1. New Cars
  2. LM
SZEMÉLYESSÉ TESZI A LUXUST!

AZ ÚJ LEXUS LM

A „Luxury Mover” névre keresztelt típus a Lexus következő fejezetének negyedik modellje, amely a már sikeres új NX, RX és RZ SUV modellek után érkezik. Ez a típus a teljes termékpaletta megújulásának legújabb állomása, amely magában foglalja az új platformokat, hajtásláncokat és innovatív technológiákat.

AZ ÚJ LEXUS LM

SZEMÉLYESSÉ TESZI A LUXUST!

A Lexus LM modellel egy olyan első osztályú utasteret szerettünk volna létrehozni, amely annyira kényelmes, akárcsak egy nappali, mindeközben pedig rendelkezik egy mobil iroda minden előnyével. A Lexus LM olyan teret kínál, ahol az utasoknak teljes kikapcsolódásban lehet részük és ahol valóban önmaguk lehetnek.

KIEMELKEDIK

MINDEN SZÖGBŐL ELŐKELŐ

Az LM koncepciójának kidolgozása során kutatást végeztünk a magánrepülőgép-gyártók és kiemelkedően tehetős vásárlók bevonásával. Az eredmények megerősítették, hogy a vásárlók a luxus legmagasabb színvonalát abban látják, ha olyan környezetben lehetnek, amelyben teljesen kipihentnek érezhetik magukat, mind fizikailag, mind szellemileg. Ezt a szempontot jobban értékelik, mint a fejlett technológiák és funkciók elérhetőségét.

Ezt a tanulságot egy olyan jármű tervezésénél használtuk fel, amelyben az utasok teljesen „gondtalannak” érezhetik magukat, személyre szabott kényelem kíséretében. Ez az Omotenashi vendégszeretet elve, melynek lényege, hogy az emberek úgy érezzék, szívesen látják őket és törődnek velük, éppen úgy, ahogyan ők bánnak az otthonukba érkező vendégekkel.

HATÁRTALAN VENDÉGSZERETET

MINDEN RÉSZLETRE ODAFIGYEL

Az LM fejlesztése során, mint minden új Lexus modell esetében, teljes mértékben az emberközpontúság állt a középpontban. Az elsődleges hangsúly az utasok kényelmén és jólétén volt, hiszen az utastér soha nem látott szintre emeli a Lexus Omotenashi vendégszeretetet.

Minden részletet úgy terveztünk, hogy az utasok teljes mértékben otthon érezzék magukat, és tökéletesen gondoskodjon róluk az autó, akár pihenni, akár dolgozni szeretnének útközben. Az ülések tervezésénél az optimális alátámasztás és a kényelem volt az egyik legfontosabb szempont.

A rendszer pontosan szabályozza a hőmérsékletet az utastérben, a levegő minőségét és a világítást, valamint könnyen és intuitív módon férhetnek hozzá az utasok a kapcsolódási lehetőségekhez és a szórakozórendszerhez, beleértve a 48" szélesvásznú HD monitort és a testre szabott Mark Levinson 3D Surround Sound audiorendszert.

 

AZ ÉRZÉKEKRE HAT

A LEXUSRA JELLEMZŐ KÉNYELEM ÉS CSENDESSÉG

Az LM tervezésekor arra törekedtünk, hogy harmóniába hozzuk a vezetési élményt és a menetkényelmet, amelyek között nem könnyű megtalálni az egyensúlyt. A tőlünk megszokott  vezetési élmény biztosítása érdekében mérnökeink a GA-K platform minőségét, a karosszéria kiemelkedő merevségét, valamint a dinamizmust biztosító hajtás-, fék- és felfüggesztési technológiák előnyeit kamatoztatták, miközben megőrizték a menetkényelmet.
AZ ÚJ LM

7 ÜLÉSES

A hétüléses modellben a középső sorban található VIP üléseket a helykínálat és a funkciók előtérbe helyezésével alakítottuk ki, a harmadik sorban pedig három ülés található, amelyek lehajthatók, ha nagyobb raktérre van szükség.
AZ ÚJ LM

