concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

RC 200t

FEDEZZE FEL A TURBÓMOTOR ÉS A KIFINOMULT, NYOLCFOKOZATÚ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ ÜDÍTŐ PÁROSÁT!


Legnagyobb teljesítmény (LE) 245
Vegyes CO2-kibocsátás (g/km) 166
Kombinált fogyasztás (l/100 km) 7,2
Gyorsulás 100 km/h-ra (s) 7,5
Végsebesség (km/óra) 230

ÁR 14 350 000 Ft

Jegyzet

*A konfigurátor eredményei tájékoztató jellegűek. Aktuális felszereltségért kérjük töltse le árlistánkat.

AZ ÚJ RC 200t

FEDEZZE FEL A TURBÓMOTOR ÉS A KIFINOMULT,
NYOLCFOKOZATÚ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ ÜDÍTŐ PÁROSÁT!

Az új RC magával ragad és felkavar: íme minden idők egyik leggyönyörűbb sportkupéja. Az élvonalbeli formatervezést világszínvonalú, mesteri kidolgozással és fejlett technológiákkal kombináló modell rendkívüli vezetési élményt kínál. A 200t benzines hajtáslánccal is választható RC kivételesen robbanékony és bámulatosan dinamikus. A még dinamikusabb vezetési élmény érdekében az új RC F SPORT modellek adaptív változó futóművet, 19 colos könnyűfém keréktárcsákat és F SPORT kormánykereket kaptak.

Ragadja meg a hibátlan öltésekkel varrott sportkormányt, és engedje, hogy az új RC lenyűgözze élénk gyorsulásával és precíz vezethetőségével! A világ legtechnikásabb versenypályáján, a Nürburgringen fejlesztett, forradalmian újszerű sportkupé kivételesen merev vázszerkezettel készül. Ez a versenyhangolású felfüggesztéssel és az innovatív hajtásláncokkal együtt új mércét állít a kifinomult vezethetőség terén, és lenyűgöző, feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg vezetőjét.

rc200t quote 200x200 white

OLYAN LENYŰGÖZŐ SZÉPSÉGŰ SPORTKUPÉT ÉPÍTETTÜNK, AMELYNEK UTASTERÉBEN A HAGYOMÁNYOS JAPÁN VENDÉGSZERETETTEL, AZ ‘OMOTENASHI’-VAL TALÁLKOZUNK.

Junichi Furuyama, az RC főmérnöke

JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG KÖZELEBBRŐL AZ RC 200t MODELLT!

Az RC 200t volánja mögött - Röviden

AZ RC 200t VOLÁNJA MÖGÖTT - RÖVIDEN

Az új RC fejlesztését és finomhangolását ugyanazok a Lexus mesterpilóták végezték, akik az LFA szupersportkocsit is tökéletesítették, ezért az új sportkupé feledhetetlen élményt nyújt. A kiemelkedő fordulékonyságot tovább fokozza az autó rövid tengelytávolsága és extrém merev karosszériája, ami a legmodernebb ragasztási és lézeres csavarhegesztési eljárásokkal készült. A multilink hátsó és kettős keresztlengőkaros első futómű - valamint a versenyautós aerodinamika - világklasszis vezetési élményt kínál. Az üzemmódválasztó segítségével Ön mindig pillanatnyi hangulatához igazíthatja az RC viselkedését, a legújabb VDIM pedig nagy sebesség mellett is kifinomult futást és kiemelkedő biztonságot garantál.

Az RC 200t utastere - Röviden

AZ RC 200t UTASTERE - RÖVIDEN

Dőljön hátra a szépséges kidolgozású bőr sportülésekben, amelyekben egynek érezheti magát a Lexus különleges modelljével. A vállalat díjnyertes Tahara üzemében épült RC a japán kézműves mestermunka legkiválóbb példáit vonultatja fel. Ott vannak például a ‘Shimamoku’ fabetétek, amelyek a Yamaha zongorakészítő mestereinek szakértelmét dicsérik. A fényűzést puha kárpitozás, precíziós analóg időmérő óra és LED belső megvilágítás fokozza, míg a praktikumról 60:40 arányban osztva dönthető hátsó ülés gondoskodik.

Biztonságban az RC 200t utasterében - Röviden

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

A hátsó lökhárítóba épített radarok érzékelik a szomszédos sávokban közeledő, de a visszapillantó tükörben nem látható autókat. Ha a vezető sávváltásra készülve indexel, miközben a holttérben egy másik jármű halad, a holttérfigyelő rendszer azonnal figyelmeztető jelzést villant fel a megfelelő oldali visszapillantóban.

Fejlett aerodinamika

FEJLETT AERODINAMIKA

Az új RC olyan, kifinomult részletmegoldásoknak köszönheti kiváló aerodinamikai teljesítményét, mint a csaknem teljesen sík fenéklemez, vagy az első ajtóoszlopokon elhelyezett, apró légterelő szárnyacskák. Az eredetileg Formula 1-es autókhoz kifejlesztett szárnyacskák olyan légörvényeket keltenek, amelyek az áramló levegőt a karosszériához közelebb húzzák, így az autó még hatékonyabban szelheti a levegőt.

