1. New Cars
  2. Technology

TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

Akár a "Hey Lexus" parancsra ébredő, valódi párbeszédre emlékeztető hangvezérlésről, akár a kategóriaelső érintőképernyőről legyen szó, a Lexus NX fejlett, semmi máshoz nem hasonlítható, emberközpontú technológiákkal fokozza a vezetési élményt. Mindez magában foglalja a teljesen új multimédiás platform bemutatkozását, amely képes átalakítani a teljesítmény, és kielégíteni a gyors, intuitív fedélzeti csatlakozás igényét.

A KÉPESSÉGEK ÚJ GENERÁCIÓJA

Az új Lexus NX platform intelligens szolgáltatások sorát hozta el, beleértve a fejlett, felhő alapú navigációt, amely az autó adatkommunikációs modulján keresztül működik. Ez valós idejű utazási információkkal és közlekedési eseményekkel képes szolgálni okostelefon használata nélkül, köszönhetően az autóhoz járó négyéves adatcsomagnak, amelyet tartalmaz az ár. A működés pontosan olyan egyszerű és gördülékeny, mint egy táblagép esetében.

TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

E-LATCH

A japán Shoji ajtók kecsessége ihlette az új NX e-Latch funkcióját, mely csupán egy egyszerű, könnyed mozdulatot kíván az ajtók elektronikus nyitásához. Ez a funkció a holttérfigyelővel kombinálva biztosítja a biztonságos kiszállást segítő rendszert (SEA), mely segít megelőzni az ajtó nyitása által okozott baleseteket.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

QUAD-LED AHS

A lenyűgöző, Quad LED fényszórók minden eddiginél letisztultabb megjelenést eredményeznek. A lámpatestet a Lexus jellegzetes L-alakú nappali menetfényei emelik ki. A Bladescan funkcióval kiegészült AHS ( mátrix fényszóró) lényege, hogy a LED forrásból eredő fény két, nagy sebességgel forgó tükörpengére vetül, majd egy lencsén át világítja meg az úttestet. Mivel a rendszer könnyebben ki tudja terjeszteni a fényszóró hatótávolságát, olyan pontokat is meg tud világítani, amelyek a hagyományos rendszerekkel nehezen láthatók.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

HEAD UP DISPLAY (HUD)

A szélvédőre kivetített vezetési információ technológiáját először a vadászrepülőgépeknél használták. A Head Up Display segítségével a vezetési információk színesen és nagy felbontásban jelennek meg közvetlenül a látóterében, ezzel olyan fontos adatokat Ön elé varázsolva, mint a navigációs rendszer utasításai vagy a figyelmeztető jelzések. Az éles és tiszta megjelenésnek köszönhetően a rendszer napsütésben is kiválóan használható. Felszereltségtől függően a Head Up Display rendszer személyre szabható és különböző vezetői profilokhoz rendelhető hozzá.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

MÉG NAGYOBB KÖZPONTI KIJEZLŐ

A multimédia rendszer alapfelszereltségének részeként 9,8"-os, tükröződésmentes érintőképernyőt és kiegészítő gombokat kínálunk a gyakran használt funkciókhoz való intuitív hozzáférés érdekében. A Special Edition felszereltségtől elérhető 14" kijelző az egyik legnagyobb a kategóriában. A nagyfelbontású képernyő kristálytiszta megjelenítést biztosít minden környezetben, miközben CPU-jának (központi feldolgozó egységének) teljesítménye 3,6-szor gyorsabb, mint a jelenlegi rendszeré. A zökkenőmentes használat érdekében tökéletesen elhelyezett érintőképernyő az osztott képernyő funkcióval olyan menüpontokhoz biztosít hozzáférést, mint az audio, a navigáció vagy a klímabeállítások.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

LEXUS LINK ALKALMAZÁS

Minden eddiginél több funkció érhető el távirányítással a Lexus Link alkalmazáson keresztül: a csatlakoztatott szolgáltatások új világát teremtettük meg a különleges ‘Omotenashi’ élmény érdekében. Intelligens és személyre szabható funkciók segítik Önt egy helyi töltőpont vagy egy parkolóhely megtalálásában, a szervizalkalmak szervezésében, az autó távirányítású nyitásában vagy zárásában, az utastér hőmérsékletének beállításában vagy akár a vezetési stílusának javításában.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

MINDIG NAPRAKÉSZEN

Az új Lexus NX minden eddiginél széleskörűbb csatlakozási lehetőségeket kínál. Felhőalapú navigáció, újgenerációs, gyorsabb, valamint könnyebben használható multimédia rendszer biztosítják, hogy mindig "csatlakozva" érezhesse magát.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

HANGVEZÉRLÉS

A kéz nélküli irányítás még sosem volt ennél egyszerűbb, köszönhetően a Lexus NX "Hey Lexus" hangvezérlésének. A mesterséges intelligencia és a felhő alapú információk összjátékával a Lexus hangvezérlés megkíméli Önt a gombok keresgélésétől, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben az útra koncentráljon. Az újonnan kifejlesztett "Hey Lexus" hangvezérlés képes megérteni a köznyelvet és az olyan kijelentések kontextusát, mint az "Éhes vagyok" vagy a "Fázom". A Lexus hangvezérléssel több mint 100 különböző módon tud kommunikálni, beleértve a navigáció, a telefon vagy a jármű beállításait - mindezt anélkül, hogy le kéne vennie a kezét a kormányról.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

TÁVOLRÓL, EGYSZERŰEN

A Lexus Link alkalmazás segítségével okostelefonjáról nyithatja vagy zárhatja autóját. Emellett, akár az utastér hőmérsékletét is beállíthatja már az utazás előtt, hogy az NX felfűtve vagy lehűtve, teljes kényelemet kínálva álljon az Ön rendelkezésére.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

AKKUMULÁTOR FELTÖLTVE

A vezeték nélküli mobiltöltő 50 százalékkal gyorsabb, mint korábban. Az új NX-ben az Android Auto elérhető vezetékes összeköttetéssel, míg az Apple CarPlay funkció immár vezetékes kapcsolat nélkül is rendelhető.
TECHNOLÓGIA AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

TÖLTÉS ÜTEMEZÉSE

Az NX 450h+ plug-in hibrid felhasználói a Lexus Link alkalmazáson keresztül ellenőrizhetik az akkumulátor állapotát, vagy időzíthetik és állíthatják be a töltést. Ez egy ideális funkció annak érdekében, hogy olyan napszakban tölthesse autóját, amikor az a leggazdaságosabb.
Vegye át az irányítást, és fedezze fel a vadonatúj NX minden részletét! Online utazásunkon az Ön kezében van az irányítás.

FEDEZZE FEL AZ ÚJ NX MODELLT!