4 ÜLÉSES

A négyüléses változat a luxus csúcsa, mindössze két többfunkciós hátsó üléssel és rengeteg olyan funkcióval, amelyek minden utazást rendkívül kényelmessé és élvezetessé tesznek. Ezek közé tartozik az első és hátsó üléssor közötti válaszfal. Ez egy 48" szélesvásznú monitort és egy üvegpanelt is magában foglal, amely a privátszféra védelme érdekében el is sötétíthető. A testreszabott Mark Levinson 3D Surround Sound audiorendszer 23 hangszóróval rendelkezik, az utastér kényelmét pedig a még kifinomultabb Lexus klímamenedzser fokozza, amely hőérzékelőket használ a fűtés és szellőzés pontos szabályozására és vezérlésére.
UTASTÉR

OKOSTELEFON STÍLUSÚ TÖBBFUNKCIÓS KEZELŐPANEL

Az utastér számos funkciójának és lehetőségének gyors és intuitív beállítását egy okostelefonhoz hasonló vezérlő biztosítja. Ezzel kezelhető az audiorendszer, a klímaberendezés beállításai, az ülésfunkciók, a belső világítás és az ablakárnyékolók.

Az új LM egyben a világ első olyan modellje, amely olyan hangvezérlés funkciót kínál, amely kifejezetten a hátsó ülésen utazók parancsaira reagál.

UTASTÉR

MARK LEVINSON® 3D SURROUND SOUND REFERENCIA AUDIORENDSZER

Egyedi Mark Levinson 3D Surround Sound referencia audiorendszert terveztünk az LM mindkét verziójához. A négyüléses modell 23 hangszórót és a hétüléses modell 21 hangszórót magában foglaló rendszere egyaránt a legmagasabb színvonalon, a lehető legjobb minőségben adja vissza a hangokat, egy házimozi rendszerre emlékeztetve az utasokat.
UTASTÉR

UTASTÉR48" SZÉLESVÁSZNÚ MONITOR

A négyüléses LM-ben az utastér válaszfalának alsó részén egy 48" szélesvásznú HD monitor kapott helyet, amely a betekintési szög szempontjából optimálisan van elhelyezve. Három üzemmóddal rendelkezik van: teljes képernyős, mozi, valamint külön bal és jobb oldali képernyőkre, amelyek egymástól független tartalmakat tudnak megjeleníteni (egyedi bal/jobb oldali fejhallgatóval kiegészítve).

A felhasználók közvetlenül okostelefonjukról vagy táblagépükről vetíthetnek ki tartalmat, vagy két HDMI porton keresztül csatlakozhatnak a képernyőhöz. A rendszer használható szórakozásra, vagy online üzleti találkozókra.

A hétüléses modellben egy 14" hátsó kijelző található, amely az első műszerfalon lévőtől függetlenül működtethető.

UTASTÉR

LEXUS KLÍMAMENEDZSER MÉG TÖBB FUNKCIÓVAL

Az új LM-hez továbbfejlesztettük a klímamenedzser rendszerét, amely a légkondicionáláson túlmenően kiterjeszti annak lehetőségeit és funkcionalitását, hogy az utastér környezetének több aspektusát is lefedje. Az általa nyújtott szolgáltatás széleskörűen hasonlítható egy személyes „komornyikhoz”, amely biztosítja, hogy minden tökéletesen megfeleljen az utasok igényeinek.

A légkondicionálás, a hátsó utastér világítás, az ablakok árnyékolói és az ülés dőlésszögének egyéni beállításai érintéssel kezelhetők külön-külön minden utas számára.

UTASTÉR

OMOTENASHI A LEGMAGASABB SZINTEN

Az új LM az „Omotenashi legmagasabb szintjét” kínálja, minden részletre kiterjedő, személyre szabott luxussal, kényelemmel és odafigyeléssel.

A négyüléses modell középső válaszfalának felső része átlátszó üvegből készült, így a hátsó ülésen utazók közvetlenül láthatják az előttük álló utat. Ez nyitható vagy zárható, és ha privát szférára lenne szükség, egy gombnyomással elsötétíthető.

Az utasteret a tetőbe és az oldalsó panelekbe épített indirekt ambient világítás teszi hangulatosabbá, de tetőben spotlámpák is találhatók, míg a négyüléses modellnél a lábtérben árnyjátékos világítás is van. Az utastér a különböző ambient világítások színbeállításainak széles skálájával tehető hangulatosabbá, beleértve a 14 árnyalatot, amelyek öt különböző hangulati témában vannak csoportokba szedve: gyógyító, ellazító, felpezsdítő, fókuszáló és felvidító.