Üzemmódválasztó

ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ

Az új RC menettulajdonságainak finomhangolására az üzemmódválasztó szolgál: ECO üzemmódban csökken a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás, míg a mindennapos közlekedésre optimalizált NORMAL üzemben a rendszer ideális egyensúlyt teremt a teljesítmény, a takarékosság és a menetkényelem között. Ha pedig robbanékony, kezes vezethetőségre vágyik, válassza a SPORT üzemmódot.

Fűthető, bőrborítású kormánykerék

FŰTHETŐ, BŐRBORÍTÁSÚ KORMÁNYKERÉK

A gyönyörű kidolgozású bőr kormánykerék ergonomikus ujjtámasza, valamint tenyérbe simuló keresztmetszete tökéletes kezelhetőséget ígér. A vezető kényelmét szolgálja, hogy az audiorendszer, a mobiltelefon és a multi-információs kijelző a kormányon elhelyezett kezelőszervekkel vezérelhető, továbbá kormánykerékfűtés is rendelhető.

Benzines turbómotor

BENZINES TURBÓMOTOR

A Lexus vadonatúj turbómotorja villámgyors gázreakciókat, lenyűgöző menetteljesítményeket és nagy forgatónyomatékot kínál. A takarékosabb üzem érdekében az innovatív szelepvezérlési rendszer képes átváltani az Otto- és Atkinson-ciklusú üzem között. A 245 lóerős, 350 Nm forgatónyomatékú erőforráshoz kifinomult, nyolcfokozatú sebességváltó csatlakozik, amely képes a gyorsulási erők függvényében módosítani a kapcsolásokat.

Hátsó felfüggesztés

HÁTSÓ FELFÜGGESZTÉS

A remek egyenesfutást és élvezetes kanyarstabilitást kínáló multi-link hátsó futómű először a GS nagy teljesítményű szedánban mutatkozott be. A nagy szilárdságú acél és az öntött/kovácsolt alumínium alkatrészek kombinációja révén a szerkezet nemcsak kis tömegű, hanem rezgésektől mentesen és precízen működik.

Sportos üléspozíció

SPORTOS ÜLÉSPOZÍCIÓ

A mély, sportos üléspozíció részletes visszajelzést biztosít az útfelületről; a vezető pontosan érzékeli, hogyan reagál az autó már a legkisebb kormánymozdulatra is.

Lexus Prémium navigáció

LEXUS PRÉMIUM NAVIGÁCIÓ

Az élénk 3D grafikájú és számos térképnézeti opciót megjelenítő, 7 colos képernyőt kínáló berendezés az érintőpaddal vagy hangutasításokkal kezelhető. A rendszer az autó leparkolása után QR-kódot generál az Ön okostelefonjához, s ennek segítségével már gyalog is könnyedén odatalálhat úticéljához.

60:40 arányban osztott hátsó ülés

60:40 ARÁNYBAN OSZTOTT HÁTSÓ ÜLÉS

Az RC modell minden kivitelén alapfelszerelés a praktikus, 60:40 arányban osztva dönthető hátsó ülés. A kombik praktikumát a sportkupé kecses kifinomultságával ötvöző üléskialakítás révén a terebélyesebb tárgyak szállítása sem okoz problémát.

Mark Levinson® Prémium audiorendszer

MARK LEVINSON® PRÉMIUM AUDIORENDSZER

A 17 hangszórós, 835 Watt teljesítményű Mark Levinson® Premium Surround rendszert kifejezetten az RC utasterének akusztikájához hangoltuk. A hibátlan 7.1 csatornás digitális házimozi-élményt még magasabb szintre emeli a Clari-Fi™ technológia, ami újraalkotja az MP3 digitális tömörítés során elveszett hangokat.

Takumi kézművesség

TAKUMI KÉZMŰVESSÉG

Az új RC a díjnyertes Tahara üzemben, a Lexus 'Takumi' mestereinek felügyeletével készül, akik legalább 25 éves tapasztalatukkal a legapróbb hibát is azonnal felfedezik. Amikor Ön először érinti meg az audioberendezés precíziós megmunkálású alumínium gombjait vagy a gyönyörű öltésekkel varrott bőrkárpitot, azonnal megérzi majd, mit is jelent valójában ez a lenyűgöző tudás. A karosszéria fényezése során szakembereink kézi munkával, nedves csiszolással gondoskodnak a tökéletes megjelenésről. Az utolsó ellenőrzési fázis, a tesztvezetés előtt a 'Takumi' mesterek még egy süketszobában vizsgálnak meg minden autót, hogy finom hallásukkal és az utastérben elhelyezett érzékeny mikrofonokkal a legapróbb, oda nem illő zajt is kiszűrjék.

