Igen, bizonyos modellek esetén megtekintheti az autó ajtajainak, ablakainak, csomagtartójának és világításának az állapotát. Az állapot ellenőrzéséhez lépjen a Kezdőlapra, majd koppintson az autó fotójára vagy az Autó státusza gombra.

Igen, bizonyos modellek esetén távolról nyithatja vagy  zárhatja az ajtókat az alkalmazás segítségével. A Távvezérlés csempe részben találja a nyitás/zárás gombot.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy:
- az autót nem tudja bezárni, ha bármelyik ajtó nyitva van, vagy az intelligens kulcs az autóban van,
- az autót nem tudja kinyitni, ha a riasztó be van kapcsolva, vagy az autót fizikai kulccsal, manuálisan zárták be.

Ha ennél részltetesebb információra van szüksége a szolgáltatás elérhetőségéről, lépjen kapcsolatba Márkakereskedőjével, vagy nézze meg a Lexus honlapját!

Igen, bizonyos modellek könnyen megtalálhatók egy zsúfolt parkolóban a vészvillogó távolról történő működtetésével.
A Lexus Link+ alkalmazásban lépjen a Távvezérelt szolgáltatások kártyára. A Vészvillogóra koppintva működésbe hozhatja az autó vészvillogóját, hogy könnyen megtalálja az autóját.
A vészvillogó 60 másodpercen át működik. 60 másodperc elteltével ismét működésbe hozhatja a Vészvillogó funkciót.

Ha ennél részltetesebb információra van szüksége a szolgáltatás elérhetőségéről, lépjen kapcsolatba Márkakereskedőjével, vagy nézze meg a Lexus honlapját!

Lépjen a Szolgáltatások irányítópultjára, és válassza a Hybrid vezetési tréner (hybrid autó esetén) vagy az EV tréner (tisztán elektromos autó esetén), vagy a Vezetési adatok (nem elektromos autók esetén) lehetőséget. Válassza ki a Miegtett útak fület, ahol megtekintheti előző útjait, és az egyik útjára koppintva az adott út adatainak elemzését is. Utolsó útjának részleteit a Kezdőlap irányítópultján is megtekintheti.

A Lexus Link+ alkalmazást a következő platformok támogatják:
 

  • 15.0 vagy újabb verziójú rendszert futtató iOS eszközök,
  • 7.0 vagy újabb verziójú rendszert futtató Android eszközök a Huawei márkán kívül (a Huawei 2021 júniusában kiadta saját HarmonyOS operációs rendszerét).

Az alkalmazás verziószámát a „Fiók” részben, alul találja.

Adja meg a belépési adatait autója multimédia-rendszerében. Ezután társítsa a multimédia-rendszert az alvázszámhoz. Bluetooth segítségével csatlakoztassa autóját az internetre. Ezután már működni fog az Útvonalküldés funkció.

További információkat a kapcsolódó útmutatóban talál.

Amennyiben van Önnél „bikakábel”, és rendelkezésre áll egy másik autó, a kezelési útmutatóban leírtakat követve „bebikázhatja” az autóját.

gy autót több fiókhoz is hozzá lehet adni, de csak egy fiók a jogosult hozzáférni bármikor a Csatlakoztatott Szolgáltatásokhoz vagy bármely egyéb személyes adathoz.

Az iOS App Store-ban vagy a Google Play Áruházban keresse meg a Lexus Link+ alkalmazást, majd egyszerűen töltse le a teljesen ingyenes appot.

A Lexus Link+ alkalmazás és a My Lexus ügyfélportál közös fiókot használ.Mindkét platform esetében létre tud hozni fiókot a bejelentkező képernyőről. A fiók létrehozását követően fog kapni egy aktiváló e-mailt, ahol meg kell erősíteni szándékát. Ezután fog tudni belépni, és autót hozzáadni a fiókhoz.

Bizonyos modellekben a Távvezérelt klíma távolról bekapcsolható a Lexus Link+ alkalmazással, hogy az autó utasterét kényelmes hőmérsékletre hűtse/fűtse.

A Távvezérelt klíma kártyáról tudja indítani a Távvezérelt klímát, ami 10 percen át működik. A Távvezérelt klíma bekapcsolása után a Lexus Link+ alkalmazás mutatja, mennyi idő van még hátra. A Távvezérelt klíma kétszer indítható be (2x10 percre).

Ne feledje, hogy az Egyszerű távvezérelt klíma bekapcsolásakor néhány autó benzinmotorja is beindul, és ezzel a legutolsó út alkalmával használt beállítások (mielőtt a motort leállították) szintén aktiválódnak (pl. beállított hőmérséklet, ülésfűtés, rádió stb.)

Bizonyos modellekben a Távvezérelt klímának fejlettebb funkciói is vannak, például:

- távolról vezérelhető ülésszellőztetés, ülésfűtés, kormányfűtés és jégmentesítés,
- a Távvezérelt klíma időzítése: döntse el előre, mikor szeretné az utasteret lehűteni vagy felmelegíteni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jogi korlátozások miatt az alap Távvezérelt klíma nem érhető el a belső égésű motorral szerelt és hybrid modelleken Ausztriában. A tisztán elektromos járművekben és plug-in elektromos járművekben elérhető Ausztriában is a Távvezérelt klíma.

A tisztán elektromos és plug-in elektromos járművekben legalább 20 vagy 30%-os akkumulátortöltöttség szükséges a légkondicionáló működtetéséhez.

-10 °C külső hőmérséklet alatt a Távvezérelt klíma nem működik a plug-in elektromos járművekben.

Ha ennél részltetesebb információra van szüksége a szolgáltatás elérhetőségéről, lépjen kapcsolatba Márkakereskedőjével, vagy nézze meg a Lexus honlapját!

Miután a  fiókhoz hozzáadtak egy autót, már nem lehet a Lexus Link+ alkalmazás régi verzióját használni ugyanarra az autóra vonatkozóan. Ha több Lexus modellje is van, a régi alkalmazást használhatja azokhoz az autókhoz, amelyeket még nem költöztettek át az új alkalmazásverzióba.

A Garázs menüponton a Szolgáltatási központ lehetőséget választva ellenőrizheti az aktív és inaktív előfizetéseit.

A Felhasználási feltételeket a fiókja Adatvédelmi Portál részében találja.

Az Adatvédelmi tájékoztatót a fiókja Adatvédelmi Portál részében olvashatja el.