UTASTÉR

A ROSSZULLÉT ELKERÜLÉSÉNEK KULCSA A KÜLSŐ KÖRNYEZET LÁTHATÓSÁGA

A bezártság érzése rosszullétet okozhat az autóban, különösen, amikor egy képernyőt néz, vagy olvas az utas. Ennek megoldására a lehető legnagyobb ablakokkal terveztük az LM modellt, hogy az utasok mindig érzékeljék, hogyan és hol mozog az autó. A nagy oldalablakok mellett fix ablakok is vannak a tetőn, és a szélvédőn keresztül is tiszta kilátás nyílik előre.
UTASTÉR

TAZUNA VEZETŐTÉR

Az Omotenashi elveihez híven a vezetőtér kialakításakor ugyanúgy odafigyeltek a részletekre, mint más új Lexus modellek esetében. A fő kezelőszervek, a műszeregység és az információforrások elrendezése a Tazuna koncepciót követi, így a vezetőnek csak kis szem- és kézmozdulatokra van szüksége, és figyelmét mindig az úton tarthatja. A „tazuna” japán szó azt a fajta intuitív irányítást írja le, amit egy lovas a gyeplő finom mozdulataival gyakorol a lova felett.

A vezetőtér elrendezése hozzájárul a Lexus Driving Signature megvalósításához, segítve a vezetőt, hogy élvezze az állandó irányítást, a járművel való kapcsolatot és a kényelmet minden utazás során. Annak érdekében, hogy a vezető úgy érezhesse, eggyé válik az autóval, a kormánykereket közelebb helyeztük hozzá és függőlegesebb szögbe állítottuk be, valamint a pedálok és a lábtámasz helyzetét pontosan kiszámítottuk.

KÜLSŐ

MÉLTÓSÁGTELJES ELEGANCIA

Az új LM a Lexus „Next Chapter” formanyelvét kapta meg. Az eredmény egyedi és tiszteletreméltó kiállás lett olyan arányokkal, amelyek megkönnyítik a használhatóságot és a manőverezhetőséget. Az autó teljes hossza 5130 mm, szélessége 1890 mm magassága pedig 1945 mm. A kiemelkedő szélesség, magasság és a 3000 milliméteres tengelytáv kulcsfontosságú a hátsó utasok helykínálatának maximalizálása szempontjából.

A merész elülső kialakítás egy újfajta Lexus-identitást mutat be a jellegzetes orsó formájú hűtőrács „megtörésével”. Az orsóformát összenyomták, hogy egy nagy alsó hűtőrácsot hozzon létre a motorháztető elülső éle alatti vékony nyílás alatt, amely összeköti a fényszórókat. Az LM gördülékeny vonalait elsötétített első és hátsó oszlopok hangsúlyozzák, míg a körben elhelyezett nagy üvegfelület nyitott érzést kelt. A könnyű hozzáférést a nagy oldalsó tolóajtók biztosítják.

A keréktárcsák 17" öntött vagy 19" kovácsolt ötvözetből állhatnak, a színválaszték pedig az LM presztízsét tükrözi, beleértve a három mély fényű „sonic” árnyalatot.

BIZTONSÁG

BIZTONSÁG A VEZETŐK SZÁMÁRA

A legújabb változat tartalmazza az ütközést megelőző biztonsági rendszer kibővített funkcióit, beleértve a vészhelyzeti kormányasszisztenst és az adaptív sebességtartó automatikát, valamint a proaktív vezetési asszisztenst, amely a lassabb, városi forgalomban biztosít biztonságosabb vezetést. Az éberség figyelő monitor folyamatosan ellenőrzi a vezető állapotát, és ha a volánnál ülő nem reagál a figyelmeztető jelzésekre, finoman állóra fékezi az autót, és aktiválja az eCall segélyhívó rendszert, hogy segítséget hívjon. Az ajtók – beleértve a hátsó tolóajtókat is – a  kifinomult e-Latch elektronikus nyitási rendszerrel vannak felszerelve. Ez teszi lehetővé a biztonságos kiszállást segítő rendszert is, amely figyelmezteti az utasokat hátulról közeledő forgalomra, és megakadályozza a véletlen nyitást, amely balesetet okozhat.

Az over-the-air technológia révén a szoftverfrissítések zökkenőmentesen telepíthetők, így a tulajdonosok anélkül élvezhetik a legújabb fejlesztések előnyeit, hogy ennek érdekében meg kellene látogatniuk egy szervizt.