Kulcs nélküli nyitás

KULCS NÉLKÜLI NYITÁS

Ha kulccsal a zsebében közelíti meg az RC-t, az autó a négy kilincs diszkrét megvilágításával üdvözli Önt, majd egy érintésre oldja a zárakat. A gyönyörű kialakítású kilincseken egyáltalán nem találunk kulcslyukat, ami világújdonság az ilyen jellegű kilincseknél.

Felpattanó motorházfedél

FELPATTANÓ MOTORHÁZFEDÉL

Az új RC ütéselnyelő, felpattanó motorházfedelét az első lökhárítóba beépített érzékelők hozzák működésbe: a rendszer kissé megemeli a motorházfedelet, megnövelve a távolságot a fedél és az alatta lévő, kemény motoralkatrészek között. Ezzel mérsékelhetők az elgázolt gyalogosokat fenyegető sérülések.

Nyolc légzsák

NYOLC LÉGZSÁK

Az RC utasainak testi épségét a rendkívül merev utascellán kívül nyolc légzsák óvja. A vezető és az első utas biztonságát kétfázisú frontlégzsákok, valamint térd- és oldallégzsákok szolgálják. A függönylégzsákok mindkét oldalon az utastér teljes hosszában nyílnak. Minden biztonsági övhöz előfeszítő tartozik.

Automatikus távfény-vezérlés

AUTOMATIKUS TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS

Az automatikus távfény-vezérlés a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett kamera segítségével érzékeli a szemből érkező, vagy előttünk haladó gépkocsi világítását, és ilyenkor automatikusan tompított világításra vált. Így Ön akkor sem vakítja el a másik autóst, ha elfelejt tompítottra kapcsolni.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

A fent megjelenített tulajdonságok nem feltétlenül képezik az összes felszereltségi szint részét. Pontos adatokért kérjük, keresse hivatalos márkakereskedéseinket!

MI AZ F SPORT?

rc200t fsport cutout

AZ ÚJ RC 200t F SPORT VÁLTOZATBAN IS MEGRENDELHETŐ

A különösen széles, 'F' rácsozatú 'orsó formájú' hűtőráccsal szerelt RC 200t F SPORT modellek exkluzív, 19 colos könnyűfém keréktárcsákat és LED ködfényszórókat kaptak. Az utastérben az LFA stílusában kialakított, lenyűgöző műszeregység várja Önt. A belső tér megjelenését karakteres F SPORT kormánykerék, exkluzív ‘Sötét Rózsa’ bőr sportülések, alumínium pedálok és fémbetétek teszik teljessé.

A különösen kezesre, kommunikatívra hangolt kormánymű és felfüggesztés révén mindkét RC F SPORT modell az irányíthatóság és a vezetési élmény új szintjét képviseli. A még dinamikusabb vezetési élmény érdekében az RC 200t F SPORT modellt Torsen® részlegesen önzáró differenciálművel szereltük fel.

rc200t fsport features 001

DIZÁJN

Az ‘F’ rácsozatú, orsó formájú hűtőrács szélesebben húzódik és mélyebben ül, mint bármely más Lexus modellen, kihangsúlyozva az RC széles, határozott kiállását és alacsony tömegközéppontját. A formatervet és a funkcionalitást tökéletes egységbe foglaló hűtőmaszkban kaptak helyet a fékhűtő levegőt bevezető nyílások is.

rc200t fsport features 002

19" EXKLUZÍV
F SPORT KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK

A sötétmetál színű, 10 ikerküllős könnyűfém keréktárcsák az alapfelszerelés részét képezik, kihangsúlyozva az RC F SPORT modellek eredendően dinamikus természetét.

rc200t fsport features 003

F SPORT
KORMÁNYKERÉK

Elég megragadni az F SPORT logóval díszített kormánykereket, és máris különleges kapcsolat szövődik az autó és gazdája között. A perforált bőrrel borított F SPORT váltókar kivitelében igazodik a kormánykerékhez, és a két elem együttese izgalmasan sportos környezetet teremt.

rc200t fsport features 004

F SPORT
MŰSZEREK

A lenyűgöző, egyetlen órából álló műszerpark innovatív TFT technológiát alkalmaz, mozgatható központi gyűrűs kialakítása pedig az LFA szupersportkocsi öröksége. A multimédia rendszer bekapcsolásakor a központi óra oldalra csúszik a kijelzőn, helyet hagyva a felugró menünek.

rc200t fsport features 005

F SPORT
KÜSZÖBBORÍTÁS

A küszöbdíszléc tartós védelmet nyújt. A csiszolt alumínium kivitelű betétet fekete Lexus logó díszíti.

rc200t fsport features 006

MART FELÜLETŰ
SPORTPEDÁLOK

A kiváló tapadást biztosító, mart felületű alumínium pedálok az RC F SPORT modellek motorsportos gyökereire utalnak.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK