1. Electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. Benefits
PLUG-IN HIBRID

A PLUG-IN HIBRID HAJTÁS ELŐNYEI

Bárhová is vezessen útja, a plug-in hibrid technológiával magáénak tudhatja a fejlett elektromos hajtás előnyeit, miközben megőrizheti a benzines hajtás pozitívumait is. Az elektromotor és a benzines erőforrás együttes használatával pedig az NX 450h+ képes öntöltő hibridként is üzemelni.

PLUG-IN HIBRID

TUDJON MEG TÖBBET!

Mivel a hálózatról tölthető hibridek benzinnel és elektromotorral is képesek közlekedni, így Önnek nem kell kompromisszumot kötnie a töltés miatt. Ez azt is jelenti, hogy nem szükséges mindig teljesen feltöltenie az akkumulátort ahhoz, hogy hosszabb utakat is meg tudjon tenni. Függetlenül attól, hogy rövidebb utakat tesz meg tisztán elektromos üzemmódban, vagy hosszabb útra indul, az elektromos és a hibrid üzemmódok kombinációját használva, az NX mindig illeszkedni fog az Ön életstílusához.
A PLUG-IN HIBRIDEK ELŐNYEI

ALACSONYABB KÖLTSÉGEK

A legnyilvánvalóbb költségmegtakarítás egy Lexus plug-in hibrid esetében abból adódik, hogy tisztán elektromos üzemmódban benzin helyett elektromotort használ a rövidebb utakra. Ezeket a megtakarításokat tovább fokozhatja, ha akkor tölti az akkumulátort, amikor alacsonyabb az áram díja - például éjszaka. Európa számos országában a plugin-hibrid modellek vásárlását támogatásokkal és engedményekkel ösztönzik, ami adókedvezmények vagy ingyenes parkolás formájában nyilvánul meg - ezek az autók Londonban például mentesülnek a dugódíj alól. A plug-in hibrid modellek élvezetes vezetést, fenntarthatóságot és alacsonyabb fenntartási költségeket kínálnak, mint a hagyományos benzines autók. Az alkatrészek egy része kevesebb karbantartást igényel, így például a regeneratív fékezésnek hála kevésbé kopnak a fékek, a lineáris gyorsulásnak köszönhetően pedig a gumikat is kevésbé veszik igénybe ezek a modellek, így a szervizdíjakon is spórolhat.
LEXUS PLUG-IN HIBRID

KÖRNYEZETKÍMÉLŐBB UTAZÁSOK

Vezető szerepet töltünk be a környezetbarát prémium hibrid autók fejlesztésében és széleskörű használatának előmozdításában. Az autóink károsanyag-kibocsátásának csökkentése mellett 2050-re azt tervezzük, hogy a Lexus összes gyártóüzemében nullára csökkentjük a széndioxid-kibocsátást, és minimálisra szorítjuk a vízhasználatot. Az olyan plug-in hibridek, mint például az NX 450h+ lehetővé teszik a nagyobb távolságot tisztán elektromos üzemmódban, mely csökkenti a benzinfogyasztást és elektromos üzemben zéró károsanyag-kibocsátást eredményez.
LEXUS PLUG-IN HIBRID

MAGABIZTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY

A hatótávolság miatti aggodalom nem jelent problémát a plug-in hibrideknél. Az optimális elektromos használat elérése érdekében a Lexus Link alkalmazás segítségével távolról is nyomon követheti az NX 450h+ plug-in hibrid aktuális töltési szintjét és hatótávolságát.
LEXUS PLUG-IN HIBRID

KOMPROMISSZUMMENTES TELJESÍTMÉNY

A Lexus NX 450h+ plug-in hibrid még magasabbra teszi a lécet a „kompromisszumok nélküli” elektrifikált modellek világában. 306 lóerős teljesítménye mellett páratlan csendességet és 25,7 g/kilométeres széndioxid-kibocsátást* tesz lehetővé (* WLTP adatok). A nagyteljesítményű plug-in hibrid rendszernek köszönhetően, amely a 2,5 literes benzinmotort egy elektromotorral és az azt tápláló, 18,1 kWh-s lítium-ion akkumulátorral kombinálja, a gyorsulás egészen lenyűgöző – a 0-100 km/órás sprintet 6,3 másodperc alatt tudja le az autó.
LEXUS PLUG-IN HIBRID

ÖNTÖLTŐ ERŐ

A Lexus plug-in hibridek kényelmesen töltik magukat vezetés közben. Fékezéskor, vagy amikor leveszi a lábát a gázpedálról, a regeneratív fékezés hasznosítja az autó mozgási energiáját (amely a hagyományos autókban kárba vész). Minden Lexus öntöltő hibrid és Lexus plug-in hibrid képes ezt elektromos energiává alakítani, és eltárolni az akkumulátorban, akárcsak a nagyobb sebességnél termelődő energiát is. Ez lehetővé teszi, hogy csökkenthesse az üzemanyag-fogyasztást és nagyobb távolságot tegyen meg tisztán elektromos energiával.