1. New Cars
  • VERSENYHEZ FORMÁLVA

    LEXUS RC F

  • Akár versenypályán száguld, akár az országúton suhan, az új RC F sportkupé vezetője mindig számíthat a V8-as motor lehengerlő erejére.

     

ISMERJE MEG AZ RC F MODELLT!

A kihegyezett és lenyűgöző RC F külső megjelenését a Lexus RC F GT3 versenygép ihlette, és az autó különlegesen merev karosszériáját és versenyhangolású futóművét a Fuji Speedway pálya közelében fekvő műszaki központunkban fejlesztettük ki.

Kifinomult stílus

Az RC F minden egyes részletmegoldása azt szolgálja, hogy az autó bármilyen út- és időjárási viszonyok közt tökéletes teljesítményt nyújtson.

A nappali menetvilágítással egybeépített LED fényszórók, a karosszéria színére fényezett hátsó diffúzor és az új hátsó lámpatestek letisztult, harmonikus megjelenéssel ruházzák fel az RC F modellt. Az első légterelő olyan áramlást kelt a lökhárító körül, ami elvezeti a levegőt a kerékjáratoktól, így a kormányzás még precízebb és gyorsabb. A fékeket hűtő külön légbeömlők és az oldalsó radiátor az autóversenyzés világából ismerős megoldások.

Takumi kézműves kidolgozás

A Lexus mérnökei a V8-as blokk még kifinomultabb belső polírozásához kétkarú robotokat építettek, és megtanították nekik, hogyan utánozhatják egy Takumi mester tökéletes mozdulatait. Az alumínium blokknak azokhoz a részeihez, amit a robotok nem érnek el, kifejlesztettek egy csiszolókrémet, ami ultra-finom alumíniumszemcsékkel polírozza simára a belső felületeket. 

Lenyűgöző teljesítmény

A vérbeli izomautónak tervezett RC F gépházában a Lexus eddigi legerősebb V8-asa dübörög; a Nürburgring 24 órás futamon és a coloradói Pikes Peak hegyi versenyen tesztelt 5,0 literes szívómotor lehengerlő energiája igencsak magasra teszi a mércét.

A kupé tömegét sikerült úgy csökkenteni, hogy közben nem csorbult a masszivitás és a kifinomultság érzete. Az RC F alapfelszereltségének része az elektronikus rajtautomatika is, amivel az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A speciális tervezésű Michelin Pilot Sport 4S gumiabroncsok mérséklik az alulkormányzottságot, javítják az oldalirányú tapadást, és extrém használat közben is kisebb mértékben kopnak. Az alumínium felfogatási pontok, az üreges féltengelyek, az új szívócsonk és a kisebb klímakompresszor alkalmazása is a tömegcsökkentést szolgálja.

Képzeletgazdag technológia

Az LFA különleges központi kijelzőjének továbbfejlesztéséből született meg az RC F műszeregysége: a nagyméretű fordulatszámmérő mellett megjelennek a digitálisan és analóg úton is leolvasható sebességadatok, valamint a differenciálmű nyomaték-átirányításának jelzése is. Emellett a műszer jelzi a gyorsulást mérő G-Force műszer adatait, az olaj és víz hőfokát, az üzemanyag-fogyasztást, sőt még a stopperóra időeredményét is.

 

Biztonság

Megnyugtató a tudat, hogy Ön minden idők egyik legbiztonságosabb autóját vezeti. Az RC F mindegyik modellváltozatában a felszereltség része a világszínvonalú technológiákból összeállított legújabb Lexus Safety System + csomag, amit a három leggyakoribb baleseti helyzet (a ráfutásos ütközések, a sávból kisodródás és a gyalogosgázolás) elkerülésére terveztünk.

Amikor sávváltásba kezd, az RC F holttérfigyelő rendszere azonnal ellenőrzi a környezetet. Ha az elöl haladók váratlanul fékeznek, a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika önműködően lassít. Az RC-F-ben útjelzőtábla-felismerés is működik, ami összegzi a közlekedési táblák információit. Éjszaka az automatikus távfény-vezérlés érzékeli a szembejövő autókat. Kanyarodás közben vagy az autópályán autózva különösen hasznosnak találja majd a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert. Az ütközést megelőző biztonsági rendszer milliméteres hullámhosszú radarja és kamerája még időben észreveszi autó előtt hirtelen felbukkanó gyalogosokat, és figyelmezteti Önt a gázolás veszélyére.

Track Edition

A Track Edition változat aerodinamikai fejlesztései révén tovább javult a tapadás és még precízebbé vált a kormányzás. A könnyebb kerekek karbon-kerámia féktárcsákat és féknyergeket rejtenek; ezzel a rugózatlan tömeg 25 kilogrammos csökkenését sikerült elérni csak az autó elején. A vörös utastéri bőrkárpitozás alapáron jár az Alcantara ülésekkel és a vörös karbonbetétekkel.

RC F GALÉRIA

Minden kép egy külön történet. Itt kezdődik az a vizuális utazás, amelynek során felfedezheti a Lexus lélegzetelállító dizájnját és lenyűgöző, kézműves minőségű kidolgozását.