1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection

ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER GYALOGOSFELI

A Lexus LS modellhez világelső technológiák segítségével fejlesztettük tovább az ütközést megelőző biztonsági rendszert. Ennek a PCS-nek az elülső oldalirányú ütközésvédelmi rendszer is része, ami az átlós irányból érkező ütközések ellen véd, illetve az aktív kormányzási asszisztens, ami elkerülő kormánymanővert végez, ha a fékezés már nem elegendő az ütközés kivédéséhez. Az autó a többi közlekedőt is hatékonyabban óvja, hiszen a gyalogosészlelő rendszer immár a kerékpárosokat is azonosítja, illetve éjszaka is észreveszi a gyalogosokat.

A PCS szenzor-rendszere hatékonyan kombinálja a milliméteres hullámhosszú radar, az elülső-oldalsó radar, a hátsó-oldalsó radar és a sztereo kamera működését, így menet közben a vezető maximálisan átlátja az autó környezetét. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, a PCS hang- és fényjelzéssel figyelmezteti, majd szükség esetén automatikusan fékezni kezd.

Ha a PCS úgy ítéli meg, hogy a fékezés nem elegendő egy másik járművel, gyalogossal vagy egyéb akadállyal történő ütközés kivédésére, az aktív kormányzási asszisztens elkerülő kormánymanőverrel egészíti ki az automatikus fékezést. A rendszer érzékeli az álló útakadályokat is (pl. egy gyalogost vagy egy szalagkorlátot), így a lehető legbiztonságosabb módon állítja meg az autót.

Ha a PCS gyalogost észlel a Lexus előtt, egy világelső technológia segítségével, a szélvédőre vetített animációval jelzi a gyalogos helyzetét. Az animáció megmutatja az autó nyomvonalát a gyalogos pozíciójához képest, és a gázolás valószínűségét. E világelső innovációnak köszönhetően a vezető hatékonyabban átlátja az előtte húzódó útszakaszt, és időben reagálhat.

Figyelem: Semmilyen körülmények közt ne használja a normál autóvezetés helyett a Lexus biztonsági rendszert, és kérjük, hogy a rendszer használata előtt olvassa el a használati utasításokat. A biztonságos autózásért mindig az autóvezető felel.

MODELLEK EZZEL A TECHNOLÓGIÁVAL

LS
LS ELEGANCE Szedán
42 500 000 Ft
NX
NX COMFORT
19 100 000 Ft
RX
RX ELEGANCE
29 990 000 Ft
ES
ES ELEGANCE
21 750 000 Ft

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hu/hu?model=ls