1. Electrified
 2. All-Electric
 3. How it works

HOGYAN MŰKÖDIK A TISZTÁN ELEKTROMOS HAJTÁS?

Fedezze fel a tisztán elektromos Lexus modellek új világát!

PIHENJEN ÉS TÖLTSÖN

Egyszerűen csak dugja be a töltőt otthonában, vagy egy nyilvános töltőponton. Fedezze fel, hányféleképpen töltheti Lexus modelljét, és az akkumulátor teletöltése mennyi időt vesz igénybe!

 •  

  DC GYORSTÖLTÉS


  51 perc

  Az 5-80 százalék közötti feltöltés becsült ideje DC töltővel*

  A töltőállomások számának felgyorsult növekedése azt jelenti, hogy minden eddiginél egyszerűbben töltheti autóját menet közben. A töltés sebessége nagymértékben függ az adott töltőpont teljesítményétől. Egy 50 kW-os egység egyes modelleket akár 30 perc alatt képes 80%-ra tölteni. A 7-22 kW töltők egyes modelleket 3-4 óra alatt képesek teljesen feltölteni. A nyilvános töltőpontok többsége gyorstöltő.

  Annak tudatában lehet magabiztos minden utazása közben, hogy az Európa-szerte fellelhető töltőpontok mindenhol közel hozzák az energiát Önhöz.

  Ez nagyon egyszerű: csak üsse be úticélját az érintőképernyő segítségével és az útvonaltervező megmutatja a legközelebbi töltőpontokat.

  A töltőponthoz megérkezve élvezze egy kávé közben, ahogy autója percek alatt feltölt – szó sincs órákról.

  A Lexus alkalmazás jelzi, amikor autója készen áll megkezdeni utazásának következő szakaszát.

  Jelenleg több mint 150 000 töltőpont van az EU-ban, és ez 5 éven belül előreláthatólag 2 millióra fog növekedni. Míg egyes nyilvános töltőpontok „nyílt hozzáférést” biztosítanak, vagyis a használat ingyenes, a legtöbb hálózati szolgáltatóhoz tartozik, így a töltés indításához szükség lehet kártyára vagy mobilalkalmazásra.

   

 •  

  OTTHONI AC TÖLTÉS

  8 óra 2 perc

  A 0-100 százalék töltés becsült ideje AC töltővel

  Az otthonában könnyen felszerelhető Lexus fali töltő mindössze 8 óra alatt teletölti autóját. Használja a Lexus Link rendszer, és fedezze fel az okos funkciókat, mint például a maximális töltöttségi szint beállítása, amely teret hagy arra, hogy a domb tetején lakó felhasználók induláskor a regeneratív fékezés energiáját se pazarolják el.

  Ajánlott egy profi szakember segítségét kérni az otthoni töltő felhelyezéséhez, amelyben a Lexus megbízható partnerei révén segítséget nyújt Önnek. Mindez az ön nyugalma, és a töltő biztonságos, szabványoknak megfelelő felhelyezése és használata miatt fontos.

  A nagyobb teljesítmény gyorsabb feltöltést jelent.

  Egyes országok akár 75 százalékos kedvezményt is kínálnak a töltő előzetes költségéből.

  Sok áramszolgáltató olcsóbban kínálja az energiát éjszaka, ami csökkentheti a számlát.

KÍMÉLJE AKKUMULÁTORÁT, HOGY TOVÁBB KITARTSON!

A tisztán elektromos autóink által kínált egyébként is lenyűgöző hatótávolság néhány egyszerű vezetési tanács megfogadásával tovább bővíthető, amelyek pénzt takarítanak meg és csökkentik az utazáshoz szükséges energiát.

VEZESSEN INTELLIGENSEN!

A hatótávolság maximalizálása érdekében autója folyamatosan nyomon követi a teljesítményt, és optimalizálja a beállításokat. A hatótávolság növelése érdekében átállíthatja a vezetési módokat is. Az elektromos autók nagyon kevés karbantartást igényelnek. Az olyan egyszerű dolgok azonban, mint a gumiabroncsok megfelelő nyomása és a légszűrők cseréje, több kilométerrel meghosszabbíthatják az akkumulátor hatótávját töltésenként.

TARTSA HŰVÖSÖN!

Azoknak az autóknak, amelyek sokat töltenek melegben parkolva, gyorsabban degradálódik az akkumulátora. A hatótávolság maximalizálása érdekében takarékoskodjon a légkondicionálóval.

CSAK FINOMAN

A fokozatos, egyenletes gyorsítás bármely elektromos autó hatékonyságát növeli. Az erős gyorsítások elkerülése, különösen nagy forgalomban, jelentősen megnövelheti az egyetlen töltéssel megtehető hatótávolságot.

INNOVATÍV AKKUMULÁTORTECHNOLÓGIA

BIZTONSÁG A TELJES ÉLETTARTAM ALATT

A Lexus modelljét tápláló akkumulátor általában a jármű teljes élettartamára szól. A vizsgálatok azt mutatják, hogy sok elektromos autó akkumulátorának kapacitása 193.000 km megtétele után körülbelül 75 százalékára csökken. Mások még jobb élettartamot vetítenek előre: 80.000 km után 5 százalék, 241.000 km után pedig további 5 százalék veszteséggel. Mivel egy átlagos elektromos autó felhasználó csak körülbelül 15.000 kilométert tesz meg évente, a legtöbbnek soha nem lesz szüksége új akkumulátorra.

TELJES TÁMOGATÁS

A hosszú és problémamentes élettartam érdekében akkumulátoraink fejlett hűtő- és fűtőrendszerrel rendelkeznek, míg a tartós gumitömítések megvédik őket mindenféle víztől és portól. A Lexus emellett 10 évre (vagy 1 millió kilométerre) hosszabbítható akkumulátor-garanciát kínál a fő akkumulátorcsomag minden funkcionális hibájára és a kapacitás 70 százalék alá történő degradációjára – feltéve, hogy betartja a rendszeres állapot-ellenőrzéseket.

MINDIG BIZTONSÁGBAN

Több, mint 1,5 millió kiemelkedően biztonságos öntöltő hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellt gyártottunk le, legutóbb pedig az új Lexus NX kapott ötcsillagos értékelés az Euro NCAP töréstesztjén.

EGYSZERŰ ÚJRAHASZNOSÍTÁS

A bolygó számára fontos, hogy amikor az UX 300e akkumulátora eléri élettartama végét, rendelkezésre álljon egy biztonságos és felelősségteljes újrahasznosítási rendszer, amilyet mi is kínálunk. Jelenleg az akkumulátoraink több mint 90 százalékát kiskereskedelmi hálózatainkon keresztül hasznosítjuk újra Európában, de célunk, hogy minden tevékenységünk során 100 százalékos visszavételi arányt érjünk el.