1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. RZ Awarded Five-Star Euro NCAP Rating
AZ ÚJ LEXUS RZ

ÖTCSILLAGOS EREDMÉNYT ÉRT EL AZ EURO NCAP TESZTJÉN

Az új Lexus RZ 2023-ban maximális, ötcsillagos értékelést kapott az Euro NCAP független járműbiztonsági tesztelő szervezettől.

  • A Lexus tisztán elektromos SUV modellje minden kategóriában magas pontszámot ért el
  • A Lexus Safety System + észleli a kockázatokat, és segíti a vezetőt a reakcióban
  • A robusztus felépítés és a passzív biztonsági funkciók kiváló ütközésvédelmet biztosítanak

 

A szeptember 6-án közzétett eredmények azt mutatják, hogy a Lexus akkumulátoros elektromos SUV-ja minden biztonsági kategóriában magas pontszámot ér el: 87% a felnőtt utasok védelmére, 87% a gyermek utasok védelmére, 84% a veszélyeztetett úthasználók, például gyalogosok védelmére, és 81%-a biztonsági segédrendszereinek teljesítményéért.

A szervezet közleményébenOpens in new window kiemeli, hogy: „a Lexus RZ megfelel az Euro NCAP elvárásainak, amelyek a különböző életkorú, magasságú és méretű utasok minden körülmények között jó ütközésvédelemét helyezik előtérbe. Az autó a legújabb ütközésmegelőző rendszerekkel is fel van szerelve, és számos új, aktív biztonsági innovációt tartalmaz. Az RZ az első autó, amelyet az Euro NCAP a Child Presence Detection technológiáért jutalmazott a legújabb, 2023-as értékelési rendszer szerint. A gyermekjelenlét-érzékelő rendszer, amely figyelmeztet, ha gyermeket vagy csecsemőt hagytak az autóban, életmentő lehet nagy melegben.”

Az RZ eredendően erős platformmal és karosszériával rendelkezik, az akkumulátoregységet a vázba integrálták, és a passzív biztonságról alapfelszereltségként kilenc légzsák gondoskodik. Sőt, mint minden Lexus modell, az RZ is alapfelszereltségként kínálja a Lexus Safety System+ csomagot, amely fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek teljes sorát foglalja magában.

A legújabb, harmadik generációs Lexus Safety System + olyan frissítéseket és kiegészítéseket kínál, amelyek növelik a kockázatok észlelésének hatókörét. A csomag legfontosabb elemei a következők:

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) radar és kamera segítségével ismeri fel a szembejövő járműveket, köztük a motorkerékpárokat is. A harmadik generációs Lexus Safety System+ rendszerrel a PCS már éjszaka is képes észlelni a kerékpárosokat. Az új kereszteződés asszisztens funkcióval pedig kanyarodáskor észleli a szembejövő járműveket, valamint az utcán átkelő gyalogosokat.

A sávelhagyásra figyelmeztető, valamint a sáv- és nyomtartó rendszer segít abban, hogy az autó a sáv közepén maradjon. Amellett, hogy csökkenti a vezetéssel járó terheket, szükség esetén segíti a kormányzást is.

Az adaptív sebességtartó automatika lehetővé teszi a vezető számára, hogy beállítsa a járművek közötti távolságot és a gyorsulási szintet. Az új kanyarsebesség-csökkentő funkcióval pedig a jármű sebessége mostantól automatikusan beállítható a kanyar sugarának megfelelően.

A vészhelyzeti megállító rendszer a sávban tartva képes lelassítani, és akár megállítani a járművet, ha a vezető nem képes erre – például egy hirtelen rosszullét miatt. Miközben a rendszer lassít, a vészvillogó aktiválásával figyelmezteti a többi közlekedőt.

A proaktív vezetési asszisztens diszkréten és kifinomultan segíti a vezetőt, általában kisebb tempónál a városban. A rendszer képes az RZ és az előtte haladó jármű közötti távolság szabályozására, valamint kormányzási és lassítási támogatásra, így reagálva olyan veszélyekre, mint a gyalogosok, kerékpárosok és parkoló járművek.

Az ilyen széleskörű vezetéstámogató technológiák révén a arra törekszünk, hogy az olyan modellek, mint az RZ, maximálisan biztonságosak legyenek az utakon. További információkért látogasson el a következő oldalra: Lexus RZ teljes sajtócsomagOpens in new window.