1. New Cars
  2. Multimedia & Safety

FEJLETT MULTIMÉDIA ÉS PRÉMIUM INFOTAINMENT

Az LBX a legújabb Lexus Link Connect rendszerrel van felszerelve, amely egy 9,8” érintőképernyőn keresztül használható.

A rendszer felhő alapú navigációt biztosít, így a forgalmi eseményekkel és torlódásokkal kapcsolatos valós idejű információkkal optimalizálja az útvonaltervezést. A kényelmet még tovább fokozza a „Szia, Lexus!” hangvezérlés, amely a vezető és az első utas hangutasításaira is reagál.

Az okostelefon-integráció az Apple CarPlay esetében vezeték nélküli vagy vezetékes kapcsolattal, az Android Auto esetében pedig csak vezetékes kapcsolattal lehetséges. Az opcionális digitális kulcs még tovább fokozza a komfortot: mind az Apple, mind az Android okostelefonokkal kompatibilis, így a tulajdonosok okostelefonjuk segítségével nyithatják és indíthatják autójukat. Ehhez pedig elég maguknál tartaniuk azt, és nem kell elővenniük a zsebükből vagy a táskájukból. A digitális kulcsot meg is lehet osztani, ha arra van szükség, hogy mások is használni tudják az autót.

A legújabb modelljeinkhez hasonlóan az LBX is egyszerű, vezeték nélküli szoftverfrissítéseket kínál multimédiás és biztonsági rendszereihez, így a tulajdonosok anélkül profitálhatnak a frissítésekből, hogy el kellene menniük egy Lexus szakszervizbe.

Exkluzív audiopartnerünkként a Mark Levinson egy opcionálisan elérhető prémium hangrendszert tervezett az autóhoz, amely 13 optimálisan elhelyezett hangszórót foglal magában. Ezek között egy mélynyomó is helyet kapott, amely a csomagtérajtóban található, elkerülve azt, hogy helyet raboljon a csomagtérből.

INTELLIGENS BIZTONSÁGI ÉS VEZETÉSTÁMOGATÓ ASSZISZTENSEK

Az LBX a Lexus Safety System+ csomag legújabb generációjának átfogó biztonsági és vezetőtámogató rendszereit is megkapta. Ez több olyan funkciót is felvonultat, amelyek észlelik a baleseti kockázatokat, figyelmeztetik a vezetőt, és szükség esetén automatikusan beavatkoznak a kormányzásba, a fékezésbe és a gázadásba, hogy elkerüljék az ütközést vagy csökkentsék annak következményeit. A legfontosabbak közé tartoznak az ütközést megelőző biztonsági rendszer kereszteződés asszisztenssel, az adaptív sebességtartó automatika, a sáv- és nyomtartó rendszer és a közlekedési tábla felismerő rendszer. A biztonságosabb vezetést és manőverezést elősegítő, valamint a vezető terheit csökkentő további funkciók közé tartozik a Lexus e-Latch elektromos ajtózárja a biztonságos kiszállást segítő rendszerrel, az éberségfigyelő rendszer, az intelligens parkolóradarok automatikus fékezéssel, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és a holttérfigyelő rendszer.

Opcionálisan elérhető lesz egy kibővített biztonsági csomag, amely olyan funkciókat foglal magában, mint az első keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és a panoráma monitor.

Rossz időjárási körülmények között az LS és LC zászlóshajóinknál már korábban bevetett egyedi ablaktörlőlapátoknak köszönhetően jobb kilátástá biztosít az autó a vezetőnek. Ezek lényege, hogy magából az ablaktörlő lapátból oszlatja el a mosófolyadékot a rendszer, így alaposabb és azonnali ablaktisztítást biztosít.