1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Awards
  4. LDA finalists 2021

ÍME A 2021-ES LEXUS DESIGN AWARD ÉLMEZŐNYE

Bemutattuk a 2021-es Lexus Design Award hat döntős pályaművének végső változatát. A díj célja a jövő kreatív dizájnereinek támogatása és fejlődésük elősegítése. A döntősöket a 66 országból érkezett 2.079 pályamű közül választották ki a zsűri tagjai, és a minősítési szempontok a Lexus három hagyományos alapelvére támaszkodtak:fontos volt a jövőorientáltság, az innováció mértéke és a magával ragadás képessége is. A döntősöket Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara és Sputniko! mentorálta, segítve és támogatva a jobb, élhetőbb jövőt célzó pályaművek megvalósulását

A mentori rendszer a Lexus Design Award hagyományosan fontos eleme. A hat döntős egyedülálló lehetősége, hogy pályaművének formába öntését a világ vezetető dizájnerei támogatják, segítve a részletek kidolgozását és finomítását. Többek közt ennek is köszönhető, hogy a három hónapos mentorálás során valamennyi pályamű még innovatívabbá fejlődött.

Mariam Kamara így beszélt erről az időszakról: “Hihetetlen, hogy a döntősök mennyit dolgoztak ezekben az időkben. Tényleg odafigyeltek az intelmeinkre és a tanácsainkra, miközben folyamatosan arra koncentráltak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki pályaműveikből. Elkötelezettségük révén gyorsan világossá vált, hogy nagyon fontos számukra terveik hasznossága. Engem igazán lenyűgöz, amit elértek.”

A hat döntős pályaműveit a világ vezető dizájnereiből álló zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn és Simon Humphries. A fődíjast, azaz a Lexus Design Award 2021-es abszolút győztesét április 27-én hirdetik ki.

Az először 2013-ban megrendezett Lexus Design Award egy nemzetközi dizájnverseny a világ minden tájáról érkező, feltörekvő alkotók számára. A verseny célja, hogy a dizájnerek és alkotók támogatásával előmozdítsa a társadalmat érintő olyan ötletek megvalósulását, amelyek a jövőt jobb irányban alakítják. A verseny egyúttal egyedülálló lehetőséget teremt hat döntősnek, hogy mentoráltként nemzetközileg elismert dizájnerekkel dolgozhassanak együtt, terveikből prototípust készíthessenek, és azokat a nemzetközi sajtóban is bemutassák.

További információ: LexusDesignAward.com Hivatalos hashtag: #lexusdesignaward